PRÈVIA J2-F2: La segona dosi

Després d’arrencar amb victòria contra l’Atzeneta UE, la Unió Esportiva Olot cerca la desitjada continuïtat aquest dissabte (18h) a l’Antonio Puchades del Valencia CF. Allà l’espera un filial jove, ràpid i talentós que vol conservar les seves opcions de permanència i refer-se de l’ensopegada inicial. Gabri Garcia, content amb el moment físic i anímic que viu l’equip, té les baixes per lesió de Kilian i Barni però per fi recupera Jordi Xumetra, que viatjarà després de quasi un mes aïllat. L’expedició olotina surt aquest divendres amb autobús i farà nit a Paterna, escenari de força bon record. 

Estadístiques per trencar. La UEO no ha guanyat cap partit fora de casa durant tota la temporada i només ha aconseguit empatar-ne dos (Prat i Llagostera). La situació demana resultats i exigeix punts, i més en un camp talismà com històricament ha estat Paterna (només una derrotes en sis visites). Però el passat ja és història i les alegries són efímeres, com l’última a casa contra l’Atzeneta. Estratègia que suma, generositat col·lectiva i capacitat de resistència per quedar-se amb el triomf. Saber patir, saber competir i sobretot saber llegir els partits perquè no s’escapin. L’equip ha trobat la tecla de la solidesa defensiva com a local, ara és l’hora de mostrar també aquesta versió lluny de la Garrotxa i davant d’un filial similar al RCD Espanyol. Convé lluitar amb les nostres armes, que en són moltes i bones (sumem-li Xumi) i minimitzar l’energia i el desplegament físic del rival.

El rival d’aquest dissabte és el Valencia Mestalla, entrenat per Óscar Fernández, que viu la segona etapa a la banqueta valenciana (2007-10) després de passar per clubs com Atlético de Madrid, Gandia, Asteras Tripolis (Grècia) o la selecció de Qatar sub-16. El conjunt che va acabar la primera fase en l’última posició del subgrup B amb 15 punts i atresora un balanç de 2 victòries, 9 empats i 7 derrotes amb 20 gols a favor i 26 en contra. Com a local, els seus números són de 2 victòries, 4 empats i 3 derrotes. Pel que fa a la segona fase, els valencians van caure en el primer assalt per la mínima al camp del RCD Espanyol B (2-1) i segueixen en el darrer lloc empatat amb l’Orihuela CF (15). Plantilla extremadament jove a excepció d’Adri Gómez (27), Mingotes (25), Marc Ferris (24) o el punta Stéphane Emaná (26), l’ex del Nàstic o Hércules. Noms interessants i amb projecció com els Esquerdo, Koba, Facu o Guillem Molina, a més del golejador Fran Navarro, autor de vuit dianes.

El partit, corresponent a la segona jornada de la segona fase del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest dissabte a les 18.00h a l’Estadi Antonio Puchades de la Ciudad Esportiva del Valencia CF a Paterna i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Novetat importat a l’expedició amb la presència de Jordi Xumetra, que després de quasi un mes confinat ja ha pogut superar el coronavirus i està a disposició de Gabri Garcia. En canvi, són baixa Kilian Grant i Roger Barnils, tots dos amb petites lesions musculars d’una setmana i que podrien reaparèixer en el proper partit contra l’Orihuela CF. L’equip sortirà aquest divendres després de dinar amb autocar cap al País Valencià i s’allotjarà a l’hotel de Paterna que hi ha just al costat del camp. Som-hi, vermells! Ara és el moment!

BAIXES: Kilian i Barnils (lesió)

La prèvia de Gabri

“No ho hem fet durant la temporada i crec que ara és el moment de sumar la segona victòria, ens ho mereixem i ens donaria un plus de confiança per continuar creient. Ens aniria molt bé, és un rival molt díficil però ens agradaria encadenar dues victòries seguides. Estic content de com està l’equip i com arriba a nivell físic en aquesta part de la temporada”.

“Començar guanyant a casa va ser un punt determinant per no treballar amb tanta angoixa. Tenim un equip madur que sap que la situació és delicada i difícil, tenim un vestidor que mai ha abaixat els braços. És un equip que hi creu i que farà tot el possible”.

“El mal d’aquesta temporada és no guanyar fora de casa, sé que és difícil però equips que estan com nosaltres han fet més punts. El gran problema ha estat aquest, a casa hem estat un equip que ha sumat 16 punts durant la fase regular, cosa que ens situava a la part mitja. És evident que hem de millorar això en aquesta segona fase”.

“Espero un partit molt ràpid i físic, un filial com el Mestalla té molts bons jugadors i s’ha vist allà baix en aquesta fase de permanència, sortir-ne és difícil. És un prototip d’equip similar a l’Espanyol B amb joventut, exigència física, dinamisme i qualitat en l’1×1. Ens exigirà molt”.

“La veterania de l’equip ens ha de fer estar tranquils i arribar als finals de partit amb possibilitats de guanyar-lo. Hem d’intentar córrer menys i no desgastar-nos tant, estar dins del marcador i tenir paciència per fer els partits llargs”.

“Xumetra ja s’entrena aquest divendres amb el grup, la idea és que pugui viatjar amb l’equip perquè és un jugador important i compromès en el dia a dia. Té ganes de tornar i sentir-se part del grup, és un recurs més que tenim a la banqueta i que ens pot donar coses”.

Precedents

Paterna és dels escenari que se’ns dóna millor en aquests últims anys amb només una derrotes en les sis sortides anteriors. Aquesta va ser fa dues temporades amb gols de Moyano i Lolo Plá (2-0). En l’últim precedent, repartiment de punts amb gols de Jordi Xumetra i Soler (2-2). De la resta, dues victòries olotines molt convicents en els dos primers cursos a Segona B (0-3, 2013-14 i 1-3, 14-15), un empat sense gols en l’any del descens (0-0, 2015-16) i una altra igualada en l’any del retorn a la categoria (1-1).

Leave a Reply