Un fil de llum (Atzeneta 0-1 UE OLOT)

Victòria vital de la Unió Esportiva Olot en la seva visita a El Regit d’Atzeneta d’Albaida. Un golàs des de la distància d’Alan Baró ha servit per aconseguir els tres punts en l’estrena de Miquel Àngel Muñoz a la banqueta olotina. Lliçó de caràcter, sacrifici i capacitat d’adaptació per mantenir-nos vius en la lluita per la permanència. Proper obstacle, Valencia Mestalla a l’Estadi Municipal.

Glopada d’aire. La UEO tenia clar que havia de sortir amb la victòria del petit camp de l’Atzeneta i així ho ha fet amb un exercici de pragmatisme, esforç col·lectiu i l’encert necessari amb una canonada espectacular d’Alan Baró. Primera meitat combativa i intensa amb abundància de joc directe i pilotes dividides. La majoria se’ls emportava l’Olot, avui de negre però en cap cas de dol, que no ha patit cap aproximació clara del rival a part d’una vaselina de Javi Serra. En canvi, Xumetra ha avisat amb un tir des de la frontal i Barnils, també des de fora l’àrea, l’ha enviat fregant l’escaire amb una engaltada a sobre bot. Era el preludi de la meravella amb la qual ens ha obsequiat Alan Baró poc abans del descans (40’). El darniuenc ha conduït, se l’ha preparat i ha disparat des de 40 metres amb tota la potència del món per sorprendre a Lucas Anacker. Tercera diana de Baró en aquesta segona fase, pitxitxi improvisat i sorprenent en el moment més delicat. Temps de descans amb marcador favorable, situació que s’havia repetit en els dos últims enfrontaments però amb un guió fatídic per als nostres interessos.

Però avui era diferent. L’equip s’ha mostrat madur i serè durant els noranta i molts minuts que ha durat el matx. Sense esquerdes, sense fissures i amb protagonisme destacat pels retornats a l’onze Barnils, Carles Mas i Jordi Masó. Era una tarda de mono de treball i d’ofici per gestionar el resultat favorable. I els de Miquel Ángel Muñoz han llegit el tempo de manera impecable, fins i tot amb opcions per ampliar la renda. Xumetra, en posició rigorosa de fora de joc, ja l’havia endreçat a la xarxa. També ho ha intentat Juan Delgado amb un tir llunyà. I en els últims minuts, ja amb el xoc més trencat, la mobilitat de Salinas i la velocitat de Pol Prats han fet estralls en la defensa dels locals. A l’altra banda, rescatem un tir molt perillós de Javi Serra, a prop del travesser, i una intervenció providencial de Carles Mas dins l’àrea petita. I set minuts eterns de descompte amb patiment relatiu, ja que la UEO s’ha defensat amb ungles i dents i no ha concedit cap facilitat al bloc de David Albelda. Entrenador nou, victòria segura. S’ha complert el tòpic. I seguim vius, seguim dempeus i amb l’esperança de mantenir encesa la flama. No hem fet res, només un passet per creure que tot encara és possible en les tres jornades que resten. Cal refermar-ho diumenge vinent a casa contra el Valencia Mestalla. La lluita continua, i encara hi tenim coses a dir. Fins al final!

FITXA TÈCNICA

Atzeneta UE: Lucas, Kike, Iosu Villar, Javi Serra (Álex Chicho, 62’(Javi Garcia, 68’), Moscardó © (Jesús Rubio, 45’), Héctor Ayo, Paco Aguza, Rosell (Paco Saéz, 81’), José Manuel, Guille Andrés i Christian.

UE OLOT: Ballesté, Soler (Genís, 72’), Carles Mas, Barnils, Masó (Vivi, 85’), Eloi (Kilian, 72’), Pedro, Arumí, Alan Baró, Xumetra © (Salinas, 63’) i Juan Delgado (Pol Prats, 85’).

Gols: 0-1, Alan Baró (40’).

Àrbitre:   Alejandro Sánchez Alba. Ha amonestat a Moscardó, Jesús Rubio i al tècnic David Albelda (Atzeneta) i Eloi Amagat, Soler, Barnils, Juan Delgado i Salinas (UEO).

Incidències: partit corresponent a la cinquena jornada de la segona fase del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 250 espectadors al Camp Municipal El Regit d’Atzeneta d’Albaida.

Leave a Reply