Superlatiu (UE OLOT 5-1 FC Vilafranca)

La Unió Esportiva Olot esmicola la millor defensa de la lliga en el partit més rodó de la temporada. Cinquena victòria consecutiva davant d’un dels candidats al play-off, el FC Vilafranca. Dianes de Sergi Arranz, que ha signat un hat-trick, Jordi Xumetra, la segona en dos partits i Kilian Villaverde per tancar la golejada. Una estrena immillorable de la samarreta del Centenari davant de més de 800 espectadors. Propera sortida, derbi gironí a Vilatenim. 

Cinc per la cinquena. L’Olot ha posat el mode piconadora i avui ha enviat un missatge molt seriós i directe a la resta d’aspirants a l’ascens. Exhibició futbolística i voracitat ofensiva d’un conjunt que ha tornat a lluir les seves millors armes. I això que les més clares de l’inici han estat per al Vilafranca; tant Pol Via com Acedo han fregat el gol en els primers compassos. Ha estat un miratge, ja que a continuació Jordi Xumetra s’ha encarregat d’aixecar el dit i demostrar qui mana a Tercera RFEF. Passada en profunditat d’Eloi Amagat, control orientat de l’empordanès i definició marca de la casa (16′). Segona diana en dos partits d’un Xumi que ha encaixat de meravella a l’engranatge d’Albert Carbó. De fet també ha participat en l’acció del segon gol després d’una assistència fabulosa de Xavi Ferrón. Xumi, internant-se per l’esquerra, ha servit en safata el gol a Sergi Arranz (24′). I abans del descans, un parell més per augmentar la renda; una arribada de segona línia d’Eloi i un tir al pal de Ferrón després d’una fantàstica conducció. Temps de descans manant al marcador, en el joc i en la contundència en les àrees.

La represa ha mantingut la mateixa tònica amb un Olot que sortia embogit a la contra i amb molts arguments per eixamplar les diferències. S’han tornat a associar Xumetra i Xavi Ferrón per cuinar el tercer. El xut del figuerenc l’ha caçat un altre figuerenc, sempre atent a tot el que es mou dins l’àrea (53′). Doblet del pistoler que més tard encara hi tornaria. L’única taca del matx, el 3-1 que ha marcat Collado en una indecisió en la sortida de pilota (60′). Però ni un sol moment de dubte, ni un instant de concessió. Els olotins han seguit produint a un ritme vertiginiós amb una cavalcada de Xumetra i una opció claríssima per Ot Serrano. Calia fer-ne un altre per estar del tot tranquils i d’això se n’ha ocupat el killer. Centra precís Èric Callís al cor de l’àrea i Arranz l’engalta tal com ve, fent impossible l’estirada de Toni Casamayor. 14 gols en 17 partits disputats, una bestiesa. La rúbrica l’ha clavat Kilian Villaverde entrant des de la banqueta. Roba la pilota, es cola entre els dos centrals i defineix amb classe per tancar el marcador (73′). El públic del Fortí Olotí, avui amb més de 800 espectadors, ha vibrat de valent amb el potencial i les virtuts d’un líder insaciable. 15 dels últims 15 punts possible per escapar-se com a líder en solitari amb 37 punts. Però ep, encara no s’ha fet res i cal seguir remant per aconseguir l’objectiu final. Diumenge vinent, Figueres-Olot a Vilatenim. Buscarem la sisena a la capital de l’Alt Empordà… Ens acompanyes? Seguim 100 de l’Olot!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Ot Serrano, Gerard, Ayala (Bigas, 56′), Eloi (c) (Èric Vilanova, 73′), Arranz, Ferri López, Ferrón (Moha, 73′), Xumetra (Kilian, 73′), Callís i Vallès (Marc Pijuan, 80′).

FC Vilafranca: Casamayor, Dani Sánchez, Fontanils (c), Illescas (Escofet, 45′), Pluvins (Max, 86′), Collado, Romo (Isaac, 45′), Bioque (Cortina, 45′), Èric Via, Pol Via i Acedo.

Gols: 1-0, Xumetra (16′), 2-0, Sergi Arranz (24′), 3-0, Sergi Arranz (53′), 3-1, Collado (60′), 4-1, Sergi Arranz (69′), 5-1, Kilian (77′).

Àrbitre: Alejandro Aguayo Prieto. Ha amonestat a Acedo (FCV).

Incidències: partit corresponent a la jornada 19 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF amb la presència de 812 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha fet un reconeixement a Royalverd i Eudald Morera, un dels nostres patrocinadors principals, el dia que hem lluït per primer cop la samarreta del Centenari de la UEO. 

Leave a Reply