A mig camí (CF Peralada 1-1 UE OLOT)

Igualtat de forces en un derbi gironí intens i vibrant en el qual la Unió Esportiva Olot s’ha avançat, ja a la represa, amb una diana de murri de Sergi Arranz. Després d’un primer temps equilibrat, gran resposta olotina a la segona amb més ocasions per ampliar la renda. En els darrers minuts, Youssef ha aprofitat una transició ràpida per situar l’empat al marcador. Sortim vius d’un camp molt complicat i mantenim distàncies amb un rival directe en la quarta jornada seguida sense perdre. Proper enfrontament, Hospi a casa. 

Amb tots els ingredients. Un derbi gironí amb molt de color i ambient a les grades i que sobre la gespa també s’ha lluitat de manera aferrissada per aconseguir els tres punts. Primera meitat més tàctica i de domini altern amb un Peralada que prenia la iniciativa sortint des del darrere i un Olot que buscava la verticalitat després de la pressió al centre del camp. Poques ocasions destacades més enllà d’un parell d’accions de Kilian Villaverde, que ha pogut solucionar amb contundència l’ex-Olot Alan Baró. Per part dels xampanyers, un tir rebotat de Busquets des de la distància ha estat l’única aparició amb cara i ulls. Molt de respecte i tempteig entre dos dels aspirants a la part alta de la classificació.

A l’inici de la segona meitat és quan s’ha començat a desencadenar el perill a les dues àrees amb un xoc més trencat i amb menys temporització al mig del camp. La primera, per a Kilian amb un tir centrat que ha blocat Aroca. Immediatament, resposta de Josu que també ha topat amb les mans de Batalla. Ha avisat amb més claredat Sergi Arranz amb una fuetada ben ajustada al pal dret de la porteria empordanesa. Seria, de fet, el preludi del seu gol; pressió alta de l’Olot dins l’àrea rival, roben la cartera entre Eloi i Arranz i el pistoler que entre rebots la pot enlairar per sobre Aroca i obrir la llauna a favor dels garrotxins (49′). Han estat els millors moments de l’Olot amb una altra interceptació d’Arranz que aquest cop no ha pogut superar la sortida d’Aroca per intentar eixamplar la diferència. No s’ha rendit el Peralada d’Héctor Simón, especialment incisiu a les botes d’Adrià Casanova, que ha disposat de dues oportunitats molt ben salvades per Albert Batalla. Els de Carbó feien mal a la contra per la banda de Ferri López i Kilian, després rellevat per Callís, però els de casa tampoc s’arronsaven i trobaven petroli una jugada ràpida de Busquets, que ha assistit Youssef i aquest ha batut Batalla amb un potent xut (80′). En els últims minuts, tan Peralada com Olot han buscat la manera d’endur-se la victòria però no han trobat la forma de perforar unes defenses que s’han mantingut pràcticament sense esquerdes.

Al final, repartiment de punts i seguim sumant des del capdavant de la taula. Ampliem a dos punts el marge amb el Girona B i conservem la distància amb el Peralada, dos dels rivals més immediats en aquesta classificació. Setena diana de Sergi Arranz i quarta setmana sense perdre amb dos empats consecutius. Els hem de transformar amb triomf diumenge vinent a l’Estadi contra l’Hospitalet, un altre dels candidats. Gràcies a tota l’afició desplaçada, us hem sentit ben a prop. Seguim forts i tossuts!

FITXA TÈCNICA

CF Peralada: Aroca, Romero (c), Micaló, Pol Gómez (Youssef, 65′), Casanova, Josu, Ritxi (Eloi Zamorano, 77′), Joan Tomàs, Alan Baró, Llorenç Busquets i Guillem.

UE OLOT: Batalla, Blázquez, Gerard, Bigas, Ferri López (Carles Mas, 82′), Èric Vilanova, Eloi (Moha, 76′), Ot Serrano, Kilian (Callís, 76′), Arranz i Xavi Ferrón (Zaka, 87′). 

Gols: 0-1, Sergi Arranz (49′), 1-1, Youssef (80′). 

Àrbitre: Jordi Serradelarca Serra. Ha amonestat a Busquets (Peralada) i a Èric Vilanova, Bigas, Gerard i Arranz (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 12 del grup cinquè de Tercera RFEF amb la presència d’uns 800 espectadors al Municipal de Peralada

Leave a Reply