PRÈVIA J20: Curar ferides

Després d’una mala tarda a casa contra la Pobla, la Unió Esportiva Olot intentarà redreçar el rumb aquest dimecres (20.00h) en el derbi gironí pendent a Vilatenim. Els de Carbó, que es mantenen líders i encadenen quatre victòries seguides a domicili, s’enfrontaran a una UE Figueres irregular com a local i que necessita els punts per escapar-se de la zona compromesa. La millor notícia, la tornada del pistoler Arranz per jugar davant del club de la seva ciutat.

Creu i ratlla. La UEO ha fet un reset per esborrar el clatellot de l’últim duel a l’Estadi Municipal i centrar-se en el derbi gironí que hi ha a la cantonada. La vida està plena de segones oportunitats i, en aquest cas, els garrotxins poden tornar a guanyar terreny respecte alguns dels seus perseguidors. Per a l’optimisme, la ratxa que atresorem com a visitants amb quatre triomfs consecutius, des de camp més reduïts i de gespa artificial com Sant Andreu, Vilassar o Castelldefels, fins a grans escenaris de superfície natural com Montilivi. Treure l’orgull, reactivar la fiabilitat defensiva i mostrar un to competitiu són els propòsits del conjunt d’Albert Carbó, que recupera pólvora per a la causa. Després del cicle de targetes, torna el pitxitxi Sergi Arranz en un duel especial en la seva població natal. També ho serà per altres ex-Figueres com Uri Ayala, Èric Vilanova o Xavi Ferrón. Fins i tot el mateix Carbó va ser coordinador i tècnic en el futbol base figuerenc. 

El rival d’aquest dimecres, doncs, és la Unió Esportiva Figueres, un històric de la província de Girona fundat l’any 1919. En la seva destacada trajectòria compta amb 7 temporades a Segona Divisió A (entre els anys 80 i 90), 17 a Segona Divisió B i 28 a Tercera Divisió. Després d’una etapa convulsa, recentment el projecte ha guanyat en estabilitat i aquesta ja serà la desena temporada consecutiva a Tercera, movent-se sempre per la zona mitja i fins i tot disputant una promoció d’ascens contra el filial del Numància (2014-15). Enguany està sent una temporada difícil per al conjunt figuerenc, que ha patit moltes lesions d’homes importants i ha hagut de tirar del planter. En el mercat d’hivern, el conjunt de Moisés Hurtado s’ha reforçat amb el davanter olotí Zaka El Idrissi, precisament procedent de la UEO, i també amb l’extrem Domi Berlanga, ex del Prat, Terrassa o Horta i que estava jugant al Turris Calcio Val Pescara italià. Un Figueres que ocupa la tretzena posició amb 21 punts, els mateixos que el Sants, ja en zona de descens. Els seus números com a local són d’una victòria, cinc empats i quatre derrotes i els màxims golejadors són un altre ex-Olot, Joel Arimany (5), que ha marcat els mateixos gols que Urri (5). 

El partit, recuperat de la jornada 20 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF per casos de COVID-19 a la plantilla local, es disputarà aquest dimecres a les 20.00h a l’Estadi de Vilatenim i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Com sempre, l’Olot posa a disposició dels socis un autobús gratuït per acompanyar l’equip a la capital de l’Alt Empordà. És el moment de revifar! Volem tres punts per ser més líders! 

BAIXES: Albert Blázquez (lesió) 

Precedents

Els precedents històrics a Vilatenim són de 25 victòries de la UE Figueres, 7 empats i 4 victòries de la UE Olot. L’última visita va ser el curs 2016-17 a Tercera Divisió i va acabar amb repartiment de punts (1-1). El besaluenc Albert Blázquez, aquest cop lesionat, va ser l’autor del gol olotí pràcticament des del mig del camp.

Leave a Reply