Carta amagada (Mestalla 0-1 UE OLOT)

Un golàs de cap d’Eloi Amagat en els últims minuts dóna els tres punts a la Unió Esportiva Olot en la seva visita a l’Antonio Puchades. Davant d’un filial del Valencia CF força inofensiu, els de Gabri Garcia van imposar la seva llei amb control i ocasions perilloses com un pal d’Alan Baró. Victòria de justícia, la segona consecutiva i la primera fora de casa amb l’estrena del migcampista gironí com a golejador. Augmentem les opcions d’acostar-nos a l’objectiu abans de rebre l’Orihuela CF a l’Estadi Municipal.

Conquerim Paterna. En la prèvia del partit ja vam avisar que, vistos els precedents, aquest escenari era un camp talismà i la UEO va complir amb la seva paraula. Primera alegria a domicili per alimentar les esperances de permanència i per encadenar, per primera vegada, sis punts consecutius que aniran de meravella per a l’autoestima del grup. Bona primera meitat dels olotins, marcant el tempo del matx amb possessió i les aproximacions més destacades. Juan Delgado va etzibar un tir creuat que Bernad va poder rebutjar amb el peu. Poc després, Salinas es va quedar a centímetres de la rematada després de la centrada de la mort del punta eldenc. Amb Eloi i Pedro remenant les cireres, el domini era absolutament vermell i el Mestalla donava ben poca sensació de perill, collat per l’entramat defensiu dels olotins amb el trio Blázquez-Alan Baró-Arumí, que repetien de l’últim partit. Precisament el darniuenc va tenir la més clara d’aquesta primera meitat; un míssil impressionant des de la distància que va fer ressonar el pal dret de la porteria local. Per part valenciana, només tenim anotat un tir molt tímid de Gozálbez que Ballesté va quedar-se sense problemes. Temps de descans amb la sensació que la cosa pintava bé i que s’havia de madurar i ser pacient per extreure’n tot el fruit.

Mateix guió a la represa, amb control i pilota a camp contrari per als garrotxins, virant el joc cap als carrils amb José Antonio Soler i Escoruela. El mataroní va signar una gran cavalcada amb una assistència filtrada per a Delgado que un defensa va desviar a córner de manera providencial. També es va animar Álvaro Salinas, amb un cop de cap per sobre el travesser. I novament Delgado, que va fer lluir Bernad amb un xutàs ben potent i ajustat. S’enflairava el gol i Gabri va donar entrada a Jordi Xumetra, que tornava a la gespa després de quasi un mes fora de combat. També va entrar Genís Montolio per Soler, que tenia una groga. I a falta de deu minuts, el cop definitiu. Enèsima centrada ben posada d’Albert Blázquez i arribada de segona línia d’Eloi Amagat, que amb la testa l’enfonsa a la xarxa (81′). Una acció de fe i de convenciment, una rematada amb tota la força del món i l’energia dels olotins que ens escoltaven des de casa. Per cert, primera diana del nostre Heroi Amagat amb la samarreta vermella… i en quin moment per escollir. Va tocar patir, perquè sinó no seria l’Olot, sobretot amb els cinc minuts d’afegit i quatre fogonades, més amb el cor que amb el cap, del Valencia Mestalla. Però el futbol va fer justícia i vam poder somriure. I ballar, cantar i cridar tots junts al vestidor. No hem fet res, però hem començat la segona fase de forma impoluta. Injecció de moral i confiança immensa per als següents compromisos, seguint el proper diumenge a les 17h amb l’Orihuela CF. Ens en sortim! I tenim ganes de més!

FITXA TÈCNICA

València Mestalla: Bernad, Vázquez, Molina, Adri Gómez (c) (Ndombasi, 85′), Fran Navarro, José David (Estadcio, 85′), Sibille, Gozalbez, Ruiz (C.Pérez, 60′), Fran Pérez (H.González, 60′) i Facu (William, 80′).

UE OLOT: Ballesté, Soler (Genís, 66′), Blázquez (c) Eloi (Jordi Masó, 88′), Pedro, Salinas (Xumetra, 66′), Arumí, Escoruela (Carles Mas, 77′), Alan Baró, Vivi i Juan Delgado.

Gols: 0-1, Eloi (81′).

Àrbitre: Carlos Aranda Anquela. Per part del Mestalla, va amonestar Sibille, Facu, Gozálbez i al tècnic local Óscar Fernández. Per part de l’Olot, va amonestar Soler. 

Incidències: partit corresponent a la segona jornada de la segona fase del grup tercer amb la presència d’un centenar d’espectadors a l’Estadi Antonio Puchades de la Ciutat Esportiva del Valencia CF a Paterna. 

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply