Morir amb les botes posades (UE OLOT 1-1 Peña Deportiva)

La Unió Esportiva Olot s’acomiada de la categoria amb el cap ben alt després d’empatar contra la SCR Peña Deportiva. Colau, amb un golàs per l’escaire, ha avançat els eivissencs, però tot seguit Jordi Xumetra ha aconseguit la igualada des del punt de penal. Domini aclaparador i infinitat d’ocasions per als de Miquel Ángel Muñoz, que no han trobat el camí de la xarxa i diuen adéu a Segona B quatre temporades després. Agraïts enormement per la resposta de l’afició, al costat de l’equip en tot moment i amb ovació després del xiulet final a l’Estadi Municipal. 

Fi de trajecte. Després d’una temporada complicada per diverses circumnstàncies, la UEO es jugava el seu futur en una sola carta i, tenint en compte la combinació de resultats que necessitava, finalment no ha pogut evitar el descens de categoria. Una primera meitat amb alternatives i primeres fuetades a l’àrea rival de Joel Arumí, Juan Delgado i Xumetra. La Peña, tot i ja haver assolit la permanència, s’ha presentat com un conjunt combatiu, intens i amb les seves armes al contraatac. De fet, els de Raúl Casany s’han posat per davant amb un autèntic golàs de Colau, que l’ha clavat a l’escaire des de la frontal (27′). Calia remar encara més a contracorrent, sabedors que Espanyol B i Prat també havien començat guanyant els seus partits. Però al nostre cap només hi havia l’Olot i trobar la manera de remuntar aquesta situació. Poc després, Jordi Xumetra ha forçat un penal en una sortida en fals del porter Fran Martínez, que ha vist la targeta groga. La bala de l’Estartit no ha perdonat des dels onze metres per firmar la seva onzena diana del curs (31′). Quedava molt de temps i creixia l’esperança entre els aficionats, conscients que un parell de gols ens podien garantir la salvació.

Al descans, Miquel Ángel Muñoz ha refrescat l’equip amb la sortida de pilota de Blázquez i la contenció d’Albert Vivancos. Una segona meitat de control pràcticament absolut dels olotins, que han assetjat al rival per terra, mar i aire. La successió d’oportunitats, algunes de molt clares, feien imaginar que s’obriria el resultat una altra vegada. Primer Delgado, que no hi ha arribat per centímetres amb la seva bota dreta. Després un parell de Jordi Xumetra, ben respostes per Fran Martínez. El porter eivissenc també s’ha lluït en una acció d’Alan Baró, incorporat a l’atac juntament amb Roger Barnils, que ha entrat per Carles Mas. El de Seva, amb el seu poderós joc aeri, també ha estat ben a punt de donar la victòria a l’Olot, que ha mort amb les botes posades i ho ha buscat de totes les maneres. Xiulet final amb tristesa i orgull a parts iguals. Tristesa per deixar la Segona B i consumar un dolorós descens com fa quatre temporades. Orgull per veure com s’han buidat aquests jugadors i la resposta magnífica dels nostres seguidors. Els resultats esportius no ens acompanyat però el compromís, l’esperit i els valors d’aquest projecte segueixen ben vius. Tornarem més forts i ho farem amb l’empenta i el coratge d’una massa social, una ciutat i una comarca que s’estimem aquest club amb bogeria. No és un adéu, és un fins aviat. No en tingueu cap dubte!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Soler, Carles Mas (Barnils, 61′), Masó (Vivi, 45′), Eloi (Salinas, 61′), Pedro, Arumí (Blázquez, 45′), Alan Baró, Xumetra (c), Kilian i Juan Delgado (Pol Prats, 53′).

SCR Peña Deportiva: Fran Martínez, Andrada, Andreu Hernández, De Val, Cristeto, Nacho López (Fran Nuñez, 54′), Loren (David Barca, 54′), Miguelete (Aaron, 54′), Gonzalo Pereira (Cruz, 34′) i Fondarella (Crespo, 85′). 

Gols: 0-1, Colau (27′), 1-1, Xumetra de penal (31′).

Àrbitre: Daniel David Baiges Dones. Ha amonestat a Jordi Masó i Vivi (UEO) i a Fran Martínez i Cruz (Peña).

Incidències: partit corresponent a la vuitena i última jornada de la segona fase del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 700 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot.

Leave a Reply