Any nou, mateixa dinàmica (UE Castelldefels 0-1 UE OLOT)

Quarta victòria consecutiva de la Unió Esportiva Olot al camp de la UE Castelldefels, escenari fins aleshores maleït per al conjunt olotí. Jordi Xumetra, en el seu redebut amb la samarreta vermella, ha estat l’autor de l’únic gol del partit a centrada d’Albert Blázquez. Una nova actuació pràctica i efectiva fora de casa, on els d’Albert Carbó enllacen tres triomfs seguits i deixant la porteria a zero. Proper rival, Vilafranca a l’Estadi. 

Més líders per encetar el 2022. Aquí a l’Olot som de vells costums i, tot i l’aturada pel descans obligat i les festes nadalenques, l’equip ha demostrat que no ha perdut ni el ritme competitiu ni tampoc la fam per seguir aconseguint victòries des del capdamunt de la classificació. Primera meitat força igualada i de poques arribades a la gespa artificials dels Canyars, on bufava un vent que dificultava la pràctica d’un futbol més agraït. D’ocasions, un parell de bones a cada bàndol. Xumetra, flamant retornat en el mercat d’hivern, tenia la més clara abans del descans després de la picadeta d’Arranz. El mateix punta figuerenc havia disparat abans des de la frontal per sobre el travesser. Per part del conjunt mariner, el perill s’ha focalitzat en Sergi Moreno, que ha xutat ajustat en una ocasió i s’ha quedat sol davant de la sortida de Batalla en la segona. A destacar, també, la parella de centrals Carles Mas-Ayala, per primer cop titulars junts aquesta temporada després de les seves respectives lesions.

Fotos: Piero Álvarez/UE Castelldefels

Calia intensificar la pressió i la profunditat a la represa per treure els tres punts del Baix Llobregat, on recordem que l’Olot desconeixia el triomf en els tres únics precedents. Xavi Ferrón, un dels destacats amb la seva verticalitat, ha etzibat un tir a la base del pal dret en una ràpida acció al contraatac. Era el primer avís, a la segona ja no hem perdonat. Combinació per banda dreta entre Eloi Amagat i Blázquez, que arriba a línia de fons, posa la centrada al cor de l’àrea on apareix Jordi Xumetra, que aprofita la indecisió entre porter i defensa per marcar a plaer (64′). Arribar i moldre per a la Bala de l’Estartit en el seu retorn a l’Olot després del pas fugaç per la UE Costa Brava. Una segona meitat en la qual els olotins han gestionat i administrat el preuat botí amb el rigor i ofici dels equips grans. Ball de canvis de Miki Carrillo per revolucionar el matx amb només un parell d’oportunitats més, dos tirs llunyans, un a prop de l’escaire i l’altre, de falta directa, que Albert Batalla ha blocat amb seguretat.

Xiulet final i victòria, la primera del 2022 i de la segona volta. La quarta consecutiva (12/12 punts) amb tres victòries seguides a domicili sense encaixar cap gol, xifra de mèrit i que denota l’augment de les prestacions defensives d’aquest Olot, que camina amb pas ferm des del lideratge compartit amb el Girona B (34 punts) i agafant marge respecte altres aspirants que han punxat aquesta jornada. I tot això, amb les baixes de Ferri López i Kilian Villaverde, confinats per COVID-19, i també d’Albert Torra per molèsties a l’espatlla, fet que ha obert les portes de la convocatòria al jove porter del Juvenil B Pol Luengo. Proper rival, un altre ós dur, el Vilafranca, diumenge vinent a l’Estadi Municipal. Seguim!

FITXA TÈCNICA

UE Castelldefels: Romero, Juanito (Fabregat, 82′), Joel Coch (c) (Genís Cargol, 72′), Joan Cervós (Kevin Díaz, 82′), Kike Ramírez (Eslava, 45′), Fran Fuentes, Sergi Moreno, Aitor Serrano, Gallardo, Fran Orellana i Luis Gaudioso (Manu González, 59′).

UE OLOT: Albert Batalla, Carles Mas, Ot Serrano (Vallès, 79′), Uri Ayala, Blázquez, Eloi, Sergi Arranz (Moha, 88′), Èric Vilanova, Ferrón (Zaka, 79′), Xumetra (Èric Callís, 67′) i Bigas.

Gols: 0-1, Xumetra (64′).

Àrbitre: Marcos Fernández Quintero. Ha amonestat a Joel Coch, Orellana i Fran Fuentes (UEC).

Incidències: partit corresponent a la jornada 18 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF amb la presència d’uns 200 espectadors al Municipal Els Canyars de Castelldefels.

Leave a Reply