De justícia (UE Sant Andreu 0-3 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot recupera l’efectivitat que li havia mancat en les últimes setmanes i obté un triomf d’alt valor al Narcís Sala de la UE Sant Andreu, un camp on aquesta temporada encara no havia guanyat ningú. Un matx decidit a la represa i en ràpides transicions amb doblet de Sergi Arranz, que ja en suma nou, i de Ferri López en temps de descompte. Els d’Albert Carbó, que per fi han pogut deixar la porteria a zero, es situen líders en solitari abans de rebre el Sants a l’Estadi Municipal. 

Un diumenge de bojos. Diuen que això dels gols i les ratxes és com el ketxup, que a vegades no vol sortir i a vegades surt tot de cop. Doncs avui ha rajat tot de cop en un Narcís Sala que celebrava la festa major del barri i que ha vist com volaven els primers tres punts de la temporada a casa. I tot plegat després d’una primera meitat equilibrada i sense masses oportunitats destacades. Potser hi ha posat un pèl més d’intenció el Sant Andreu amb les arribades de Llamas i Fassani. L’Olot esperava el seu moment a la contra amb la velocitat i determinació de Kilian i Arranz, la parella atacant en un canvi de sistema de Carbó amb tres centrals i carrils per Callís i Bigas.

La veda s’ha obert just començar la represa amb una doble paret magnífica entre David Bigas i Sergi Arranz que el figuerenc ha endreçat per sota les cames de Miguel Ramos (49′). Connexió figuerenca per trencar la igualtat i retrobar-se amb l’eficàcia que ens havia faltat contra l’Hospi o el Granollers. Avui, la primera clara ha anat a dins. I la segona, també. Passada bombejada de Kilian Villaverde per al seu soci d’atac, que es desfà del central i la pica per sobre de Ramos per anotar el segon (57′). Vaselina i novena barraca del pistoler Arranz en la competició de lliga. També ha tocat esforçar-se en defensa perquè els quadribarrats no estaven disposats a tirar la tovallola. Ho ha provat Argilaga primer i després Carreón amb un tir molt sec que Batalla ha rebutjat a córner. També Llamas amb una centrada enverinada que el balaguerí s’ha expolsat de sobre. Però l’Olot s’ordenava de meravella i cedia ben poques esquerdes a l’atac andreuenc. És més, a la contra hem pogut sentenciar en una acció individual de Zaka, que ha entrat de refresc. Abans també ho havia fet el juvenil Guillem Terma per Eloi Amagat. I també des de la banqueta s’ha cuinat el tercer i definitiu, una altra contra de llibre. Xavi Ferrón habilita Ferri López per a la cursa i fuetada del banyolí davant del porter local (92′). Primer gol de Ferri amb la vermella i cirereta del pastís en temps de descompte. Assalt al Narcís Sala, els primers a fer-ho, i amb porteria a zero, l’assignatura pendent d’aquest curs. A més, els resultats de la jornada també ens han beneficiat i han deixat l’Olot líder en solitari amb 25 punts, això sí amb un partit més que la resta.

Una victòria de prestigi per creure que estem en el bon camí. En el bon camí de joc, de resultats i de mentalitat d’un grup on tothom suma i on tothom és important. Un glop de confiança i motivació per encarar els darrers compromisos de l’any, el proper, diumenge a la tarda contra la UE Sants a l’Estadi Municipal. I a casa, després del cop dur de l’Hospi, hem de reconstruir el Fortí Olotí. Hi sereu, oi? S’ho mereixen!

FITXA TÈCNICA

UE Sant Andreu: Miguel Ramos, Llamas (c), Argilaga, Noguera (Marc Garcia, 64′), Carreón, Domènech (Expósito, 73′), Gimeno, Mulero (Èric López, 64′), Fassani, Aparicio i Morer (Lawson, 73′)

UE OLOT: Batalla, Carles Mas, Ot Serrano, Gerard, Blázquez (c), Eloi (Terma, 65′), Sergi Arranz (Ferrón, 72′), Èric Vilanova (Ferri López, 84′), Callís, Kilian (Zaka, 72′) i Bigas.

Gols: 0-1, Sergi Arranz (49′), 0-2, Sergi Arranz (57′), 0-3, Ferri López (92′).

Àrbitre: Bernat Mas López. Ha amonestat a Aparicio (UESA) i a Sergi Arranz i Èric Vilanova (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 14 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF amb la presència d’uns 800 espectadors al Narcís Sala del barri de Sant Andreu de Palomar, que celebrava la seva Festa Major i ha entregat el trofeu al nostre capità Albert Blázquez. 

Leave a Reply