PRÈVIA J27: Els punts sobre les is

La Unió Esportiva Olot vol posar fi a la irregularitat de les últimes jornades aquest diumenge (16.30h) amb la visita de l’EE Guineueta, un altre dels conjunts que es troba en zona de descens. Carbó, que recupera Ferrón i Eloi Amagat, reclama intensitat, compromís i confiança per reenganxar la dinàmica positiva en aquestes set finals que queden. Serà la primera vegada que els de Nou Barris, capaços de treure punts i donar guerra contra els rivals capdavanters, trepitgen la capital de la Garrotxa.

Deixar-se de romanços. Arriba el moment clau, el tram que més ens agrada, les jornades calentes que marquen temporades i decideixen posicions. Tot equip passa per etapes bones i no tan bones. La de l’Olot, tres derrotes en els últims cinc partits, no ha afectat la seva condició de líder (de manera provisional perquè els perseguidors tenen partits menys) però cal recuperar sensacions, i més a l’Estadi Municipal. Són set partits que hem de jugar com si fos l’últim, com si ens hi anés la vida, com si no hi hagués demà. D’arguments i virtuts en tenim per donar i per vendre però cal posar-ho en pràctica. Creure-hi i fer creure-hi a l’afició. Engrescar-nos tots plegats per plasmar que el somni és ben possible. Només cal arremangar-nos, mirar-nos els ulls i fer el que millor sabem fer.  Albert Carbó recupera Xavi Ferrón i Eloi Amagat, afectats per COVID-19 en els darrers dies, però encara no a David Bigas (s’espera que torni en uns deu dies) ni tampoc el capi Albert Blázquez. 

El rival d’aquest diumenge és la EE Guineueta, conjunt del districte barceloní de Nou Barris fundat l’any 1961 i que ha ascendit aquesta temporada a Tercera RFEF després de competir en categories territorials com Primera o fins i tot Segona Catalana. A les files del conjunt de Luis Gallego, un porteràs com Yan Carlos i reforços destacats de la categoria com Óscar Muñoz (FE Grama i ex Segona B), Damián Obispo i Cristian Gómez (San Cristóbal) o Manel Montoya (Vilassar). Tot i estar en zona de descens, actualment és l’últim classificat amb 16 punts, en les darreres jornades ha aconseguit arrencar empats de mèrit contra la UE Sant Andreu (3-3), el CF Peralada (1-1), o la UE Vilassar de Mar (0-0). Els seus números com a vistant són d’una victòria, quatre empats i set derrotes. El màxim golejador de l’equip barceloní és Godbless, autor de set dianes, en el que és el conjunt menys realitzador del grup cinquè (14). Un club humil però amb un ADN competitiu envejable i una fidel afició que lluita per sobreviure entre els clubs més potents de Catalunya.

El partit, corresponent a la jornada 27 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 16.30h a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Abans, farem la inauguració de l’exposició del Centenari que hem traslladat al bar ATN Restaurant. Ens queden set finals i el suport de l’afició esdevé fonamental per assolir l’objectiu que tots volem. En marxa El Número 12, fem bullir el Fortí Olotí! 

BAIXES: Blázquez i Bigas (lesió). 

La prèvia d’Albert Carbó

“És un tram molt important de la temporada on el factor emocional marcarà la diferència. Hem de controlar aquests moments, saber conviure amb alegria, motivació i compromís”.

“El treball de l’equip és molt bo, els veig conscienciats i tranquils per afronta la recta final. Encara queda molt, però és un moment molt important”.

“Diumenge l’únic que val és guanyar. S’ha de veure un Olot intens, un Olot atrevit, un Olot que faci gaudir a tot aficionat que vingui a l’Estadi. Hem de fer aquest pas endavant i competir amb la confiança que hem fet durant tota la temporada”.

“No tinc cap mena de dubte que l’equip sortirà amb el ganivet entre les dents i amb la intensitat per emportar-se els tres punts, que són importantíssims”

“Hem de recuperar la confiança, sabem que hem fet coses molt bones i som conscients que l’objectiu és un repte molt bonic. He vingut aquí per quedar campió, tots anem amb el punt de mira cap aquesta direcció i ho lluitarem fins al final”

“El rival som nosaltres mateixos. Hem de millorar certs aspectes i intentar inculcar-ho a la plantilla. Tothom està predisposat i amb el compromís màxim. Arriba un moment bonic i som on volem ser”. 

“Em sento molt recolzat i estimat per part del club. Tothom m’intenta ajudar i donar ànims per tirar la situació endavant. Estic amb les mateixes forces que el primer dia per aconseguir l’objectiu”

 

Precedents

Un altre visitant novell a l’Estadi. Com ja va passar fa quinze dies amb la Fundació Grama, tampoc hem localitzat visites de la EE Guineueta en territori garrotxí. Sí que podem parlar del partit de la primera volta a Nou Barris, en el qual la UEO es va imposar per 1-4. I això que es van avançar els visitants amb un gol a pilota aturada de Ferran Sánchez, ja a la segona part. A partir d’aquí, va fluir el talent ofensiu dels olotins amb doblets de Sergi Arranz i Kilian Villaverde en una fresca tarda de novembre. La mala notícia va ser la lesió de Zaka El Idrissi, ara al Figueres, que s’estrenava com a titular.

Leave a Reply