PRÈVIA J13: Marcar territori

Després de l’empat obtingut a Peralada, la Unió Esportiva Olot vol mantenir a ratlla aquest diumenge (16.30h) un altre dels perseguidors i principal candidat a l’ascens, el CE L’Hospitalet. Els precedents a l’Estadi somriuren als riberencs, que s’hi han imposat en les últimes tres ocasions. Això sí, els d’Albert Carbó són líders en solitari i intentaran refermar la imbatibilitat com a locals per acumular la cinquena jornada sense perdre. Uri Ayala, única baixa d’una tarda amb ració doble de futbol, ja que després serà el torn del Sènior Femení. 

Un duel entre gegants. El que la temporada passada era un enfrontament de Segona B, aquest any ho és de Tercera RFEF. No obstant, la categoria no amaga el potencial d’ambdós equips, ferms candidats al play-off i que tenen com a objectiu entre cella i cella tornar a pujar, en aquest cas a Segona RFEF. És una jornada clau per l’Olot, que ha de fer bo l’empat en el derbi gironí per conservar la distància amb un altre rival directe. Sumar de tres en tres és indispensable per evitar que la munió d’aspirants s’acostin de manera perillosa i, malgrat les alçades de la temporada, puguin fer trontollar les aspiracions del conjunt olotí. De moment, totes li ponen a la UEO amb el lideratge, quatre jornades sense perdre i una meritòria solidesa a la Garrotxa, on només ha cedit dos empats (Girona B i Granollers). L’assignatura pendent, això sí, mirar de tancar aixeta defensiva i mantenir les xifres realitzadores amb l’estat óptim de Sergi Arranz (7 gols) i companyia.

El rival d’aquest diumenge és el Centre d’Esports L’Hospitalet, un clàssic del futbol català fundat l’any 1957. En la seva trajectòria compta amb tres temporades a Segona Divisió A i més d’una vintena a Segona Divisió B. Un vell conegut de l’Olot a la categoria de bronze i que sens dubte, per pressupost, per història i per potencial de plantilla, és un dels principals candidats a pujar a la nova Segona RFEF. Amb Cristian Garcia a la banqueta, els riberencs han mantingut fins a 8 jugadors del curs anterior (Alfonso, Gómez, Aliaga, Canario, Parera…) i a sobre hi han afegit peces cobejades com Lobato (Cornellà), Lasso (Nàstic), Ton Alcover (Sant Andreu), Dan Coll (Girona B) o l’ex-Primera Joan Verdú (Montañesa). Després d’una arrencada força discreta, l’Hospi ha trobat el camí de la regularitat amb 5 victòries en els últims 7 partits. Fora de casa, el seu balanç és de 1 victòria, 1 empat i 3 derrotes. El màxim realitzador és Canario, autor de 5 gols. Com a curiositat, el conjunt del Baix Llobregat és l’únic equip que ha marcat les mateixes dianes que ha encaixat (10).

El partit, corresponent a la jornada 13 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a partir de les 16.30h a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Recordem que just després (18.30h) jugarà el Sènior Femení contra el Seagull de Badalona en el marc de la setmana del 25-N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Per tant, tarda de sessió contínua a l’Estadi en la qual esperem que ens acompanyeu per obtenir els resultats desitjats, és a dir, un parell de victòries dels nostres primers equips masculins i femenins. Esteu convocats, olotins!

BAIXES: Uri Ayala (lesió).

La prèvia d’Albert Carbó

“Marxem reforçats del partit de Peralada, l’equip està en línia ascendent, només ens falta la victòria. Hem donat bona imatge en les últimes jornades i hem mostrat ganes d’emportar-nos els tres punts”.

“Es palpa que és una setmana important, la sentim com a tal. Juguem a casa contra un dels candidats a quedar campió, l’Hospitalet. Sabem que haurem de fer les coses molt ben fetes i controlar els moments del partit”.

“Estem recuperant tots els efectius, tenim una plantilla súper competitiva amb futbolistes molt bons per a la categoria. Hem de demostrar que volem quedar campions”

“És com un partit de Segona B. L’Hospitalet ha mantingut gran part de la plantilla, per noms estan fets per quedar campió. Va tenir un inici molt complicat però ja s’està posant a lloc. Arriba en el seu millor moment però nosaltres també. Ens trobarem dues grans plantilles”

“Són futbolistes amb molt de talent i amb experiència en categories superiors, és un equip que se sent còmode amb pilota”.

“Ho farem tot per guanyar, estem demostrant ser un equip sòlid a casa i mostrant la nostra identitat. Ens sentim reforçats quan ens ajuda l’afició, els necessitem més que mai perquè és un partit molt important. Intentarem fer-ho tot per regalar-los la victòria”.

Precedents

L’arxiu històric de resultats entre Olot i Hospi ens assenyala fins a 14 visites dels riberencs a la Garrotxa, la majoria d’aquestes a Tercera Divisió. El balanç és de 9 victòries olotines i 5 triomfs dels visitants, el més recent de la temporada anterior a Segona B (1-2). Cristian Gómez i Eudald Vergés van marcar per part visitant, mentre que Jordi Xumetra va fer el gol dels garrotxins. Però és que els altres dos últims enfrontaments també són de mal record; 2014-15 (0-1) i 2015-16 (0-3). És l’hora de trencar el malefici de les estadístiques!

Leave a Reply