PRÈVIA J12: Marcat en vermell

La Unió Esportiva Olot visita aquest diumenge (16.30h) el camp del CF Peralada en el tercer derbi gironí de la temporada. Un duel d’alt voltatge amb vells coneguts a la banqueta, l’ex-capità Héctor Simón, i també a la gespa com Alan Baró o Lluís Micaló. Partit especial també per a Albert Carbó davant del club del seu poble que li va permetre fer el salt com a entrenador. Un Olot només amb la baixa d’Uri Ayala i que defensa el lideratge davant d’un conjunt xampanyer que acumula tres jornades sense guanyar pèro és la segona millor defensa.

Plat fort a l’Empordà. Arriba una d’aquelles cites marcades al vermell al calendari, no només per als dos entrenadors, que curiosament s’han canviat els papers respecte la temporada passada, sinó també per molts jugadors dels dos equips i també per a les dues aficions, que viuran una tarda de grans emocions en un duel de proximitat i rivalitat en els últims anys. Com hi arriba l’Olot? Doncs en bon moment malgrat l’últim empat a casa contra el Granollers. Els olotins ho van fer tot per guanyar però van estar desencertats de cara a porteria. Amb 21 punts, conserven el lideratge en solitari davant l’amenaça del Girona B, un per sota, i del mateix Peralada, a dos punts. Per tant, el matx prèn una importància cabdal a nivell psicològic i també estratègic a la classificació, ja que una victòria ens donaria un marge molt interessant. Peus a terra i màxima humilitat en una cita que només es perdrà Uri Ayala i que té com a únic dubte a Enric Vallès, amb molèsties musculars des de la sortida a la Guineueta.

El rival d’aquest diumenge és el Club Futbol Peralada, fundat l’any 1915 i amb èpoques daurades a Tercera Divisió com a inicis del 2000 i també en les últimes temporades. De fet, amb l’acord com a filial del Girona B fins i tot va enlairar-se a la Segona Divisió B durant un parell de cursos. En l’actualitat, l’equip està dirigit per Héctor Simón, tota una institució a la UEO després de set cursos portant la batuta al mig del camp i sent el jugador amb més partits a la divisió de bronze. Un Peralada que practica un bon futbol (15 gols, el segon després de l’Olot) però també amb cert rigor defensiu, com demostren els seus números (5 gols encaixats, el segon després de Vilafranca). En aquest aspecte hi ha ajudat l’arribada del darniuenc Alan Baró, un altre ex-Olot amb experiència en categories superiors. Més fitxatges com Joan Tomàs, Marc Medina, Marc Gelmà o Pol Gómez s’han sumat als Josu, Ritxi, Romero, Micaló, Casanovas i companyia per donar un salt de qualitat i aspirar a lluitar entre els millors. Després d’una arrencada fabulosa, els xampanyers ara fa tres setmanes que no guanyen amb derrota a Sant Andreu i empats contra Sants i Vilassar.

El partit, corresponent a la jornada 12 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 16.30h al Municipal de Peralada i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Com sempre, posem un autocar a disposició dels socis del nostre club, que de ben segur ens acompanyaran en un desplaçament proper i atractiu. Fem-nos sentir a l’Alt Empordà! Som-hi, vermells!

BAIXES: Uri Ayala (lesió)

La prèvia d’Albert Carbó

“És un partit especial davant del club de la meva vida i que em va donar l’oportunitat de fer el salt al futbol amateur com a entenador. Hi he estat molt bé aquestes dues últimes temporades i m’han ajudat a créixer com a entrenador”.

“Ara em trobo a l’Olot i em toca defensar aquests colors i anar a Peralada a guanyar.”

“Ens centrem en estar en les millors condicions i la màxim confiança i ambició per afrontar el partit i creure en nosaltres per emportar-nos una victòria. És un partit més, són tres punts més. És un partit especial pel bon inici dels dos equips”

“Pel moment en el que ens trobem els dos equips, el Peralada és un rival a batre i ens volem allunyar d’ells. Mires la classificació i tot està molt apretat, volem estar allà i no volem baixar de la part alta”

“El Peralada és un equip es sent còmode sense la pilota. Amb la incorporació de l’Alan Baró han donat un plus més a l’eix defensiu i són bons a la transició amb l’Adrià Casanovas. És un derbi, hi ha coses incontrolables com els nervis i el saber estar dels futbolistes, aquells petites detalls que fan girar el pla de partit. Haurem de dominar tots els registres”

“Tenen una molt bona plantilla amb jugadors experiments en categories superiors. Si tens un bon bloc i et respecten les lesions, segur que serà un rival que ha de lluitar per estar al play-off”.

“És un dia per continuar sent el que venim sent aquestes últimes jornades. L’equip ha donat un gir i s’ha demostrat, l’altre dia tot i l’empat vaig marxar molt satisfet”

“Ara tenim tres partits davant de rivals d’entitat que volen lluitar al màxim com nosaltres. Som l’Olot i sabem quina direcció volem agafar, hem de marcar un camí a través de la victòria per intentar agafar un coixí”

Precedents

Revisant l’hemeroteca hem trobat 8 precedents entre Peralada i Olot al camp del conjunt xampanyer. El balanç és de 3 victòries del Peralada, 1 empat i 4 victòries de l’Olot. L’última d’aquestes va ser a Montilivi i davant d’un Peralada afiliat al Girona FC. Va ser el curs 2018-19 quan els de Raúl Garrido es van imposar per 0-1, curiosament amb gol d’Héctor Simón, actual tècnic del club empordanès.

 

Leave a Reply