PRÈVIA J7-F2: Disparar a Los Arcos

Després de dues victòries consecutives, la Unió Esportiva Olot vol donar el cop d’efecte definitiu aquest diumenge (11.30h, Footters) al Municipal Los Arcos. El rebrà un Orihuela CF que apura les mínimes opcions de salvació després de la derrota al camp de l’Espanyol B. Un conjunt rocós, intens i amb ofici que no es rendeix mai, com ja va demostrar en el duel de la primera volta. Miquel Ángel Muñoz recupera Barnils i Soler però perd Jordi Masó per sanció. L’expedició surt aquest dissabte al matí amb autocar i farà parada a Tarragona per entrenar. 

Ser o no ser. Ja no hi ha marxa enrere, la temporada avança inexorablement cap al seu final i alguns equips encara tenen deures per fer. No és el cas de la Peña Deportiva, que ja ha aconseguit l’objectiu de forma matemàtica. Ni tampoc del Valencia Mestalla, que ja sap que competirà a la Tercera RFEF el curs vinent. Però hi ha un gruix d’equips, segurament amb Orihuela i Hospi més despenjats, que esgotaran les seves opcions d’obtenir els dos bitllets que resten per a la permanència. Un d’aquests és l’Olot, amb més vides que un gat, que ha agafat embranzida amb les victòries a Atzeneta (0-1) i contra el Mestalla (1-0). Sis punts amb un denominador comú; la fiabilitat defensiva i l’encert ofensiu d’un home, Alan Baró, que s’ha convertit en el pitxitxi inesperat d’aquesta segona fase. A Los Arcos arriba l’hora de la veritat, un caixa o faixa per als dos equips. La UEO sap que ha de guanyar els dos partits per mantenir l’esperança i esperar que l’afavoreixen els resultats de rivals com Prat o Atzeneta. És el moment dels valents, d’assumir la responsabilitat i de treure l’orgull olotí per defensar amb ungles i dents l’honor de la nostra ciutat.

Aquest diumenge vistem l’Orihuela Club de Fútbol, que va ser fundat l’any 1993 després que l’Orihuela Juventud y Deportes culminés l’absorció a l’Atlético Orihuela. La temporada 2002-2003 va aconseguir el seu primer ascens a Segona B i des d’aleshores hi ha participat en vuit temporades. El conjunt dirigit per José Antonio Rodríguez “Machuca”, que fa un parell de mesos va substituir el barceloní Gerard Albadalejo, va acabar la primera fase com a penúltim del subgrup valencià amb 15 punts. En aquesta segona, els del Baix Segura van començar amb una derrota al camp de l’Hospitalet (4-1) i es van refer tombant l’Espanyol B a Los Arcos (2-1) i l’Olot a domicili (1-3). Després es van encallar a casa amb el Prat (0-0) abans de golejar l’Hospi (5-2) i caure in-extremis a la Dani Jarque (2-1). Hores d’ara, l’Orihuela CF és sisè amb 25 punts en 24 partits i un coeficient de 1’042, just per darrere de l’Olot, que té 30 punts en 26 partits i un coeficient de 1’154. Una plantilla de futbolistes experimentats com l’ex-Girona Chechu Flores, Ferran Giner, Marí, Cases o José Verdú Nicolás “Toché”, davanter amb molt de currículum a 1a i 2a Divisió. Per al partit d’aquesta jornada, el tècnic local no podrà comptar amb Pina ni Miguel Marín, sancionats, ni tampoc amb Brian Pallarés ni Doriano, lesionats. 

El partit, corresponent a la setena jornada de la segona fase del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 11.30h al Municipal Los Arcos d’Orihuela i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. L’expedició olotina, que sortirà rumb a terres alacantines aquest matí amb parada i fonda a les instal·lacions del Nàstic de Tarragona, no podrà comptar amb Jordi Masó, que compleix cicle de targetes, i té el dubte de Roger Escoruela, amb molèsties al turmell. En canvi, Miquel Àngel recupera Roger Barnils i José Antonio Soler per un compromís determinant, una cita que ens donarà, o no, la possibilitat de jugar-nos l’última carta a casa la setmana vinent. Som-hi, vermells! Hi hem de creure!

BAIXA: Jordi Masó (sanció).

La prèvia de Miquel Ángel

“Fins ara hem estat parlant de finals, partits decisius i vitals… Ara parlem de primera final perquè esperem que n’hi hagi una altra altra. Això passa per guanyar a Los Arcos. Hem d’anar tots units i tots en la mateix vaixell, ens hi deixarem la vida per fer bona l’efemèride que es compleix avui, la salvació del gol de Barnils”.  

“Cada partit és especial, un partit d’aquesta transcendència encara més. Les pessigolles de la panxa són diferents, però veig al vestidor conscienciat i capacitat per treure-ho endavant. Estic absolutament convençut que guanyarem”.

“Ara ens juguem tot el nostre futur, el de l’entitat, el del club i el dels jugadors, no hi ha un després. Tenim les millors armes i eines per tirar-ho endavant; la voluntat, el compromís, el treball i la intensitat que posaran els nostres jugadors”.

“Ens hem d’adaptar al que sigui, hem jugat a camps de petites dimensions, superfícies dures, gespa artificial… El que vingui ho afrontarem i no ens ha de servir d’excusa ni de limitació”.

“L’Orihuela CF és un equip fort i intens, un equip clàssic de la categoria. Té molt bones individualitats, jugadors de qualitat contrastada i de gran categoria com Chechu o Toché. Té molt d’ofici i és dinàmic, un equip difícil i complicat. Són millors del que diu la classificació”.

“M’interessa que l’Olot surti al camp com està entrenant aquesta setmana, estic desitjant veure l’equip competir i mostrar-se. Competir és treure les millors virtuts i l’essència en el moment que es necessita. Hem de treure el màxim rendiment de la pilota aturada i a nivell ofensiu i defensiu”

Precedents

Primera visita de la història de la UEO al camp de l’Orihuela CF. En el duel de la primera volta, els alacantins van remuntar a l’Estadi Municipal per emportar-se la victòria (1-3). Alan Baró va marcar el gol dels olotins, mentre que Toché, Chechu i Marí van anotar les dianes visitants. És la segona vegada que l’Orihuela CF guanyava a la Garrotxa, ja que també ho va fer la temporada passada amb gol de Rubén Solano (0-1).

Leave a Reply