Tossuts (UE OLOT 2-1 EE Guineueta)

La Unió Esportiva Olot es sobreposa a l’expulsió d’Aimar Moratalla a la primera meitat i es queda amb els tres punts davant de l’Escola Esportiva Guineueta a l’Estadi Municipal. Sergi Arranz, des del punt de penal, ha avançat als olotins en una bona posada en escena. A la represa, amb inferioritat numèrica, els visitants han igualat les forces amb diana d’Ayllón i ocasions de mèrit. Eloi Amagat, però, s’ha carregat l’equip a l’esquena i ha signat el gol de la victòria en una paret amb Arranz. Tres punts d’orgull i d’amor propi per recuperar el lideratge en solitari i agafar confiança abans de la sortida a Granollers.

La força de la unió i la unió de la força. Ha tocat lluitar contra les adversitats i remar a contracorrent, però aquest Olot ha demostrat que està fet d’una altra pasta i que és capaç de donar resposta als moments més delicats. Els olotins han entrat molt bé al partit amb possessió i arribades a l’àrea. Una de Xumetra i una altra d’Arranz, que ha salvat Yan Carlos amb una bona estirada. Abans de la mitja hora, Sergi Arranz ha transformat un penal comès per mans d’Omar en una acció de Ferri López (25′). El figuerenc, amb un tir imparable a mitja alçada, ha marcat el seu 18è gol a la lliga. Però el partit no seria pas un camí de roses, ja que poc després, Aimar Moratalla ha vist la vermella directa per tallar la cavalcada d’Abde, que ja enfilava sol davant de Batalla. Amb deu homes, la UEO ha hagut de nedar i guardar la roba, però abans del descans encara ha pogut fer el segon en una acció de murri de Callís que Yan Carlos ha rebutjat amb el peu.

A la represa la Guine s’ha crescut. Ha intentat aprofitar la superiorat numèrica avançant les seves línies i amb moltes centrades laterals a l’àrea. Entre el travesser i Batalla ens hem salvat de miracle en un servei de cantonada. També Óscar Muñoz amb una rematada de cap ajustada al pal. Entremig, Eloi ha disparat arran de la fusta en una bona transició de Kilian Villaverde. Però han estat els de Luis Gallego qui han trobat el premi del gol. Falta lateral servida per Abde i després d’uns rebots li cau a Ayllón, que no perdona a la xarxa garrotxina (65′). Semblava que el camí tornava a fer pujada, que el lideratge es complicava… Però aquí ha aparegut el líder. El líder del líder. Eloi Amagat ha agafat les regnes del joc, accelerant quan calia i posant pausa quan el tempo ho requeria. Ell ha robat la bola a la defensa barcelonina i ha tirat una paret fantàstica amb Sergi Arrranz per definir a plaer davant la sortida de Yan Carlos (69′). Quedava molt i ha tocat patir. Patir i resistir. Novament immens Batalla amb una doble intervenció miraculosa per evitar l’empat. En els últims minuts ens hem defensat de la millor manera, tenint la pilota. Amb homes de refresc com Vallès, Moha o Ferrón, hem disposat de diverses oportunitats per finiquitar el resultat. Però no l’hem encertat i hem hagut de remar fins als vuit minuts d’afegit.

Amb èpica, amb agonia i amb patiment. Però també amb orgull, caràcter i amor propi. I són tres punts d’or, perquè el San Cristóbal ha punxat i ens quedem al capdavant en solitari. Ens queden sis finals i ho podem fer, ho volem fer i som tossuts de mena. Propera parada, Granollers. Desplaçament d’alta dificultat que afrontem amb una injecció d’aire fresc i autoestima que ens fa ser optimistes. Això és la Unió Esportiva Olot. Ben tornats al Fortí Olotí!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Aimar, Carles, Ot Serrano, Gerard, Eloi (c) (Vallès, 90′), Arranz (Moha, 90′), Èric Vilanova, Ferri, Xumetra (Èric Callís, 37′) i Kilian (Xavi Ferrón, 73′).

EE Guineueta: Yan Carlos, Ayllón, Grimau (Granero, 45′), Óscar, Montoya, Godbless, Omar (Pou, 70′), Sergio (Ferran, 10′ (Buba, 59′), Abde (Pacha, 70′), Cristian i Carmona (c).

Gols: 1-0, Sergi Arranz de penal (33′), 1-1, Ayllón (65′), 2-1, Eloi Amagat, (69′).

Àrbitre: Brian Díaz Díaz. Ha amonestat amb TG a Sergi Arranz i a Ot Serrano (UEO) i a Grimau, Abde, Yan Carlos, Ferran, Buba (Guineueta). Ha expulsat amb TV directa a Aimar Moratalla. 

Incidències: partit corresponent a la jornada 27 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF amb la presència de 515 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. En la prèvia s’ha inaugurat l’exposició del Centenari al bar ATN i s’ha fet un reconeixement a dos patrocinadors del futbol base, PFERD amb Amadeu Rossinyol i MEROCA amb Menció Roca.

Fotos: Pau González. 

Leave a Reply