PRÈVIA J11: Orígens

La Unió Esportiva Olot vol que l’arribada de Jonathan Risueño a la banqueta sigui el punt de partida per a la revifada a la classificació. Per això és clau sumar la victòria en el duel d’aquest diumenge (17.00h) contra el Deportivo Aragón, filial del Real Zaragoza amb quatre punts més que els olotins. Després del bon paper a la Copa Catalunya, els olotins buscaran el segon triomf com a local amb la tornada d’Ayala i Josep Cerdà. En canvi, no hi serà Saïdou Bah, convocat amb la selecció de Guinea. 

Mai no és massa tard per tornar a començar. Ho deien els Sopa de Cabra en el seu “Camins” i ho diu la UE Olot amb l’elecció de Jonathan Risueño a la banqueta. El valencià ha de ser el revulsiu desitjat amb un segell de joc propi i un canvi de mentalitat que ha de donar resultats de manera immediata. De moment, la carta de presentacions és prometedora. Tot i que el partit de Copa del Rei va ser un pèl descafeïnat per la voracitat ofensiva inicial del Levante UD, els garrotxins van signar una actuació de notable davant de l’Andorra en la Copa Catalunya. Vam poder veure un bloc compacte, solidari defensivament i concedint ben poques opcions a un dels equips amb més potencial futbolístic de Segona A. Ara, davant d’un rival de la nostra lliga, també ens hem de deixar anar en atac, l’assignatura pendent. Generar, fluir, competir i marcar, aquesta és la mare dels ous i el que ens portarà a bon port, és a dir, a acostar-nos a les posicions de permanència. Per aquest partit, Risueño recupera dues peces importants com Uri Ayala i Josep Cerdà, mentre que encara no podrà comptar amb Saïdou Bah, al Marroc amb la selecció de Guinea. També són baixa els habituals Castells, Carles Mas i Albert Blázquez.

El rival d’aquest diumenge és el Real Zaragoza Deportivo Aragón, filial del Real Zaragoza fundat l’any 1962 amb el nom de Club Deportivo Aragón. Compta amb quatre campionats de Tercera Divisió (1982-83, 1995-96, 2006-07 i 2021-22) i més d’una vintena de temporades a Segona Divisió B, coincidint un parell d’anys amb el primer cicle de la UE Olot a la divisió de bronze. A les ordres d’Emilio Larraz, que viu la segona etapa com a tècnic del filial després d’entrenar al CD Ebro i el Racing de Ferrol, el curs passat van aconseguir l’ascens a Segona RFEF com a campions del grup aragonès. A la classificació trobem el Deportivo Aragón en dotzena posició amb 12 punts i marcant la frontera de la permanència. Curiosament és l’únic conjunt del grup que encara no ha empatat amb quatre victòries i sis derrotes. També és l’equip que més encaixa (16 gols) i acumula quatre derrotes lluny de casa. Això sí, compta amb un dels màxims realitzadors, el pratenc Guillem Naranjo, que ha marcat sis dels deu gols del seu equip.

El partit, corresponent a la jornada 11 del campionat de lliga, es jugarà aquest diumenge a les 17.00 a l’Estadi Municipal en directe per Ràdio Olot. Després dels més de 1.200 espectadors de la Copa del Rei i dels 645 de la Copa Catalunya, esperem una altra bona entrada en la cita més crucial de la setmana. És el moment del punt d’inflexió! Feu-nos costat i guieu-nos cap a la victòria!

BAIXES: Carles, Castells i Blázquez (lesió), Saïdou Bah (selecció).

La prèvia de Risueño

“És fonamental fer-nos forts a casa, sinó és molt difícil anar sumant en aquesta categoria. Hem de ser sòlids com a locals i aixecar l’ànim de l’equip. Diumenge tenim un partit molt important”.

“Estic satisfet perquè els jugadors han fet un pas endavant a nivell emocional en el partit de Copa Catalunya. Hem d’anar creixent amb pilota i mantenir la solidesa defensiva amb ordre i competint com el dimecres”.

“El Deportivo Aragón és un equip que no té problemes per fer un joc més directe i que està acostumat a jugar en gespa natural. Com tots els filials, compta amb jugadors joves, bons i amb molta projecció”.

Precedents

Aquesta serà la quarta visita del filial del Real Zaragoza a l’Estadi Municipal. La primera, i ja ha plogut una mica, és de la temporada 1986-87 amb triomf olotí per 3-1 i gols de Manel Pagès, Jordà i Fèlix. La segona, molt més actual, del curs 2014-15 a Segona B. Una altra victòria de l’Olot (2-1) amb dianes de David Corominas i David López just el dia que es van inaugurar els nous vestidors. I l’últim enfrontament, del curs 2017-18, va ser un repartiment de punts (1-1). El central osonenc Roger Barnils va avançar els garrotxins al 24’, però Jesús va empatar abans del descans (36’).

 

Leave a Reply