PRÈVIA PO: Una final a 600 quilòmetres

La Unió Esportiva Olot es juga tota la temporada en 90 minuts en la gran final de Madrid. Serà aquest diumenge (12h, Olot Televisió) davant d’un altre filial d’un club del futbol professional, el CD Tenerife. Mandiola s’emporta tots els disponibles per viatjar en autocar aquest dissabte i intentar superar la tercera i definitiva eliminatòria a Las Rozas. Pantalla gegant a la Sala Torín i desplaçament de nombrosos aficionats a la capital en un cap de setmana d’altes temperatures. 

És el dia. Ni la calor, ni la distància ni el rival han de ser excuses per a que l’Olot escrigui una nova pàgina daurada en la seva història. El club vol recuperar la categoria perduda en temps de pandèmia i aquest diumenge té una oportunitat d’or per ascendir a la nova Segona RFEF, l’antiga Segona B. L’equip arriba a la cita en un bon moment després d’eliminar a Sant Andreu i Girona B en les dues rondes catalanes disputades a Rubí. Hem vist una versió sòlida, sacrificada i competitiva de l’Olot, patint quan toca i fent valer l’experiència i els galons dels seus jugadors. Ara és quan la resposta ha de ser més col·lectiva que mai, més generosa que mai i més intensa que mai. Estem lluny de casa i no amb tota l’afició que voldríem, però al cap i a la fi estem a 90 minuts (o 120) d’assolir la fita desitjada. I recordar, també, que ens valen dos (victòries i empat) dels tres resultats possibles a la pròrroga, ja que tenim millor classificació que el Tenerife B en la lliga regular. Excepte Blázquez i un cop recuperat Ayala, Manix Mandiola disposa de tots els jugadors per al duel més decisiu del curs i que marcarà el futur de l’entitat.

El rival d’aquest diumenge és el CD Tenerife B, filial del Club Deportivo Tenerife, club històric del futbol canari fundat l’any 1912 amb 13 temporades a Primera Divisió i 27 a Segona Divisió A. El seu filial està entrenat per Leandro Cabrera “Mazinho” i va acabar com a tercer classificat del grup canari (12) de Tercera RFEF amb 57 punts, un per sota de Las Palmas C (que no podia pujar) i dos per sota del campió, l’Atlético Paso. Un Tenerife B que va ser l’equip més golejador del grup amb 49 dianes. En la final regional del play-off es van imposar a la UD Villa Santa Brígida per un contundent 4-0. Alberto Martín “Teto” és el màxim realitzador amb 11 gols i alguns futbolistes de la plantilla com David Rodríguez, Thierno o Ethyan han pogut debutar a Segona A amb el primer equip a les ordres de Luis Miguel Ramis.

El partit, corresponent a la final estatal del play-off d’ascens per pujar a Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 12.00h a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas (Madrid) i es podrà seguir en directe per Olot Televisió, Xala.cat i Ràdio Olot Esports. Des del club hem habilitat una pantalla gegant a la Sala Torín d’Olot per a tots els socis i seguidors que no puguin venir a Madrid i vulguin gaudir del partit. L’expedició olotina sortirà aquest dissabte al matí amb autocar, farà parada a Saragossa per dinar i enfilarà cap a la capital estatal per arribar a la tarda a Alcobendas, on s’allotjarà en un hotel. Última parada, últim ball, últim esglaó per aconseguir fer realitat el somni. Som-hi Olot, fem-ho possible! Tots junts!

BAIXES: Blázquez (lesió)

La prèvia de Manix

Estem tots disponibles i moralment no fa falta preguntar després d’haver passat dues eliminatòries. Portem una dinàmica molt bona, molt patida però molt bona. Estic molt content de la suma de les dues rondes”

“Contra el Girona B ens vam adaptar a una altra cosa i és una faceta que s’ha de valorar”.

“Cada vegada tot és més relatiu, estem acostumats a guanyar però els nervis van per dins. Quan competeixes ho fas per guanyar i aprens a viure així”.

“Tenim gent que es desgasta molt i necessiten més temps de recuperació. Diumenge no hi ha excuses i tothom estarà llest per donar la seva millor versió, cadascú la que tingui”.

“La il·lusió està per sobre del cansament. Ni la calor ni el rival, nosaltres hem de donar una bona impressió contra un equip de la nostra categoria. Serà un partit molt igualat com tots, no espero res fàcil ni per un sentit ni per l’altre”.

“El Tenerife B és un tipus de filial amb un perfil semblant al del Girona B, jugadors joves que no tenen vertigen, s’atreveixen a fer coses i estan il·lusionats. A més és un aparador per a tots ells, la imatge que poden donar és important”.

“Un equip que arriba fins aquí és que fa moltes coses bé, tant en defensa com en atac. Intentarem tenir els mínims errors i aprofitar els seus”.

Precedents

No hi ha precedents entre UE Olot i CD Tenerife B.

 

Leave a Reply