Una tarda d’orgull olotí a la Sala Torín

Més d’un centenar de socis i seguidors de la Unió Esportiva Olot es van congregar aquest dijous a la Sala Torín de la ciutat olotina. Un acte que va servir per donar el tret de sortida a les activitats del Centenari del club, descobrint el logo i el cartell d’aquesta efemèride, a més de presentar la campanya de socis per a la temporada 2021-22 sota el lema “Seguim 100 de l’Olot”. Un acte amb moments de pell de gallina, novetats importants i parlaments destacats de protagonistes com directius, dissenyadors, entrenadors o jugadors. 

Com no podia ser d’una altra manera, l’acte inaugural del Centenari va arrencar amb la intervenció del president de la Comissió, en Carles Llorens. Una persona vinculada molt estretament al nostre club a nivell familiar i que va tenir l’honor d’escriure el llibre dels 75 anys. Llorens va desvetllar algunes de les sorpreses que ens esperen com una exposició a l’Hospici durant les Festes del Tura, la presentació del documental, un àlbum de cromos de la història de l’Olot, conferències sobre el futbol a la ciutat i un gran debat popular sobre el nom del club (Olot Futbol Club o Unió Esportiva Olot).

Tot seguit va ser el torn d’en Jordi Vayreda, ex-directiu de la UEO i reconegut dissenyador de la ciutat, que va mostrar el nou logotip del Centenari que ja lluim amb orgull per tots els racons. Vayreda va agrair a la junta l’oportunitat de poder donar-li continuïtat a l’escut que ell ja va redissenyar i va explicar detalls d’aquest un nou logo, buscant la identitat del club i donant molta importància a la xifra (100).

Després del logo va ser l’hora d’oferir als assistents el cartell del Centenari, encarregat als usuaris d’INTEGRA amb la col·laboració del dissenyador Pere Gelis. Un cartell singular i innovador amb el caràcter social que caracteritza el projecte. Nuri Fité, gerent d’INTEGRA i directiva de l’Olot, va agrair la tasca dels nois i noies de l’Escola d’Educació Especial Joan XXIII que hi havien treballat intensament per obtenir un magnífic resultat final.

Llavors va arribar el moment de posar-nos còmodes i gaudir amb un petit tastet del documental del Centenari que s’estrenarà properament. Van ser quatre minuts d’emocions a flor de pell amb la veu de protagonistes destacats de la nostra història (Morchón, Forcadell, Miquel Soler, Abel, Roger, Héctor…) combinat amb imatges inèdites del passat. Un treball de la productora olotina Zeba que ben aviat veurà a la llum i que durarà uns 30 minuts.

Aquí teniu una petita part d’aquest documental, que a la vegada serveix com a llançament de la campanya de socis per a la temporada 2021-22. Aquest cop, l’eslògan escollit és “Seguim 100 de l’Olot”, un lema que és una continuació del “Jo soc de l’Olot”, que juga amb la xifra dels cent anys i que vol refermar el sentiment de pertinença i fidelitat als colors després d’un descens. El directiu de comunicació i socis, Jordi Reyes, va explicar els avantatges i promocions que incorpora el carnet per aquesta campanya. Es mantenen empreses de proximitat com XARTIC i Bon Preu-Esclat i s’hi afegeix Geckoil. Tot plegat, amb un estalvi acumulat d’uns 300€ que fa que el carnet, si s’utilitzen aquests descomptes, et surti totalment gratuït. Reyes també va assenyalar que l’objectiu és rejovenir la massa social i crear més ambient i caliu en els partits a l’Estadi Municipal per recuperar la sintonia entre públic i afició dels últims ascensos a Segona B.

Ja per anar tancant, el president Joan Agustí va fer la seva intervenció per recordar que un altre tipus de futbol és possible i per ressaltar els valors, compromisos socials i posicionament que té la Unió Esportiva Olot i que el converteixen en un club únic en el futbol català. Per a la seva part, el vicepresident Dionís Cros va repassar la part esportiva amb els nous fitxatges a la plantilla i al cos tècnic, a més de comentar els partits de pretemporada. I precisament qui va tancar aquesta esplèndida vetllada van ser el nou míster Albert Carbó i el capità besaluenc Albert Blázquez, que just acabar l’entrenament van acostar-se cap a la Torín per refermar la seva implicació i sentiment cap al projecte. Una tarda d’orgull olotí per omplir-nos d’autoestima i de confiança i per demostrar que junts, som capaços de fer coses increíbles. I és que aquí, malgrat tot, seguim sent de l’Olot. I vosaltres? Ara és el moment. FES-TE SOCI!

Fotos: David Planella-Ràdio Olot

Leave a Reply