PRÈVIA J28: El més calent és a l’aigüera

Després del baló d’oxigen i alliberament que va suposar el triomf contra la Guineueta, la Unió Esportiva Olot vol seguir creient en el seu objectiu amb la visita aquest diumenge (12.00h) al camp de l’EC Granollers. El conjunt vallesà, amb quatre jornades sense perdre i resultats de mèrit, té plenes opcions de permanència i s’entreveu com un rival d’alta dificultat. Carbó, encara sense Bigas ni tampoc amb el sancionat Aimar, espera treure el caràcter i compromís dels seus homes per defensar el lideratge a falta de només sis jornades. 

Un port de muntanya. En la seva pedalada cap al cim, la UE Olot tindrà aquest diumenge una d’aquelles etapes que es poden considerar de màxima perillositat, una pujada d’aquelles que trenquen cames i et posen a lloc. Primerament, per l’escenari, un camp petit i de gespa artificial en el qual caldrà recuperar la versió que tan bé ha funcionat en la resta de sortides. Segon, perquè el rival s’hi juga la vida, arriba en gran dinàmica i això encara el fa més temible. I tercer, per aguantar la pressió una altra setmana de comandar la classificació i marcar el ritme d’aquest grup cinquè. Aquest cop, reforçats després de l’exercici d’orgull i força de voluntat en la victòria contra la Guineueta. Una metàfora de la temporada, malgrat els obstacles (expulsió Aimar, gol en contra), l’equip s’aixeca, es mira a la cara, es posa el mono de feina i demostra la seva condició de líder. I això ha de seguir així fins al final, sis setmanes en les quals cal deixar-s’hi la pell per fer realitat el desig de tots. Albert Carbó afronta el matx amb les baixes de Blázquez i Bigas per lesió i d’Aimar Moratalla, que no podrà jugar a casa seva per sanció. 

El rival d’aquest diumenge és l’Esport Club Granollers, degà del futbol al Vallès Oriental i fundat l’any 1913. Un històric de casa nostra amb més d’una trentena d’equips de formació. És un dels clubs catalans amb més participacions a la Tercera Divisió, vorejant la cinquantena i disputant fins i tot un play-off per pujar a Segona Divisió B (temporada 2003-2004). En l’actualitat, el conjunt granollerí està dirigit per José Solivelles, que va tornar al club després de la dimissió de Javi Pérez en la tercera jornada. Un equip que travessa una ratxa molt positiva amb dos empats de mèrit (1-1 contra Hospi i Sant Andreu) i dues victòries consecutives (1-0 contra el Sants i 1-2 a Vilassar). Uns resultats que l’han dut a creure fermament en les possibilitats de salvació, ja que tan sols es troben a dos punts de Castelldefels i Sants, conjunts que marquen la frontera amb el descens. Curiosament, el màxim golejador és un central, Oumar Bah, que ha marcat cinc gols, la majoria en jugades d’estratègia. 

El partit, corresponent a la jornada 28 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 12.00h i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Primera de les sis finals i sortida molt difícil pel context del rival. Com sempre, posem a disposició dels socis un autocar gratuït per acompanyar-nos a la capital del Vallès Oriental. No hem fet res, és evident, però ho tenim tot a l’abast. Volem els tres punts! Que som el líder! 

BAIXES: Blázquez i Bigas (lesió) i Aimar (sanció)

La prèvia d’Albert Carbó

“Som conscients que el nostre camí és marcar-nos les sis finals que ens queden i afrontar-les per emportar-nos els tres punts. Són sis partits que hem de gaudir i en els quals podem viure coses molt boniques”.

“Granollers és un desplaçament molt complicat. És un equip totalment diferent del que va iniciar la temporada i ara tothom lluita pels seus objectius, ells per assolir la permanència i nosaltres per intentar quedar campions”.

“És un escenari complicat i un rival difícil que ha anat incorporant futbolistes bons de la categoria. Intentarem anar-hi amb les nostres armes per guanyar”.

“No només porta les dues últimes victòries sinó els dos empats anteriors. Arriben en un molt bon moment i nosaltres sortim reforçats del bon treball de l’últim partit tot i les circumnstàncies. Vam demostrar orgull i caràcter que és el que necessitem per aquest tram final de temporada, hem d’aconseguir donar continuïtat a aquesta versió i assolir el punt màxim de confiança de l’equip”.

“Estic molt content amb el compromís, la implicació i la predisposició de tothom. Això es plasma el cap de setmana, la victòria contra la Guineueta ens ha de donar un punt afegit de confiança”.

“Vam transmetre un punt d’alliberament i saber gaudir d’aquests moments. Tothom ha d’apretar amb ajuda, elogis i mostres positives des del vestidor, de l’afició i de tothom que ens rodeja”

Precedents

Els precedents a Granollers ens porten un total de 21 partits amb 5 victòries de l’EC Granollers, 4 empats i 12 victòries de la Unió Esportiva Olot. En l’última visita, del curs 2016-17 a Tercera Divisió, triomf per la mínima dels olotins amb gol a les acaballes de Kike Sánchez (0-1). 

Leave a Reply