PRÈVIA J4: Pedra de toc al Congost

Quart episodi del campionat amb un altre desplaçament d’alta dificultat a la capital del Bages. La Unió Esportiva Olot visita aquest diumenge (18.30h) al CE Manresa, un dels aspirants a la part alta que acumula una victòria i dos empats. Carbó, encara amb Ferri i Carles Mas de baixa, espera veure la versió més sòlida i seriosa de la UEO per treure un resultat positiu del Congost i mantenir l’estela del bloc capdavanter. Novament, bus gratuït de socis per acompanyar l’equip a la ciutat manresana.

El camí es fa caminant. Aquesta nova etapa a Tercera està plena de trampes, incerteses i paranys que l’Olot ha de saber saltar i esquivar per no perdre la determinació i convicció d’estar entre els millors. Vam tenir un avís per a navegants en el derbi contra el Figueres, tres fuetades que ens van fer nedar a contracorrent i realitzar un sobreesforç per aconseguir els tres punts. Cal concentració i atenció en tot moment, evitar la precipitació i deixar fluir l’arsenal futbolístic dels Èric, Ot, Eloi, Vallès i companyia. Un tresor immens que ha de guanyar confiança i continuïtat a mesura que avança la competició. Però també amb resultats, indispensables per traduïr aquest futbol sense complexos que proposa Carbó. Amb la pausa, però també amb el ritme per trobar el moment i fer mal el rival. Aquest diumenge, una nova pedra de toc que examinarà les prestacions d’un bloc creixent però encara en construcció. Tot esperant, de moment, a Ferri López que es recupera d’una ruptura muscular i fa companyia a Carles Mas com a úniques absències olotines.

El rival d’aquest diumenge és el Centre d’Esports Manresa, club fundat l’any 1906 sota el nom de Manresa Football Club, que al 1909 es va fusionar amb el Catalònia Esports Club per crear l’actual CE Manresa. Una entitat històrica de la Tercera Divisió amb més d’una quarantena de participacions i alguns títols com dues Copes Generalitat o la més recent, una Copa Catalunya Amateur (2014). Segona temporada amb Ferran Costa a la banqueta, jove tècnic de Castelldefels que fins llavors exercia de segon al Terrassa FC. Un equip confeccionat per moure’s en la zona alta de la taula amb reforços de renom com Gerard Putxi (Prat), Marc Martínez (Lleida Esportiu), Javi López (Cerdanyola) o Pau Darbra (Granollers), que es sumen a l’experiència del central Pablo Amantini, tot un rodamon del futbol català, i a l’olfacte de Noha Baffoe, l’ex del Girona B i autor de dos gols en tres partits. El conjunt de la Catalunya Central es situa en quarta posició amb 5 punts després de puntuar al Narcís Sala (1-1), d’imposar-se al Sants (3-1) i d’empatar sense gols contra el Vilassar (0-0).

El partit, corresponent a la jornada 4 del campionat de lliga del grup 5 de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 18.30h a l’Estadi Municipal El Congost de la capital bagenca i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Com a Vilafranca, l’Olot posa a disposició dels socis un bus gratuït per gaudir del partit (inscripcions al 636052884 / socis@ueolot.com). Quarta jornada amb una sortida exigent i la voluntat de seguir imbatuts a la part més noble de la classificació. Som-hi, vermells!

BAIXES: Carles Mas i Ferri López (lesió)

La prèvia d’Albert Carbó

“El set de nou és el que volíem. L’últim partit a casa el tirem endavant amb un bon inici de partit, no és el control que esperàvem però traiem coses molt positives. Estem creixent com a equip i anem amb la bona direcció”.

“Afrontem el quart partit davant d’un molt bon rival que ja va demostrar la temporada passada que extreu molt bons resultats jugant com a local. Haurem de plantejar un partit molt seriós i ser sòlids per concedir poc per treure els tres punts i donar un cop sobre la taula”.

“El Manresa és un equip molt atrevit amb pilota, jugadors molt dinàmics que forcen molt a camp contrari. Arriben amb moltíssima gent a l’àrea i haurem d’estar molt protegits per contarrestar les seves virtuts ofensives. Té futbolistes molt interessants sobretot a la part atacant. No han perdut cap partit i ha tingut moments molt bons en les tres jornades”

“Haurem de controlar els moments on tenim la pilota i on no la tenim. El Manresa és un equip treballat tàcticament i haurem de dominar aquestes situacions. Treballarem per guanyar i per contrarrestar el seu joc”.

“Els dos porters estan a un bon nivell. Torra ha anat de menys a més en la pretemporada i Batalla sempre ha mostrat màxima actitud, predisposició i compromís. És bo que em posin aquest dubte en els diferents tipus de context de partit que podem preveure”.

“No és els que surten d’inici sinó l’evolució del partit. Els jugadors que entren des de la banqueta ens estàn donant moltíssim i s’està demostrant. L’altre dia ens provoca el gol Ferrón amb l’assistència a Moha. Confiança plena amb tothom i anem a veure qui ens pot sumar a Manresa”.

Precedents

Fins a 23 visites de la Unió Esportiva Olot al camp del CE Manresa hem rescatat a l’arxiu històric, la majoria d’aquestes durant els anys seixanta i vuitanta a Tercera Divisió. El balanç és de 9 victòries locals, 9 empats i 4 triomfs olotins. El precedent més recent, però, no va ser en competició de lliga sinó en partit amistós. La temporada passada, amb Raúl Garrido a la banqueta, l’Olot va perdre-hi per 3-0 en un duel de pretemporada.

Leave a Reply