SOM DE SEGONA RFEF! (UE OLOT 1-0 CD Tenerife B)

Un míssil d’Enric Vallès a les acaballes del matx condueix a la Unió Esportiva Olot a l’ascens a Segona RFEF. Davant d’un CD Tenerife B incisiu i amb un tir al pal a la primera meitat, els olotins van madurar el partit a foc lent per donar l’estocada en un canvi de murri de Manix Mandiola. Tercer ascens en els últims tres anys que l’Olot ha estat a Tercera Divisió, una fita a l’abast de ben pocs. Gràcies a l’afició desplaçada a Madrid i a tothom qui va omplir la Sala Torín per viure-ho des de la distància. Aquest dimecres, ens retrobem a l’Ajuntament

A Las Rozas, primera meitat de domini canari amb més sensació de perill, sobretot en centrades laterals. En una d’aquestes, Lie va enviar la rematada al travesser. Per part de l’Olot, ressaltem un parell d’arribades d’Èric Callís fins a la línia de fons que no van trobar rematador i una acció de Jordi Xumetra en la qual el porter es va anticipar després del bot.

Calia sacsejar l’arbre a la represa i Manix va apostar per un doble canvi, Ot Serrano i Uri Ayala per Èric Vilanova i Ferri López. L’Olot va guanyar en consistència i va fer un pas endavant amb més estones de pilota. David Bigas, en jugada entre rebots, va estar a punt d’obrir la llauna. També hi va tornar Callís amb una centrada que es va passejar per l’àrea petita sense que la pesquessin ni Arranz ni Xumi. Però el destí estava escrit i portava el nom d’Enric Vallès. I també el de Manix Mandiola. A punt de llançar una falta a la frontal, el basc va ser més viu que ningú i va fer entrar l’esquerrà de Puig-reig, tot un especialista en el llançament. Un canvi d’handbol que va donar els seus fruïts, ja que el míssil de Vallès es va colar per tot l’escaire (86′), desfermant l’eufòria a Las Rozas i també a la Sala Torín d’Olot amb més d’un centenar de seguidors. Un premi merescut per un Vallès que no ha viscut un any gens fàcil i que, nou anys després, tanca el cercle d’Arandina a Madrid. Els quatre minuts de temps afegit van semblar una eternitat però el botí ja no es podia escapar. Ho va defensar amb ungles i dents David Bigas, un dels millors amb el seu sacrifici i pundonor. Xiulet final i alegria màxima. L’Olot recupera la categoria un any després del descens i competirà a Segona RFEF. Ho hem fet, ho hem aconseguit i això és mèrit de jugadors, cos tècnic, junta directiva i afició. Aquest dimecres a les 19h farem la rebuda als jugadors i un acte institucional a davant de l’Ajuntament d’Olot. Us hi esperem a tots, hem tornat i hem tornat a fer història!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Aimar, Carles, Eloi (c) (Xavi Ferrón, 93′), Arranz (Moha, 89′), Èric Vilanova (Ot Serrano, 45′), Ferri López (Uri Ayala, 45′), Xumetra (Enric Vallès, 86′), Callís, Bigas i Terma.

CD Tenerife B: Víctor, David, Yeremy (c), Omar, Martínez (Fuentes, 59′), Thierno, Lie, Antón, Teto, Pablo i Ibra (Felix, 59′).

Gols: 1-0, Enric Vallès (86′).

Àrbitre: José Antonio Muñoz Blázquez. Va amonestar a Omar (CDT) i a Guillem Terma (UEO) 

Incidències: partit corresponent a la final estatal del play-off d’ascens a Segona RFEF disputat a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas (Madrid) amb la presència d’uns 300 espectadors.

 

Leave a Reply