Crueltat màxima (UE OLOT 1-2 CF Peralada)

La Unió Esportiva Olot rep una dura patacada en temps afegit davant d’un CF Peralada que s’emporta el derbi gironí. Bona primera meitat i millors ocasions dels olotins amb un tir de Xumetra al pal. A la represa, condicionats per l’expulsió de Gerard Batalla, Josu ha avançat els xampanyers. Kilian Villaverde, amb un golàs des de la frontal, hi ha posat esperança, però el garrotxí Adrià Casanova ha rematat de cap in-extremis per endur-se els tres punts a l’Empordà.  Una jornada història amb el referèndum del Centenari, en el qual els socis han votat majoritàriament a favor de mantenir el nom actual.

S’escapa el derbi. La UEO ha hagut de tornar a lluitar contra les adversitats, una altra expulsió com en el dia de la Guineueta però aquest cop sense final feliç. Primera meitat molt bona dels garrotxins amb producció ofensiva destacable a l’àrea rival. Abans del quart d’hora, Xumetra ha disparat al pal en un 1×1 claríssim davant d’Aroca. El porter visitant s’ha lluït poc després en tirs de Sergi Arranz i Eloi Amagat des de la frontal. Els d’Hèctor Simón, que tornava per primer cop a l’Estadi després de set temporades de vermell, només n’han tingut una a la primera; acció d’estratègia que prolonga Alan Baró, un altre que tornava, per a Casanova, que finalitza per damunt del travesser.

A la represa, més domini olotí i noves oportunitats per a Xumetra, que no ha controlat bé quan enfilava l’àrea, i per a Xavi Ferrón, amb un tir escorat que ha blocat Aroca. Una jugada, però, canviaria el guió del partit, ja que Gerard Batalla s’ha vist obligat a travar Adrià Casanova, que li havia pispat la cartera. Al ser l’últim home, l’àrbitre ha expulsat al central balaguerí i l’Olot s’ha quedat amb deu homes. El Peralada s’ha crescut i ha aconseguit desequilibrar la balança amb un xut ben col·locat de Josu amb cama esquerra (83′). Pintaven bastos, i més en inferioritat numèrica, però la UEO ha tret forces d’on no n’hi havia per igualar el matx. Ha estat Kilian Villaverde, que s’ha inventat una paràbola espectacular des de fora l’àrea per signar l’empat, ja amb el temps complert (90′). Just després, Carles Mas ha tingut la victòria però no ha pogut connectar bé la testa en una bona centrada de Callís. No era un mal punt vistes les circumnstàncies, però el destí ens ha tornat a jugar una mala passada. Pràcticament en l’últim sospir, contraatac del Peralada, centrada a l’àrea i rematada d’Adrià Casanova que toca el pal dret i s’esmuny a la xarxa (93′). Una plantofada en tota regla, totalment immerescuda atenent a l’esforç, insistència i tenacitat dels nostres jugadors.

Aquesta jornada hem perdut el lideratge en benefici del CE Manresa, però ens queden quatre partits i lluitarem a mort per aconseguir l’objectiu. I si no es pot quedar campió, hi ha altres camins per assolir les fites proposades com el mateix play-off d’ascens. Ho aconseguirem i per fer-ho hem d’anar tots junts i creure-hi més que mai. Que som de l’Olot, tossuts de mena!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Aimar (Callís, 63′), Carles, Ot Serrano, Gerard, Eloi (c), Arranz (Moha, 70′), Èric Vilanova, Ferrón (Kilian, 70′), Xumetra i Bigas (Ferri López, 64′).

CF Peralada: Aroca, Eloi, Micaló (Dalmau, 71′), Pol Gómez (Juvi, 71′), Adrià Casanova, Josu (c), Youssef (Llorenç, 52′), Joan Tomàs (Ritxi, 57′), Alan Barço, Guillem i Biel (Sergi Romero, 57′).

Gols: 0-1, Josu (83′), 1-1, Kilian (90′), 1-2, Casanova (93′).

Àrbitre: Jonatan Miguel Teruel. Ha amonestat a Ot Serrano i Xavi Ferrón (UEO) i també a Josu (CF Peralada). Ha ensenyat TV directa a Gerard Batalla (UEO). 

Incidències: partit corresponent a la jornada 29 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF amb la presència de 1.103 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. En la prèvia ens han acompanyat els patrocinadors del futbol femení (Masoliver, Toyota Aura Motor i Plantalech) i també Anna Julià, la delegada territorial d’esports de la Generalitat de Catalunya, que ha entregat una placa commerativa a la UEO pel seu centenari.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply