PRÈVIA J26: El camí és llarg

Viatge més lluny de la temporada per a la Unió Esportiva Olot, que obre el foc de la jornada aquest dissabte (17.00h) al camp del FC Ascó, últim classificat de la taula. Els de la Ribera d’Ebre, amb poques opcions de permanència, es creixen contra rivals de la part alta i han puntuat davant de Girona B o Hospitalet. Màxim respecte i concentració per intentar obrir una escletxa més important al capdavant. Carbó té les baixes de Blázquez i Bigas, mentre que Uri Ayala és dubte per una sobrecàrrega muscular.

Preparats per tot. Hi haurà revolts, hi haurà obstacles, hi haurà moments de debilitat, però aquest Olot ha de tenir el cap fred i la mentalitat positiva per assolir els objectius marcats a principi de temporada. Fora pressió, fora obligació i endavant amb la il·lusió, l’ambició i la fam d’un grup que té ganes de fer coses boniques. I per això cal exigència, cal competitivitat i cal intensitat en cada minut de joc d’aquestes vuit setmanes de competició. Ho sabem fer i ens hem omplert de confiança amb el triomf contra la FE Grama. Calia guanyar, ho vam aconseguir i deixant la porteria a zero. Ara ens ve un tram contra rivals de la part baixa, segurament els més perillosos, i cal mantenir les alertes activades. Ni un punt de relaxació, ni un bri de concessió, hem de mostrar la versió més TOP de l’Olot, la que vol enfortir el lideratge i dormir la nit de dissabte amb un +6. Però per això s’haurà de valent, que ningú es pensi que regalaran res. Blázquez i Bigas no viatgen per lesió, mentre que el central Uri Ayala és dubte per molèsties musculars.

El rival d’aquest dissabte és el Futbol Club Ascó, fundat l’any 2010 de la fusió de la Joventut Esportiva Ascó Escola de Futbol i el FC Benavent. La seva progressió va començar la temporada 2012-13, quan es va proclamar campió de la Copa Catalunya Amateur i va aconseguir l’ascens de Primera Catalana a Tercera Divisió, en la qual dos cursos després (2014-15) assoliria el títol de lliga del grup català. Això li va permetre disputar la Copa del Rei i la Copa Federació per primer cop en la seva curta història. Un Ascó que ara mateix es troba en la darrera posició de la classificació amb 14 punts, a 13 de la salvació que marcaria el Sants. Fa 6 partits que no guanya però a casa ha aconseguit treure empats de mèrit contra l’Hospi (1-1) o el Girona B (1-1). Els números com a local del conjunt de Germán Inglés són de 1 victòria, 4 empats i 6 derrotes. El màxim golejador és Ramon Sardà amb 5 dianes i és el conjunt que més gols encaixa del grup (45). 

El partit, corresponent a la jornada 26 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest dissabte a les 17.00h i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Com sempre, l’Olot posa a disposició dels socis un autobús per acompanyar l’expedició a la Ribera d’Ebre. Queden només vuit partits i cada punt té un valor incalculable. Som-hi Olot, més tossuts que mai!

BAIXES: Blazquez i Bigas (lesió)

La prèvia d’Albert Carbó 

“Hem d’anar a Ascó amb la mateixa actitud que vam sortir l’altre dia a casa contra la Grama. Màxima seriositat i respecte, competir com ha demostrar l’Olot fora de casa, un equip fiable”

“Estem on volem estar, tothom voldria estar al lloc de l’Olot. Hem d’agafar-nos amb força al bon treball que ha fet l’equip durant tota la temporada i la confiança que hem adquirit”.

“Ens hem refet i esperem que la victòria contra la Grama ens doni aquell punt de felicitat i confiança. Arriben els moments importants de la temporada i estem en la posició privilegiada”.

“L’Ascó agafa confiança davant de rivals capdavanters, tenir poc a perdre el fa afrontar els partits amb un punt de tranquil·litat i aprofitar el nerviosisme del rival. Han tret punts contra Girona B i Hospitalet”

“Ha canviat alguns futbolistes importants, són jugadors que tenen talent i han estat importants a la categoria”.

“Hem d’estar tranquils, saber què fer, imposar el nostre estil i ser nosaltres mateixos. Hem d’intentar treure els tres punts i posar la pressió als altres. Hi ha molts enfrontaments directes i tothom s’està deixant punts”.

Precedents

Només una visita de la UEO a Ascó i és de la temporada 2016-17 a Tercera Divisió. Primer partit de lliga per als de Ramon Calderé amb victòria per 1-3. Els gols van ser de Marc Mas (2) i Alfredo Gutiérrez, encara en edat juvenil. 

 

 

Leave a Reply