“És molt difícil fer el que hem fet, el treball diari és la clau”

A un punt de la glòria. Igual que el Juvenil A, qui també pot celebrar el títol i l’ascens aquest cap de setmana és el Juvenil B de la Fundació UE Olot. Dirigit per “Ketxa” Vila, Llorenç Barris i el capità del primer equip Albert Blázquez, els olotins treuen vuit punts d’avantatge al segon classificat (Begur) quan només en queden nou en joc. Per tant, el partit d’aquest dissabte a Vilatenim (Figueres-UEO, 17h) pot esdevenir clau per a la consecució del campionat del grup 13 de Primera Divisió. Hem conversat una estona amb en “Ketxa”, un dels tècnics amb més trajectòria en el futbol formatiu del club.

Ketxa, com es trobeu d’estat d’ànim abans d’un partit tan important com el de dissabte?

Veig als jugadors súper motivats i amb ganes d’acabar bé. No hem perdut cap partit i continuem entrenant al màxim. Estem molt contents.

Us falta només un punt. Ganes d’aconseguir-lo el més aviat possible?

Sí sí, no se sap mai. La temporada ha estat molt llarga, tot i els obstacles no hem deixat d’entrenar en tot l’any. La temporada passada vam quedar primers i no vam poder celebrar res per culpa de la pandèmia i el confinament. La mainada porta molta càrrega i comencen a estar cansats.

Tu ja tens experiència en ascensos al futbol base, oi?

I tant! Fa tres anys vam pujar el Cadet A a Preferent. L’any passsat havíem de tornar a pujar però la pandèmia ens va frenar. Per tant, ara busco el meu tercer ascens a la UEO i tant de bo l’aconseguim aquest dissabte.

Què significaria pujar a la categoria de Preferent amb el Juvenil B? 

Personalment significaria la culminació del treball ben fet i de molts mesos de dedicació, il·lusió i aprenentatge. També és la recompensa a la gent que m’ha ajudat com l’Àlex Terma, que ens ha aportat els seus coneixements a nivell metodològic.

No heu perdut ni un sol partit en tot el curs….Quin és el secret d’aquesta magnífica temporada?

Penso que és la il·lusió i les ganes d’aprendre dels jugadors. Poden ser més bons o més dolents, però no n’hi ha cap que deixi d’entrenar, de treballar o de preguntar. Després pots guanyar amb sort o no, però el treball diari és la clau.

Un any estrany amb la pandèma i tot però us heu sabut adaptar bé.

També és més fàcil quan els resultats acompanyen, quan arribes a final de temporada jugant-hi alguna cosa sempre dones un plus. El grup s’ha adaptat bé tot i ser de primer any, miren de millorar cada dissabte. Aquí tots són intensos, tots corren i tots s’hi esforcen, és mèrit d’ells. És molt difícil fer el que han fet, ho han fet fàcil.

Figueres-Olot, visiteu un equip de la zona mitja. Què podem esperar d’aquest partit?

Al final, com que t’hi jugues molt segur que hi haurà nervis i que serà un partit tens, però estic convençut que el competirem. Vilatenim és un camp gran, això ens va bé. Si al final hem de celebrar alguna cosa, perfecte, i sinó tindrem dues oportunitats més. No ens hem relaxat en cap moment.

Per acabar, com ha encaixat la figura d’Albert Blázquez al cos tècnic? 

Súper bé. És un dels capitans del primer equip i  ha estat tota la vida al futbol semi-professional. Ens ha ajudat moltíssim i ha respectat els rols, donant molts consells als nanos i aportant la seva experiència. Això ha estat un punt de motivació per a ells. A més, durant l’any molts jugadors han entrenat amb el primer equip i els hi ha anat molt bé psicològicament.

Moltíssima sort, Ketxa! Us seguirem amb atenció!

 

Leave a Reply