PRÈVIA J8-F2: Ser o no ser

La Unió Esportiva Olot es juga la temporada en un final d’infart aquets diumenge (12h, Footters) contra la Peña Deportiva. Els de Miquel Àngel Muñoz, que encadenen tres victòries consecutives, han de guanyar per més d’un gol que el Prat o esperar una ensopegada dels potablava o l’Espanyol B. Al davant, el primer classificat del subgrup, el conjunt de Raúl Casany, que s’ha mostrat com un bloc rocós, intens i difícil de neutralitzar. Roger Escoruela és l’únic dubte en la convocatòria per un duel que demana la millor resposta de l’afició a l’Estadi Municipal. 

És el partit de les nostres vides. Ens arriben a dir fa un mes que ens plantem a l’última jornada amb un percentatge important de possibilitats de permanència i no ens ho haguessim cregut. Sota la batuta de Miquel Àngel Muñoz, l’equip ha caminat a la vora del precipici amb maduresa i serenitat, superant cadascuna de les etapes amb les armes que exigia cada moment. Amb el mono de treball a Atzeneta, amb paciència davant del València Mestalla i letals al contraatac a Los Arcos d’Orihuela, les virtuts d’una plantilla que hi ha cregut amb més força que mai i arriba al desenllaç amb plenitud física i futbolística. No depenem exactament de nosaltres però gairebé, ja que aconseguir un gol més que el Prat ens garantiria la salvació a la nova 2a RFEF. I també mirant de reüll a l’Espanyol B-Atzeneta, ja que un empat o una derrota dels pericos, combinada amb un triomf olotí, també ens permetria segellar la fita desitjada. Hem estat molt fotuts i ho hem aixecat, ara és el moment de donar l’empenta definitiva i demostrar que l’Olot i Olot es volen quedar a la categoria.

El rival d’aquest diumenge és la Sociedad Cultural y Recreativa Peña Deportiva, fundat l’any 1935 i amb quatre lligues de Tercera Divisió en el seu palmarès. Ha competit a Segona B cinc temporades i compta amb nou participacions a la Copa del Rei.. Encaixat en el grup dels valencians juntament amb la UD Ibiza en la primera fase, el conjunt de Santa Eulàlia del Riu va quedar antepenúltim amb 21 punts, els mateixos que l’Atzeneta. En la segona fase, els de Raúl Casany s’han pogut assegurar la salvació a falta de tres jornades amb 34 punts i quatre victòries consecutives; 1-2 al camp del Prat, 2-0 contra l’Hospi, 2-1 contra l’Olot i 0-1 al camp de l’Hospi. Els últims dos resultats han estat un empat a la Dani Jarque (0-0) i una derrota a casa contra l’Espanyol B (1-3). Si ens fixem en la plantilla, trobem jugadors com l’ex-Llagos Crespo, Marc de Val (pas breu per a l’Olot en el curs 11-12), Fran Nuñez, Antonio López, Colau o Gustavo Pereira, aquests dos últims amb recorregut a l’Atlético Levante. Els màxims golejadors són Colau i Aaron Sánchez amb quatre dianes anotades.

El partit, corresponent a la vuitena i última jornada de la segona fase del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 12h a l’Estadi Municipal i es podrà seguir per Footters i Ràdio Olot. Una matinal amb jornada unificada i aforament limitat per als socis de la UEO, tot i que segons com vagi el ritme de reserva prèvia es podria obrir taquilles per a la resta de públic el mateix diumenge. I és que, com fa tres anys amb el gol agònic de Barnils, el jugador Número 12 tornarà a tenir un paper clau en el final del campionat. Lluitarem, competirem i ens buidarem, dins i fora del camp, per aconseguir el que es mereix el club, la ciutat i la nostra gent. Som-hi, vermells! Junts cap a la victòria!

La prèvia de Miquel Àngel

“M’he imaginat abraçades, alegria, joia, satisfacció i molta felicitat. És el que es mereixen els jugadors de l’Olot per tota la feina que han fet i per tot el que han passat durant tota la temporada. Tot es resumeix en 90 minuts i la meva visualització només pot ser acabar bé”.

“Juguem contra un rival molt complicat que només ha encaixat 18 gols, que va primer d’aquest subgrup, que és un bloc sòlid i que ha guanyat quasi tots els partits d’aquesta segona fase. Vindran a jugar i a posar-nos les coses difícils, ens costarà però ho tirarem endavant”.

“La gestió emocional és vital i molt important, des del cos tècnic intentem mostrar als jugadors que només tenen un deure i una obligació, que és el nostre partit. L’haurem de tornar a fer llarg, a desgastar el rival i a utilitzar les nostres armes. Hem d’abstreure’ls de tot el que passa a fora”.

“Espero que el nostre públic hi sigui i vingui emocionat i cridaner, amb ganes de xalar i de gaudir. És un públic molt apassionat i que estima molt el seu equip. Aquest suport ens ve fantàstic i és un alè pur, sortir al camp i veure com la gent ens estima et posa la pell de gallina. És un ambient especial el que es respira sempre aquí”.

“Estaria molt bé que nosaltres comencessim a tenir la iniciativa i marcar primer. En futbol poden passar moltíssimes coses i hem de procurar que les que passin siguin a favor del nostre equip”.

“Hem de gaudir del camí, les temporades sempre són ferragoses i hem hagut d’aglutinar-la amb un mes. Hem anat assolint objectius i superant etapes, arribem a l’últim partit en el millor moment. No depenem cent per cent de nosaltres però depenem més de nosaltres que altres vegades. Podem fer-ho i ens deixarem la vida per a que sigui així”.

“El partit és especial i únic, hem de tenir un optimisme real que ens ajudi a assolir els objectius. Un cop fas tot el que has pogut, has de quedar-te tranquil. Tinc una fe cega amb aquesta plantilla i aquest club, hem de ser capaços de donar la millor versió de nosaltres mateixos”.

Precedents

La SCR Peña Deportiva ha trepitjat en nomes una ocasió la gespa de l’Estadi Municipal. Va ser en el curs 2017-18 en un duel que va finalitzar amb repartiment de punts (1-1). El llançanenc Héctor Simón va obrir la llauna al minut 26 amb un gran xut, però Alberto Górriz, en temps de descompte, va poder situar la igualada. Els altres dos precedents contra els eivissencs són en territori balear i amb resultat negatiu; 2-1 del mateix curs 2017-18 i 2-1 de la primera volta d’aquesta segona fase. Jordi Xumetra, de penal, va marcar la diana olotina, resposta per Pau Pomar i Aarón Sánchez, també de pena màxima.

Leave a Reply