La revàlida del Penedès (PRÈVIA J2)

Després de la primera victòria del curs, el repte per a la Unió Esportiva Olot és encadenar la segona al camp del FC Vilafranca. Serà aquest dissabte a les 17h (Olot TV/Ràdio Olot) i davant d’un dels candidats de les últimes temporades i que segueix el mateix patró d’Ivan Moreno, Oribe, Fontanils i bons reforços. A més de Carles Mas, també se’l perdrà Gerard Batalla, expulsat contra el Castelldefels, mentre que Ferri López ja està disponible per Albert Carbó. Autocar gratuït de socis per animar l’equip en el primer desplaçament del curs a la capital de l’Alt Penedès. 

El camí fa pujada. Va ser el debut somiat; a casa, davant de la nostra gent i amb una victòria solvent contra el Castelldefels. Van veure porteria Ferrón i Arranz i va ser una bona actuació coral, especialment en la primera meitat, on es va desplegar futbol atractiu i diverses arribades. Però l’èxit és efímer i l’exigència és diària, i més en aquesta Tercera RFEF amb tants candidats a l’objectiu final. Un d’aquests, sens dubte, és el FC Vilafranca, que en plena Diada de Catalunya posarà a prova les capacitats d’aquest nou Olot. Carbó té un examen de nivell al Penedès, i més tenint en compte les absències de Carles i Gerard que deixen un buit a l’eix central. Millors notícies al lateral amb la recuperació de Ferri López, un dels homes més destacats de la pretemporada. És l’hora de mostrar la versió més competitiva i intensa en un dels camps marcats en el vermell d’extrema dificultat. És l’hora de confirmar que el primer assalt no era una flor d’estiu i que la trajectòria positiva ha de tenir continuïtat, també a domicili.

El rival d’aquest dissabte és el Futbol Club Vilafranca, el club de la capital de l’Alt Penedès que va ser funday l’any 1904. Compta amb una llarga trajectòria a Tercera Divisió (gairebé una trentena de cursos), per bé que se li resisteix el futbol semiprofessional després de l’ascens esportiu del curs passat, que no va poder culminar-se per la filiació amb el Lleida Esportiu. A part d’això, els d’Ivan Moreno han disputat play-off en les últimes temporades, en les quals han estat un dels rivals a batre. De la plantilla, en destaquem fitxatges com Collado i Romo (Santfeliuenc), Carlos Cano (Europa), Gabri Vidal (Figueres), Pluvins (Vilassar). Tot i alguna pèrdua sensible com Boira, Cunill o Sanku, mantenen una desena de futbolistes amb el porter Casamayor, el central de Les Planes d’Hostoles David Fontanils, el talentós Víctor Oribe, Pasquina, Escofet i companyia.

El partit, corresponent a la segona jornada del campionat de lliga del grup 5 de Tercera RFEF, es disputarà aquest dissabte, dia de la Diada Nacional de Catalunya, a partir de les 17.00h al Municipal de Vilafranca. Serà retransmès en directe per Xala.cat i Olot Televisió, a més de la transmissió radiofònica habitual de Ràdio Olot. Des de la UEO hem organitzat un autocar de socis que viatjaran de franc per gaudir d’aquest partit. Després de la bona arrencada, ara toca mantenir-se! Som-hi!

BAIXES: Carles Mas (lesió) i Gerard Batalla (sanció).

La prèvia d’Albert Carbó

“Era molt important començar amb victòria, era un partit que portàvem esperant tota la pretemporada i ens vam treure un pes de sobre”.
“El FC Vilafranca serà un rival molt complicat, en les dues últimes temporades ha perdut molt pocs punts com a local. Tenen un entrenador molt experimentat a la categoria”.
“Mantenen mitja plantilla amb futbolistes importants que van fer una temporada molt bona assolint l’ascens esportiu. Han tingut algunes baixes com Cunill o Sanku, però s’han reforçat bé”.
“Són d’aquells partits que s’han de preparar molt bé per emportar-se els tres punts. El mínim detall compta i hem d’intentar controlar-ho tot, adaptant-nos al terreny de joc i al rival”.
“Durant els 90 minuts hem de sobreposar-nos al rival, tant amb pilota com sense. Hem d’estar còmodes amb les dues versions i concedir molt poc. Cal anar sense dubtar a per la victòria”.

Precedents

Fins a 27 precedents hem trobat entre Vilafranca i Olot al Penedès. Les estadístiques es decanten per als de casa amb 14 triomfs, 7 empats i 6 victòries de la UEO. L’última visita, temporada 2016-17, va acabar amb repartiment de punts (1-1). Marc Mas va avançar els olotins (13′) però just un minut desprès, Oribe va situar les taules en el marcador (14′). A les files olotines, dos supervivents d’aquell duel: Albert Blázquez i Èric Vilanova.

 

Leave a Reply