PRÈVIA J24: Del morro fort

Després de superar el Figueres en el derbi de dimecres, la Unió Esportiva Olot afronta un altre test d’alçada amb la visita al CP San Cristóbal aquest diumenge (12.00h). Els egarencs, que enllacen tres victòries seguides, són una de les revelacions del grup i es troben en quarta posició, quatre punts per sota del lideratge. També estan en forma lluny de casa els olotins, a la recerca del sisè triomf seguit per manar amb més marge. Xavi Ferrón, per targetes, és baixa en una llista on tornarà Carles Mas després de la seva paternitat.

Amb els cinc sentits. L’Olot va fer el més díficil, parar el cop i tapar la ferida amb els tres punts en el derbi a Figueres. Rigor defensiu i sacrifici col·lectiu per llançar un missatge d’autoritat als immediats perseguidors. Però la lliga no dóna treva i aquest diumenge presenta una altra guerra majúscula. Una batalla en sentit literal en un escenari de gespa artificial i dimensions reduïdes davant d’un rival rocós, exigent i poc acostumat a cedir punts aquest curs. Un hàbitat completament diferent al de l’Estadi Municipal però del qual ja sabem la fòrmula, atenent els precedents a domicili, en els quals la UEO ha sumat 15 dels últims punts possibles. Però de res serveix mirar el passat, ni tampoc les estadístiques, sinó centrar-se en combatre i igualar l’esperit, el caràcter i la intensitat dels parroquials. No hi serà, a part del lesionat Blázquez, un dels que va marcar en el duel de la primera volta, Xavi Ferrón, que va veure la cinquena targeta a Vilatenim. En canvi, qui sí que torna és Carles Mas després de veure nèixer la Valentina, la seva filla. 

El rival d’aquest diumenge és el Centre Parroquial San Cristóbal, fundat l’any 1957 i associat al centre religiós del mateix nom. Es tracta actualment del segon club més important de la ciutat de Terrassa i disputa els seus partits com a local al Municipal Ca n’Anglada, compartint-lo ara també amb el Terrassa FC. Repassant la seva rajectòria, podem dir que és un club que s’ha mogut principalment per les categories territorials de Primera Catalana i l’antiga Regional Preferent, tastant el gust de la Tercera Divisó per primer cop en els cursos 1987-88 i 1988-89. El juny del 2018, el club egarenc es va proclamar campió de Primera Catalana i va poder celebrar el retorn a Tercera. Un conjunt dirigit per Oliver Ballabriga que arriba a la cita en el millor moment de la temporada amb tres victòries consecutives (2-0 contra el Granollers, 2-1 contra el Sants i 0-1 a Vilassar). De fet, en una volta sencera i des que va perdre a Olot, el conjunt de Ca n’Anglada només ha cedit una derrota més (1-3 contra l’Hospi) i s’ha enfilat en posicions de play-off a només quatre punts del líder. El màxim golejador és David Toro amb cinc gols, seguit del veterà defensa Óscar Sierra, que n’ha anotat quatre. Com a local, els números dels parroquials són de sis victòries, dos empats i tres derrotes. 

El partit, corresponent a la jornada 24 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 12.00h al Municipal Ca n’Anglada de Terrassa. Com és habitual, posem un bus gratuít a disposició dels nostres socis per acompanyar l’equip en un nou desplaçament. Rematem la setmana amb tres punts més contra un rival directe! Som-hi vermells!

BAIXES: Xavi Ferrón (sanció) i Blázquez (lesió).

La prèvia d’Albert Carbó 

“Venim d’una gran victòria a Vilatenim davant d’una situació complexa. No era fàcil després de la derrota que vam patir contra la Pobla, però l’equip es troba amb molta confiança i conscienciat que diumenge toca una altra guerra”.

“Els números del San Cristóbal parlen per sí sols, des que els vam guanyar aquí a l’Estadi només han concedit una derrota contra l’Hospi. Demostra que és un equip molt difícil de batre amb molts jugadors experimentats a la categoria, cosa que els dóna un saber estar”.

“Concedeix relativament poc, sap conviure sense pilota i aprofita les ocasions amb jugadors verticals i ràpids en les transicions. És un camp de dimensions reduïdes que provoca que qualsevol còrner o pilota parada tingui un valor afegit”.

“Sabem què toca fer i com toca fer-ho quan actuem com a visitants i anirem amb la mateixa mentalitat dels últims partits. El bon treball defensiu de l’equip és el que ens està portant a sumar victòries fora de casa i més amb resultats tan justos. Això reflecteix la dificultat de la categoria, és poc habitual trobar resultats abultats”.

Precedents

Set visites a Terrassa amb un balanç per a la UE Olot de dues victòries, un empat i quatre derrotes. L’últim precedent data de la temporada 1995-96, aleshores a Primera Catalana, en un matx en el qual els tres punts van volar cap a la Garrotxa (1-2). En el partit de la primera volta, l’Olot es va imposar per 3-1 amb gols d’Eloi Amagat, Xavi Ferrón i Enric Vallès. 

Leave a Reply