Desafortunats (UE OLOT 0-1 CE L’Hospitalet)

Gerro d’aigua freda per a la Unió Esportiva Olot, que ho fa tot per guanyar i rep una fuetada en l’últim segon del partit amb el gol de Ripoll. Partit de tu a tu davant d’un temible CE L’Hospitalet, la bèstia negra dels últims anys que s’ha tornat a emportar el premi gros. Bon joc i nombroses oportunitats dels garrotxins per merèixer alguna cosa més. Una tarda gèlida a l’Estadi en la qual es trenca la imbatibilitat a casa i la dinàmica positiva. Caldrà recuperar-la diumenge vinent conra un altre aspirant, el Sant Andreu.

Un desenllaç fatídic. La UEO ha tornat a tastar la pitjor cara del futbol, la més cruel i dolorosa, la que et deixa amb cara de babau quan l’àrbitre xiula el final del partit. Un partit d’alt voltatge entre dos candidats a l’ascens que han demostrar el perquè d’aquesta condició. Bons detalls tècnics i ocasions constants a les dues àrees, especialment a la riberenca. La primera, això sí, ha estat de Joel Lasso que ha fet lluir Batalla amb una estirada de mèrit. L’Olot s’ha activat a partir de la pilota parada amb un cop de cap de Gerard Batalla que Nil ha salvat de la mateixa línia. Poc després, Kilian Villaverde ha finalitzat una jugada personal amb un tir ajustat. Juanan i Guillem Pujol han tornat a posar-nos en alerta, mentre que Sergi Arranz també ha vorejat el gol, primer amb la testa i després robant en la sortida de pilota com el gol a Peralada. Abans del descans, una altra de Kilian que ha marxat a prop de l’escaire. I la notícia més destacada, el retorn a la titularitat de Carles Mas després de la fractura al crani i al dit. Un primer temps de domini altern amb força possessió infructuosa per a l’Hospi i més verticalitat i sensació de perill per als garrotxins.

Si l’Olot havia insistit de valent a la primera, a la segona ha estat ja un setge considerable. Primer Kilian amb una rematada creuada que s’ha passejat per l’àrea petita. Després Arranz amb el cap, molt clara dins l’àrea. També s’hi ha apuntat Xavi Ferrón amb una rosqueta que ha fregat el pal dret. Eren els millors moments dels olotins, que trepitjaven àrea amb molta facilitat. El porter visitant Nil s’hi ha tornat a lluir amb una bona estirada a tir de Kilian. Hem continuat insistint amb la frescor dels canvis a les bandes, Ferri López i Èric Callís. Precisament el de la Vall de Bianya ha posat una centrada que Zaka, que també ha entrat en els últims minuts, no ha pogut culminar. Generava més l’Olot i per determinació i voluntat mereixia més premi. Però és futbol, no és una ciència exacta. Última jugada del partit, contraatac de l’Hospi que no sabem aturar, Juanan es planta dins l’àrea, l’estavella al pal i el refús li cau a Ripoll, acabat d’entrar, que la col·loca plorant arran de pal (93′). Un jugada que dol, que cou i que ens frustra. Però és futbol i cal passar pàgina, no valen excuses ni lamentacions. Hem fet moltes coses bé, ho hem donat tot però no ha volgut entrar, hem d’aprendre’n i millorar per corregir-ho. S’ha trencat la imbatibilitat a casa però hem de seguir lluitant per estar entre els millors, l’esforç i el sacrifici són innegociables. Hem perdut una guerra però la batalla continua. Diumenge, més i millor a San Andreu. Som-hi junts!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Carles Mas (Enric Vallès, 75′), Ot Serrano, Gerard (Callís, 86′), Blàzquez (c), Eloi (Zaka, 86′), Arranz, Èric Vilanova, Ferrón (Moha, 65′), Kilian (Ferri López, 75′) i Bigas.

CE L’Hospitalet: Nil, Guillem Pujol, Parera, Cristian Gómez (c), Canario (Ripoll, 81′), Cano (Raúl Pérez, 66′), Joel Lasso, Juanan, Lobato, Alcover (Verdú, 59′) i Juste.

Gols: 0-1, Ripoll (93′).

Àrbitre: Antonio Ramírez Plaza. Ha amonestat a Eloi Amagat (UEO) i Toni Alcover, Cristian Gómez i Juanan (Hospi).

Incidències: partit corresponent a la jornada 13 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF amb la presència de 488 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha fet un reconeixemen a NOEL, un dels patrocinadors principals del club, i la capitana del Sènior Femení, Laia Puig, ha llegit el Manifest del món de l’Esport en el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply