Així sí (UE OLOT 0-1 FC Andorra)

La Unió Esportiva Olot planta cara i competeix de tu a tu amb el FC Andorra, que desencalla les semifinals de Copa Catalunya en la recta final amb una diana de Bakis. Excel·lent treball defensiu dels olotins, que han disposat de les seves opcions a la contra davant de 645 espectadors a l’Estadi Municipal. Ens omplim de confiança per rebre el Deportivo Aragón el proper diumenge. 

Orgull i cap ben alt. Res a retreure als nostres jugadors, que han lluitat i s’han buidat durant tot el partit per posar contra les cordes a un altre rival de Segona A. Avui, però, el guió ha estat ben diferent al de la Copa del Rei, ja que l’Olot ha concedit ben poc i ha mantingut un ordre defensiu admirable. Primera meitat de domini estèril dels andorrans, que s’han topat amb la teranyina garrotxina. Ha tocat suar, córrer i posar-se el mono de treball per tallar qualsevol fuita. I sobretot estar junts, un bloc molt unit i compacte que ha curtcircuitat l’atac dels del Principat. Pel que fa a arribades, un parell a cada banda; Moha i Héctor Hevel pels andorrans i dues aparicions de Ferran Brugué per part olotina. A destacar el debut d’Arnau Fàbrega sota pals, molt segur i fiable en tot moment, i també la bona estrena d’Èric Vilanova al centre del camp. Tot plegat, en el retorn de Carlos Martínez, avui titular, a l’Estadi Municipal i consolidat com una de les estrelles de la divisió de plata.

A la represa, ball de canvis i una altra bona opció per Brugué al contraatac. La possessió era de l’Andorra però l’Olot sortia amb perill quan podia encadenar un parell o tres de passades. És més, a mesura que passaven els minuts, l’equip s’anava sentint més còmode i es deixava anar en la parcel·la ofensiva. Bones arrencades d’Ot Serrano i destacable aportació de Manel Busquets amb la seva velocitat i treball. Però el futbol ha estat ben cruel, ja que a falta de deu minuts per acabar, una centrada lateral finalitzada per Bakis ha situat el 0-1 al marcador (81′). Una llàstima sobretot pel moment de partit que era. Un detall, una acció i un gol que penalitza excessivament. L’àrbitre ha afegit sis minuts i Jordi Xumetra, entrant des de la banqueta, ha tingut l’empat a les botes però el tir li ha sortit centrat, fàcil per a Ratti.

Ens acomiadem de la Copa Catalunya, on hem fet un gran paper arribant fins a les semifinals, i ho fem amb un bon regust de boca. Hem vist l’Olot de Risueño que volem veure; valent, unit, lluitador i amb una idea clara. Això s’ha de reflectir aquest diumenge (17h) amb la visita del Deportivo Aragón. Aquí sí que ens hi juguem les garrofes i hem de seguir mostrant aquests senyals d’identitat. Tots junts ho podem fer!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Arnau, Aimar (c), Èric Vilanova (Forgas, 67′), Callís (Eloi, 82′), Gonzalo, Urri (Xumetra, 82′), Manel, Bigas, Ferran (Manzano, 64′), Terma i Forés (Ot Serrano, 67′).

FC Andorra: Marc Vidal (Ratti, 59′), Mika Mármol (Adri Vilanova, 45′), Marc Aguado (Iván Gil, 72′), Hector Hevel, Carlos Martínez (Bakis, 45′), Dani Morer (Alti, 59′), Germán (Almpanis, 45′), Bundu, Martí Vilà (Pampin, 59′), Bomba i Moha.

Gols: 0-1, Bakis (81′).

Àrbitre: Salvador Morros Monge. Ha amonestat a Aimar (UEO) i a Marc Aguado, Bomba, Bakis i Alti (Andorra).

Incidències: partit corresponent a les semifinals de la Copa Catalunya amb la presència de 645 espectadors a l’Estadi Municipal. En la prèvia s’ha fet un reconeixement al patrocinador del futbol base Ascensos Serra i els jugadors dels dos equips s’han posat les ulleres pel projecte “Realitat Millorada” de la Fundació Albert Bosch contra el càncer infantil. 

Leave a Reply