Rearmats (UE Figueres 0-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot s’emporta el derbi gironí a Vilatenim i torna a obrir forat al capdavant de la classificació. Gol de Xumetra a servei d’Eloi Amagat en un partit força equilibrat davant d’una UE Figueres combativa i perillosa a pilota aturada. És la cinquena victòria consecutiva a domicili per al conjunt d’Albert Carbó en un vespre de més noms propis, el de la porteria a zero d’Albert Torra i el debut com a titular del migcampista juvenil Guillem Terma. Proper repte, diumenge a San Cristóbal. 

Aqui caic, aquí m’aixeco. La UEO ha demostrat maduresa i capacitat de superació per esborrar el cop dolorós de l’últim partit a casa i treure els tres punts de Vilatenim. Tres punts treballats, lluitats, patits i competits davant d’un Figueres que ha venut cara la seva pell amb diverses aproximacions de mèrit. De fet, les dues primeres han estat per a Domi i Dani Gómez abans de la lesió muscular de Nil Congost que ha fet aturar el matx uns minuts. L’Olot ha començat a generar a pilota aturada (Gerard), en jugada trenada (Vilanova i Xumi per Xavi Ferrón) i també en una acció de Sergi Arranz que no s’ha pogut regirar dins l’àrea petita. La insistència ha tingut premi amb una passada magistral d’Eloi Amagat al segon pal, control amb el pit de Xumetra i definició amb calma davant de la sortida de Jaime González (36′). Tercera diana de la Bala de l’Estartit en el moment oportú per donar tranquil·litat abans de la mitja part.

Una represa de més possessió figuerenca davant d’un Olot ben plantat i contundent a la seva àrea. Els de Carbó han buscat matar el partit a la contra i han disposat d’una oportunitat ben clara; centrada enverinada de Xumi que Arranz connecta forçat i estavella la bola al travesser. Ha tocat posar-se el mono de treball i defensar de forma col·lectiva davant dels impulsos del conjunt de Moisés Hurtado, que ha buscat l’empat en centrades laterals i en accions a pilota aturada. Un llançament de falta directa de Pugi ha fet lluir amb una bona estirada a Albert Torra, avui titular en substitució de Batalla tal i com també va succeïr en el duel de la primera volta. Qui no hi era, per cert, ha estat Carles Mas, que ha estat pare de la Valentina fa ben poques hores i al qual li donem l’enhorabona des d’aquestes ratlles. Tornant al partit, aparició defensiva decisiva d’Èric Vilanova salvant sobre la ratlla de gol una rematada de cap de Joel Arimany. Ha tocat serrar les dents i afilar les urpes en temps afegit per a que no s’escapessin tres punts molt valuosos. Menció especial per al juvenil Guillem Terma, debutant com a titular amb bona nota a la zona ampla. El reflex d’un equip que té més gana, que té més fam i que vol seguir col·leccionant victòries. El líder, amb 44 punts, ja acumula cinc tromfs consecutius fora de casa i buscarà el sisè, aquest diumenge a les 12.00h, davant d’una de les grans revelacions, el San Cristóbal. De moment, assaborim aquesta alegria del derbi gironí després de l’últim mal tràngol. Més forts al capdavant!

FITXA TÈCNICA

UE Figueres: Jaime, Nil Congost (c) (Carlos, 23′), Pugi, Pere Espuña, Jorge Torres (Joel Arimany, 57′), Dani Gómez, Domi (Marco, 71′), Maynau, Toni Gamell, Suaibo (Ivan Pérez, 71′) i Pau Tubert.

UE OLOT: Torra, Aimar (Callís, 66′), Gerard, Ayala, Eloi Amagat (c) (Vallès, 66′), Sergi Arranz (Moha, 82′), Èric Vilanova, Ferrón (Ferri López, 74′), Xumetra (Kilian, 66′), Bigas i Terma.

Gols: 0-1, Xumetra (36′).

Àrbitre: Óscar Carballo Vázquez. Ha amonestat a Pere Espuña i Carlos (UEF) i a Eloi i Ferrón (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 20 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF amb la presència d’uns 300 espectadors a l’Estadi Municipal de Vilatenim. 

Leave a Reply