PRÈVIA J32: Font d’energia

Penúltima jornada de lliga per a la Unió Esportiva Olot, que aquest Divendres Sant (12h) busca allargar la passió al capdavant de la classificació. Pendents de la visita del Manresa a Granollers, els garrotxins volen traslladar fora de casa les bones sensacions de la victòria contra el Sant Andreu. Aixó sí, Manix té una plaga de baixes, ja que Ot i Callís descansen per sanció i Aimar Moratalla s’afegeix a Carles i Blázquez com a lesionats. Autocar d’aficionats cap a l’Energia per ajudar a mantenir encesa la flama del títol fins al final. 

Controlar les emocions. És moment de tenir cap fred, consciència tranquil·la i mirada valenta. És hora de gaudir però també de patir per l’objectiu que has desitjat durant tota la temporada. Una fita que semblava més llunyana fa algunes setmanes i que ara ha tornat a convertir-se en una realitat ben tangible, en part pels tres empats consecutius que ha sumat el Manresa. Però deixant de banda els rivals, l’Olot de Manix sap què vol i es mostra com un bloc compacte, solidari i intens que no dóna una bola per perduda. Es va demostrar contra el Sant Andreu i després d’una primera meitat més difícil, a la represa van aflorar les moltes qualitats d’aquest grup. Resistència defensiva, esforç col·lectiu i poder atacant amb ocasions clares per finiquitar el matx. Per divendres, però, Mandiola perd Ot Serrano i Èric Callís per acumulació de targetes i també a Aimar Moratalla, amb molèsties musculars.. També són baixa Carles Mas i Blázquez, mentre que la bona notícia és que David Bigas ja està al cent per cent i Xavi Ferrón, que ha acabat de ser pare, també tornarà a la llista que hauran de completar juvenils com Terma o Arnau Forés.

El rival d’aquest diumenge és la Unió Esportiva Sants, club fundat l’any 1922 arran de la fusió del Football Club Internacional i el Centre de Sports de Sants. En el seu palmarès compta amb dos títols de Tercera Divisió (1956-57 i 1958-59), categoria de la qual n’ha estat un habitual al llarg de la seva història amb més d’una trentena de participacions. Des de l’ascens de Primera Catalana l’any 2018, ara en porta quatre de consecutives en la divisió més alta del futbol català. I tot plegat amb una institució a la banqueta, Tito Lossio, que acumula fins a nou temporades a la banqueta del conjunt santsenc. Un Sants, per cert d’on provenen dos dels joves que estan destacant aquest curs a l’Olot; el central Gerard Batalla i el migcampista Ot Serrano. Els de l’Energia lluiten per la permanència de forma aferrissada, ja que actualment marquen la frontera de la salvació amb 31 punts, els mateixos que el Granollers i pendent també dels descensos compensats. El màxim realitzador és Guillermo Torres (6), seguit de Raúl Martínez (5) i Favio Osorio (3). Com a local, els seus registres són de 4 victòries, 5 empats i 5 derrotes.

El partit, corresponent a la jornada 32 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest Divendres Sant a les 12 del migdia al camp de l’Energia del barri barceloní. Com durant tota la temporada, posem a disposició dels socis un autocar gratuït per animar l’equip en l’últim desplaçament del curs. Ara és el moment, ho podem fer!

BAIXES: Ot i Callís (sanció), Blázquez, Carles Mas i Aimar (lesió)

La prèvia de Manix

“Hem de centrar-nos en nosaltres mateixos, és en l’únic que podem influir. Jugar bé i guanyar el nostre partit, després si es donen altres resultats, molt millor”

“La setmana s’ha desenvolupat amb naturalitat i normalitat, l’equip està veient que està a prop de l’objectiu i que és possible. Els veig il·lusionats”

“El nostre objectiu és ser un equip compacte i respectat, tant si ho podem aprofitar ara com per al play-off. Ens estem preparant per al que sigui”

“A la segona part contra el Sant Andreu vam estar molt ordenats i el rival no va tenir cap opció. Si tu minimitzes el rival ja has fet molt i nosaltres vam saber utilitzar la renda favorable. Em quedo amb les coses bones de l’equip”

“Conec equips del perfil del Sants i sé que competeixen molt bé. Depenen d’ells per salvar-se i serà molt complicat. Juguen a casa i es juguen la vida com nosaltres. Confio en els meus jugadors, cada vegada més”

Precedents

Només una victòria, 3 empats i 7 derrotes són els precedents dels Sants-Olot en territori barceloní. L’última visita, del curs 2010-11 a Primera Catalana, es va saldar amb un repartiment de punts (1-1). L’empordanès Robert Fernández va marcar el gol d’uns olotins que van presentar el següent onze: Aleix, Àlex, Hereu, Juanjo, Edile, Alonso (Sergi 66′), Villaplana, Abel, Roger (Ferran 72′), Mito (Hostench 51′) i Robert.

Leave a Reply