PRÈVIA J19: El millor atac, la millor defensa

Una bona pedra de toc per a la Unió Esportiva Olot aquest diumenge (16.30h) a l’Estadi Municipal. Ens visita el FC Vilafranca, un dels aspirants al play-off i el conjunt menys golejat del grup que voldrà recuperar una de les posicions de privilegi després d’un brot de COVID-19. Albert Carbó, que busca la cinquena seguida, tindrà la baixa de Blázquez per lesió al tendó i de Zaka El Idrissi, que s’ha desvinculat del club aquesta setmana. Una tarda especial amb el retorn de Xumetra al Fortí Olotí, l’estrena de la samarreta del Centenari i el llançament de la col·lecció de cromos del club. 

Atac contra defensa. El de diumenge serà un dels plats forts d’aquesta segona volta i que servirà per mesurar l’estat de forma de dos equips destinats a lluitar a la part alta. L’Olot, més ferm i sòlid que mai, busca donar continuïtat a la sèrie de quatre victòries consecutives. A més, amb una peça diferencial a l’engranatge ofensiu com és Jordi Xumetra, que ja comença a donar els seus fruits com es va veure als Canyars. No hi serà Albert Blázquez, amb una petita lesió al tendó d’Aquiles que el tindrà fora dues setmanes, ni tampoc Zaka El Idrissi, que ha causat baixa i ha fitxat pel Figueres a la recera de més protagonisme. Primer duel del 2022 a casa, primer xoc de la segona volta a l’Estadi Municipal, que ha de ser una olla a pressió per fer-nos més líders, més consistents i més fiables per aconseguir l’objectiu que tots desitgem.

El rival d’aquest diumenge és el Futbol Club Vilafranca, el club de la capital de l’Alt Penedès que va ser fundat l’any 1904. Compta amb una llarga trajectòria a Tercera Divisió (gairebé una trentena de cursos), per bé que se li resisteix el futbol semiprofessional després de l’ascens esportiu del curs passat, que no va poder culminar-se per la filiació amb el Lleida Esportiu De la plantilla en destaquem reforços com Collado i Romo (Santfeliuenc), Carlos Cano (Europa), Gabri Vidal (Figueres), Pluvins (Vilassar), que s’han afegit a les renovacions del porter Casamayor, el central de Les Planes d’Hostoles David Fontanils, el talentós Víctor Oribe, Pasquina, Escofet i companyia. Un Vilafranca que ocupa la cinquena posició amb 27 punts i un partit menys, el que va suspendre la setmana passada contra el Vilassar per casos de COVID-19 a la plantilla. Actualment és l’equip que menys encaixa del grup (9) i el seu màxim golejador és David Acedo, que ha marcat 5 gols. Un conjunt experimentat, ben treballat i rigorós a nivell defensiu que, resseguint la tònica dels últims anys on ha disputat diverses promocions, de ben segur que donarà guerra entre els favorits al play-off,

El partit, corresponent a la jornada 19 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 16.30h a l’Estadi Municipal i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Una cita especial per començar el 2022, ja que estrenarem la samarreta oficial del Centenari i també farem promoció de l’àlbum de cromos que hem editat recentment per celebrar aquesta fita. Masses al·licients com per no venir al Fortí Olotí… Feu costat al líder de Tercera!

BAIXES: Albert Blázquez (lesió) i Zaka (desvinculat)

La prèvia d’Albert Carbó

“El títol de campió d’hivern és una dada anecdòtica i el que busquem és ser campió de la temporada”.

“Ens agrada competir davant de la nostra afició i tenim moltes ganes de veure com es torna a omplir l’Estadi. Tenim un partit en majúscules contra un gran rival, un equip molt ben treballat i liderat per un dels millors entrenadors de la categoria”.

“El Vilafranca és un dels rivals a tenir en compte i que vol estar a dalt com nosaltres. Hem de tornar a mostrar l’Olot que volem ser, hem de ser competitius per emportar-nos els tres punts”.

“El Vilafranca és un equip treballat a consciència i que té les idees molt clares. Esperem veure un molt bon partit i que la balança es decanti a favor nostre, qualsevol mínim detall serà important. És un equip que es relaciona bé amb pilota i s’ordena amb el mateix posicionament. Tenen futbolistes que ens poden fer mal a la contra”.

“Vull veure l’Olot que surt amb la mentalitat de guanyar. Tenim una plantilla que si s’exigeix i està conscienciada estarem més a prop de guanyar. Ho estem demostrant i som un equip molt fiable, estem en plena confiança i volem allargar la ratxa al màxim”.

“Tenim un objectiu comú que és quedar campions, en els bons i mals moments la plantilla entrena al màxim i hem de mantenir-ho en aquesta segona volta. No tinc cap mena de dubte que amb el potencial que tenim estarem allà dalt”.

“És un any especial i que tothom vol recordar de manera positiva. Volem veure l’Estadi ple i aconseguir que la gent ens animi i ens doni suport, nosaltres intentarem donar-los alegries”.

Precedents

Fins a 25 vegades ha trepitjat el FC Vilafranca l’Estadi Municipal d’Olot amb un reguitzell de resultats ben diversos. Des de mitjans dels anys quaranta, les estadístiques històriques ens deixen 14 victòries locals, 6 empats i 5 triomfs vilafranquins. L’últim precedent va ser del curs 2016-17 amb 3-2 per a l’Olot. Van marcar Alfredo Gutiérrez, Roger Vidal i Tito Malagón per part olotina, mentre que Aday i Boira ho van fer pels visitants. En el partit de la primera volta d’aquesta temporada el resultat va ser d’empat sense gols (0-0

Leave a Reply