Donatiu al TEA Garrotxa en el Dia Mundial de l’Autisme

Un any més, la Fundació de la Unió Esportiva Olot s’ha adherit a la diada internacional de conscienciació sobre l’autisme, declarat el 2 d’abril del 2007 per l’Assemblea General de les Nacions Unides. Enguany, la col•laboració del club ha consistit en un video de sensibilització, fet pels jugadors i les jugadores dels primer equip masculí i femení, per tal d’ajudar a visibilitzar aquest col•lectiu, i una aportació econòmica al TEA Garrotxa per ajudar a finançar les seves activitats. 

La Fundació UE Olot també ha fet una donació de 1.127€ al TEA Garrotxa amb la finalitat que puguin oferir les activitats a totes les famílies a un preu més assequible. El TEA Garrotxa és l’associació de familiars de persones amb trastorn de l’espectre autista, una entitat social vinculada a la UEO des del 2019. Cal tenir present que els infants i joves amb un diagnòstic TEA han de realitzar moltes activitats complementàries per millorar les àrees on tenen més afectació, fet que representa un cost afegit important. Les activitats finançades amb la donació són:

  • El grup de pares i mares amb fills recentment diagnosticats dins del TEA. En aquest grup, dirigit per un professional, s’intenta donar resposta als dubtes que apareixen després del diagnòstic i fer un acompanyament durant l’etapa d’acceptació. També és un moment per compartir experiències entre les famílies, És una activitat que es fa els diumenges de forma telemàtica i amb una freqüència mensual.
  • El grup de pares i mares de joves. En aquest grup, també dirigit per un professional, s’intenta donar resposta als dubtes que sorgeixen als pares i mares amb joves amb TEA durant l’adolescència. També és un moment per compartir experiències entre les famílies, que es reuneixen els diumenges de forma telemàtica també un cop al mes.
  • Els tallers de formació per a pares i mares: mitjançant l’organització de xerrades i tallers impartits per professionals, afavorim que els familiars adquireixin nous coneixements, estratègies i pautes d’actuació per ajudar, educar i ensenyar els fills i/o familiars diagnosticats amb TEA. Aquests tallers formatius son oberts a tota la ciutadania i durant aquest any s´han fet de forma telemàtica.

Amb aquestes accions, el projecte de la Fundació de la Unió Esportiva Olot referma el seu compromís per millorar la inclusió de totes les persones, representar el cent per cent de la societat, afavorir la igualtat d’oportunitats i transmetre els valors de la solidaritat, la col·laboració, la tolerància i el respecte a través del futbol.

 

Leave a Reply