PRÈVIA J25: Revifar

Després d’una setmana difícil amb dues derrotes contra Pobla i San Cristóbal, la Unió Esportiva Olot busca la reacció en forma de tres punts aquest diumenge (16.30h) contra la Fundació Grama. El conjunt de Juanma Pons, que ja es va imposar en la primera volta, vol sumar a la Garrotxa per estrènyer la lluita pel play-off d’ascens. Carbó, que perd Bigas per lesió muscular, reclama un punt més de caràcter i orgull als seus homes i demana el suport de l’afició per enfortir el lideratge de la categoria.

Nou finals. Poc més de dos mesos de competició són els que li queden a la Unió Esportiva Olot. Arriba l’hora de la veritat, el moment de treure les castanyes del foc i demostrar que realment volem aquesta lliga. De moment, manem a la classificació amb un marge mínim després de dues ensopegada contra la Pobla i el San Cristóbal. A Ca n’Anglada, els olotins van fer un bon partit però van rebre un càstig excessiu en les arribades dels locals. Controlar els errors defensius i recuperar l’efectivitat golejadora són els propòsits del conjunt de Carbo, que tindrà la baixa del lateral David Bigas, lesionat al bíceps femoral i fora de combat 3/4 setmana. En canvi, torna el figuerenc Xavi Ferrón després de complir cicle de targetes.

Aquest diumenge ens visita la Fundació Esportiva Grama, club de nova creació que es va fundar un 2 de juliol del 2013, començant des de les categories territorials (Quarta Catalana) i arribant fins a tocar el sostre de la Tercera Divisió (2018-19). La Grama, dirigida per Juan Manuel Pons, la trobem situada a la meitat de la taula en vuitena posició amb 34 punts, a quatre de les posicions de promoció d’ascens. Un conjunt que, sense fer soroll, té ben lligada la continuïtat a la categoria i ara busca encadenar una dinàmica positiva per acostar-se a la part noble de la taula. Alguns dels reforços destacats d’aquest curs han estat Alan (Castelldefels), Adrien (San Cristóbal), Oriol Molins (Granollers), Omar Monterde (Prat) o José Enrique (cessió Terrassa). El seu balanç fora de casa és d’una victòria, quatre empats i sis derrotes. En canvi, a Can Peixauet, tal i com va demostrar contra la UEO, es mostra gairebé inexpugnable i s’ha convertit en el millor local del grup cinquè amb 27 punts obtinguts (vuit victòries, tres empats i només una derrota). Comparteixen la condició de màxims golejadors Álex Montalbán i Fran Hernández, autors de cinc dianes cadascun.

El partit, corresponent a la jornada 25 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 16.30h a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe, com sempre, a través de Ràdio Olot. Una nova oportunitat per refermar el lideratge i tornar al camí de la victòria a casa. I per fer-ho, el Fortí Olotí ha de ser una olla a pressió, hem de ser més d’un miler per empènyer l’equip cap a l’objectiu desitjat. Estàs convocat! 

BAIXES: Blázquez i Bigas (lesió) 

La prèvia d’Albert Carbó

La lliga segueix, estem on volem estar i ens toca afrontar-ho amb el màxim positivisme, ambició i respecte possible. Aquest diumenge ens ve un rival molt difícil, una Grama molt ben treballa defensivament i que costa generar-los ocasions”

“Després d’una derrota toca guanyar com sigui, hem de mostrar un Olot consistent a darrere i atrevit amb pilota. Un Olot que, jugant a casa, vol demostrar que es vol emportar els tres punts”

“Tenim clara la direcció, l’equip hi creu i se sent còmode.Hem de mostrar un punt més de caràcter”

“Hem de saber aguantar aquests moments, conviure amb aquestes situacions i canviar els registres dels partits de manera immediata. Hem de guardar el punt de concentració i competitivitat durant els noranta minuts”

“El camí és molt llarg i hi ha molts equips que volen dir-hi la seva”

“La Fundació Grama és un equip que se sent còmode sense pilota, té jugadors talentosos per saber conviure amb ella. Haurem d’estar alerta en transicions i a pilota parada, intentar tenir el partit controlat i no concedir res”

“L’equip està amb ganes i amb confiança, és autocrític i sap corregir les situacions. Hem de treballar més que mai per celebrar-ho a final de temporada, no podem fer-ho abans d’hora. Hem fet un pas enrere i espero ara que sigui per fer-ne altres passos endavant”.

“Necessitem a la gent més que mai, que ens animin en qualsevol moment. Necessitem l’empenta de l’afició que ens dóna moltíssim, els futbolistes ho noten des del camp. Tenim el deure de treure l’orgull i el caràcter per aconseguir la victòria”. 

Precedents

Un visitant inèdit a la capital de la Garrotxa. Al ser un club que s’ha fundat en l’última dècada, no hi ha rastre de precedents a Olot contra la Fundació Esportiva Grama. Sí que podem parlar del partit de la primera volta, en el qual els colomencs van fer valer la seva llei (3-1). Fran Hernández, des del punt de penal, va avançar els locals, que van ampliar l’avantatge a la represa amb gols pràcticament consecutius del mateix Fran (56’) i de Montalbán (61’). Kilian Villaverde va anotar el gol dels garrotxins en els darrers minuts (84’). Era la segona derrota fora de casa després de caure al camp del CF Pobla de Mafumet (2-0).

Leave a Reply