PRÈVIA J18: Propòsits d’any nou

La Unió Esportiva Olot enceta el 2022 buscant el quart triomf seguit en la seva visita als Canyars, un escenari on encara no ha pogut guanyar en els únics precedents. Serà aquest diumenge al migdia (12.00h) davant d’una UE Castelldefels que es troba fora del descens i va acabar l’any amb bones sensacions després de la victòria contra el Vilassar. Albert Carbó té la baixa de Ferri López, aïllat a casa per COVID-19, però ja pot comptar amb Jordi Xumetra, el fitxatge estrella d’aquest mercat d’hivern. 

Comença l’any, comença la segona volta i esperem que el que no comenci sinó que s’allargui és la ratxa positiva de la Unió Esportiva Olot. Posem-nos en situació i recordem que vam acabar el 2021 amb tres victòries consecutives (Sant Andreu, Sants i Vilassar) que ens van catapultar al primer lloc de la classificació, igualat amb el Girona B i amb permís del Peralada, que té un partit menys. Els desitjos d’any nou per Albert Carbó són els de cada vegada més sòlids defensivament (i aixi rebaixar la xifra de gols encaixats) i potenciar encara més la vessant ofensiva (màxim realitzador amb 31 gols). En aquest aspecte, arriba un reforç de luxe com Jordi Xumetra, que coneix la casa com ningú i baixa dues categories per sumar gols, potència i verticalitat a la causa olotina. Qui no hi serà aquesta jornada serà el banyolí Ferri López, positiu per COVID-19 en els testos d’aquesta setmana.

El rival d’aquest diumenge és la UE Castelldefels, fundat l’any 1948 i un dels habituals de la Tercera Divisió de les últimes temporades. El conjunt de Miki Carrillo, tota una institució al club amb sis cursos consecutius a la banqueta, ocupa la 12a posició amb 18 punts, dos per sobre de les posicions de descens. Els mariners van tancar l’any amb bon peu gràcies a l’empat contra el Sants (1-1) i la victòria davant del Vilassar (2-1) amb gols d’Aitor Serrano i Sergi Moreno. Precisament Moreno és el màxim golejador d’aquesta primera volta amb 5 dianes, una per sobre de Fran Orellana (4). Els dels Canyars s’han reforçat en aquest mercat d’hivern amb la cessió de Manu González, migcampista de 21 anys del Terrassa FC. Com a local, els números del Castelldefels són de 3 victòries, 1 empat i 4 derrotes sobre la gespa artificials dels Canyars.

El partit, corresponent a la jornada 18 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 12.00h al Municipal Els Canyars de Castelldefels i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Com sempre, el club posa a disposició dels socis un autocar gratuït per a desplaçar-se a Castelldefels i gaudir del primer partit de l’any. Som-hi, vermells! Mantenim el bon ritme!

BAIXES: Ferri López (Covid)

La prèvia d’Albert Carbó

“La plantilla ha tornat molt bé, s’ha cuidat i arriba amb moltes ganes per afrontar la segona volta i tornar a competir després del descans i l’aturada de Nadal. L’equip arriba al cent per cent”.

L’equip ha crescut en aquesta primera volta, ens hem sobreposat a cops durs, això demostra el compromís i l’ambició que té aquesta plantilla per quedar campió”

“És una competició molt igualada, ens focalitzem en cada partit i volem seguir sumant de tres en tres com vam acabar la primera volta. No volem baixar d’aquesta part alta”

“Defensivament hem fet un pas endavant, hem concedit poc en els últims partits. A nivell ofensiu tenim molt de potencial, si som sòlids sempre estarem més a prop de la victòria. És un Olot que es sap adaptar i pot guanyar en qualsevol tipus de partit”

“Serà diferent al partit de la primera volta. La UE Castelldefels va tenir un inici molt complicat i ara s’està posant a lloc. Compta amb jugadors experimentats i a casa està demostrant que és un equip fort. És un d’aquells camps complicats de la categoria, si aconseguim treure tres punts serà un cop de puny sobre la taula i ens donaria un punt d’optimisme i força”

“Jordi Xumetra s’ha integrat molt bé, sembla com si portés tota la temporada amb nosaltres. Ens ve a ajudar a complir l’objectiu que tothom somia. És un nom molt potent per la categoria i ha de ser una peça important per a nosaltres”

Precedents

Les estadístiques estan per trencar-les i és que l’Olot encara no ha pogut guanyar en les seves tres visites als Canyars. Derrotes per 3-0 (2011-12) i per 1-0 (2012-13) i un empat 2-2 en l’últim enfrontament (2016-17). Aleshores van marcar Sergio Álvarez i Marc Mas per als de Ramon Calderé. El gran protagonista del partit, però, va ser el capità Abel Solé, que va batre el récord de partits al club que ostentava Martí Gratacós (420).

Leave a Reply