PRÈVIA J10: L’hora d’arremangar-nos

La Unió Esportiva Olot intentarà convertir les bones sensacions a l’Estadi en tres punts també com a visitants en la sortida d’aquest diumenge a la Guineueta (19.00h). Al davant, un recent ascendit que ocupa l’última posició però que ha merescut molt més del que diuen els seus números. Carbó, ambiciós i convençut, té encara les baixes de Carles Mas i Ayala i demana fer un pas endavant a domicili si de veritat l’Olot vol optar a pujar de categoria. 

Canvi de marxa. La UEO ha d’espavilar i treure les castanyes del foc lluny de la Garrotxa si vol aspirar a estar entre els millors. La trajectòria com a locals voreja la perfecció amb golejades, bon joc i autoritat, però ara és el moment de traslladar aquest arsenal de virtuts també com a visitants. De moment, els d’Albert Carbó atresoren uns números discrets a domicili amb dues derrotes consecutives (Pobla i Grama), un empat (Vilafranca) i una victòria (Manresa). Cal adaptar-se a tot tipus de contextos i el més important, competir al màxim durant els noranta minuts. No hi pot faltar la intensitat, l’agressivitat, la concentració i l’atenció en qualsevol detall que pot decantar un matx en aquesta categoria tan i tan igualada. Carbó manté les absències de Carles Mas, ja a la recta final, i Uri Ayala, que en tindrà encara per un mes. Màxima confiança en un bloc que ha demostrat que, quan vol, sap ser un equip gran.

El rival d’aquest diumenge és la EE Guineueta, conjunt del barri barceloní que ha ascendit aquesta temporada a Tercera RFEF després de competir en categories territorials com Primera o fins i tot Segona Catalana. Serà la cinquena temporada de Luis Gallego a la banqueta, l’home que ha aconseguit materialitzar aquesta gran progressió d’un modest del futbol català. Per aquest partit, els barcelonins no podran comptar amb Óscar Muñoz, experimentat davanter de categories superiors, que va ser expulstat contra el Vilassar. Tampoc hi seran els jugadors que han deixat el club de mutu acord aquesta setmana; Fran Fuentes, Omar i Marc Anguera. Alguns dels reforços destacats del conjunt de Gallego són DanI Muela (Granollers), Marc Jiménez (Cerdanyola), Xavi Bertran (Terrassa), Buba Jallow (sense equip) o Damián Obispo (San Cristóbal), màxim golejador amb dues dianes. Una Guineueta que ocupa l’última posició amb 5 punts però que ha caigut per la mínima en molts partits i que ha presentat batalla per endur-se més premi del que marquen les estadístiques.

El partit, corresponent a la jornada 10 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 19.00h al CEM La Guineueta del barri barceloní i es podrà escoltar en directe per Ràdio Olot i veure al Twitch de la EE Guineueta. Com és habitual aquesta temporada, la UEO posa un autocar a disposició dels socis que vulguin presenciar el partit. És l’hora d’arremangar-nos i tornar amb els tres punts!

BAIXES: Carles Mas i Ayala (lesió)

La prèvia d’Albert Carbó

“Ens va anar molt bé l’última victòria a casa, tots van estar a bon nivell i ens dóna molta confiança. Veníem d’un cop dur i ho vam arreglar”. 

“Hem de puntuar fora de casa i ho volem fer amb victòria. Anem a un camp molt complicat i de dimensions reduïdes davant d’un rival que ha extret menys punts dels que es mereixia com a local”. 

“Quan guanyes s’amaguen petites imprecisicions que puguin haver-hi com a equip, això és responsabilitat meva. Hem de continuar en aquesta línia, defensar com a bloc i concedir poques ocasions”.

“Guineueta: saben jugar al seu camp, tenen una afició que apreta com la nostra i això és un punt a favor. Ha merescut algun punt més dels que ha fet, ha estat molt a prop d’emportar-se alguna cosa positiva”.

“Quan actues com a visitant t’has d’adaptar al tereny de joc i al rival. És diferent a l’hàbitat nostre on estem acostumats però hem demostrat que també ens podem sentir còmodes en aquest tipus de camps”.

“Aquests partits són els marquen qui guanya un campionat i nosaltres volem guanyar-lo”.

“No mirem el que fan els rivals, sabem que si sumem de tres en tres estarem a dalt. Ens volem veure allà i no baixar, hi ha molts equips i la part alta està molt apretada”. 

“L’equip està seguint una bona línia, està demostrant que vol competir i vol pujar de categoria i amb això em quedo”. 

Precedents

No hem localitzat visites de la Unió Esportiva Olot al camp de la EE Guineueta.

 

Leave a Reply