Amb el sant de cara (UE Sants 2-3 UE OLOT)

Final de bojos i victòria agònica de la Unió Esportiva Olot al camp de l’Energia. Els de Mandiola s’han avançat amb gol de Moha i han fallat un penal abans que el Sants remuntés amb dianes de Zaid i Raúl Martínez, un golàs per l’escaire. Cop de rauxa en els últims minuts amb gols de Kilian Villaverde i Jordi Xumetra, des del punt de penal en temps afegit. Tres punts ben valuosos per recuperar el lideratge i donar vida a la lliga. A destacar, també, el debut del jove del filial Lluc Vilanova i la titularitat del juvenil Guillem Terma. 

Un Sant Divendres. Quina passió, quin patiment i quina bogeria de partit aquest migdia al barri barceloní de Sants. Sota un sol i una calor de justícia, la UEO ha començat el partit dominant i amb bones entrades per la banda de Ferri López. Arran de les baixes, el juvenil Terma ha agafat la batuta del centre del camp al costat d’Enric Vallès. Precisament el berguedà ha tingut una de les bones oportunitats durant el primer temps. La més clara, però, ha estat de Sergi Arranz amb bons reflexos del porter Uri Antonell. Ayala, en una prolongació a servei de banda, també ha fet estirar al porter santsenc. El conjunt local també n’ha tingut un parell a les botes d’Ivan Julián i Salamanca. Els gols no arribarien fins a una segona meitat que s’ha convertit en una muntanya russa d’emocions.

Una represa que ha arrencat de la millor manera amb gol de Moha Abouhafs, rematant al segon pal una centrada ben cargolada de Xumetra (52′). Tercer gol de la temporada per al jugador olotí, avui ocupant la posició de carriler dret. La cosa pintava bé, i més després que el col·legiat assenyalés un penal per agafada a David Bigas dins l’àrea. Uri Antonell, tot un expert en la matèria, ha aturat les intencions de Sergi Arranz des dels onze metres. Una acció que ha capgirat la dinàmica anímica i ha donat ales al conjunt de Tito Lossio, que ha aixecat el marcador amb dues dianes pràcticament consecutives. Una bona resolució de Zaid (64′) i un golàs per tot l’escaire de Raúl Martínez (68′) han donat avantatge a l’equip local. Però l’Olot, com ja sabeu, no es rendeix mai i encara no havia dit l’última paraula. S’han associat Arranz i Xumetra, aquest ha obert a banda esquerra per Ferri López, que ha posat la centrada al segon pal per a l’aparició de Kilian Villaverde (72′). Uri Antonell l’ha volgut salvar in-extremis però la pilota ja havia creuat la ratlla de gol segons el col·legiat, el vuitè gol del davanter barceloní a la lliga. Partit ben obert, duel ben trencat que ens ha deixat nervis i alternatives en les dues àrees durant la recta final. Ja en temps afegit, Xumetra ha caçat una bola i ha enfilat l’àrea fins que el defensa l’ha travat quan xutava. L’àrbitre ha xiulat la pena màxima i l’empordanès no ha perdonat des del punt de penal (92′). Un gol sobre la botzina, ja que tot seguit ha finalitzat el partit a l’Energia. Un final agònic però feliç. Una victòria que val més que tres punts, és una demostració més que aquest equip, el líder de la categoria, també vol guanyar la lliga. I avui ho ha fet amb sis baixes i el debut del defensa del Sant Jaume Lluc Vilanova, germà d’Èric Vilanova. També ha entrat en convocatòria el juvenil Arnau Forés. Tothom suma per a la causa d’un grup que vol fer història i que lluitarà fins a l’última jornada. Proper rival, i darrer de la competició de lliga, UE Vilassar la setmana vinent a l’Estadi Municipal. Feliç cap de setmana llarg i a gaudir del triomf!

FITXA TÈCNICA

UE Sants: Uri Antonell, Adri, Shota, Cura (c) (Gonzalo, 70′), Portero, Raúl, Guille (Zaid, 62′), Salamanca, Nico (Badia, 70′), Ivan Julián i Favio.

UE OLOT: Batalla, Gerard, Ayala (Lluc Vilanova, 76′), Eloi (c) (Xavi Ferrón, 82′), Arranz, Ferri, Moha (Kilian, 65′), Xumetra, Bigas, Vallès i Terma.

Gols: 0-1, Moha, (52′), 1-1, Zaid (64′), 2-1, Raúl Martínez (68′), 2-2, Kilian (72′), 2-3, Xumetra de penal (92′).

Àrbitre: Pol Curiel Riera. Ha amonestat a Portero, Ivan Julián (Sants) i a Terma i Xavi Ferrón (UEO). Ha expulsat amb vermella directa a Badia (Sants). 

Incidències: partit corresponent a la jornada 32 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF amb la presència d’uns 400 espectadors al camp de l’Energia de Sants. 

Leave a Reply