PRÈVIA J12: Despertar

La Unió Esportiva Olot afronta el primer desplaçament amb Risueño a la banqueta i l’objectiu de tornar amb els tres punts d’Alzira. Serà aquest dissabte (19.00h) a l’Estadi Suñer Picó davant d’un altre rival molt directe, només tres punts per sobre, i que també ha viscut un relleu a la banqueta aquest mes. El balear Josep Cerdà encara no s’ha recuperat de la lesió i serà baixa juntament amb els sancionats Bigas i Guillem Terma. L’expedició enfila aquest migdia amb bus cap a terres valencianes a la recerca del segon triomf lluny de casa. 

Una nova oportunitat. La lliga no dóna treva i la competició et posa sempre al teu lloc. Més enllà dels tòpics, l’Olot continua bategant i sense rendir-se tot i les últimes dures patacades, especialment a casa. Ara tocarà refer-nos lluny de la Garrotxa, precisament com en l’última sortida, quan vam aconseguir el triomf del Camp d’Esports de Lleida (0-1). Aquest cop, amb Jonathan Risueño a la banqueta i un nou model de joc que s’està implementant a marxes forçades per treure’n els primers rèdits. Tot plegat, en un esprint final d’any que esdevindrà decisiu per mantenir-nos enganxats en la pugna per la permanència. I ens hi hem d’aferrar amb ungles i dents. Amb futbol i joc sí, però també amb coratge, treball i implicació, tots remant en la mateixa direcció. Per aquest llarg viatge, el tècnic valencià encara no podrà comptar amb Josep Cerdà ni tampoc amb David Bigas (expulsat) ni Guillem Terma (cinc targetes). S’afegeixen als lesionats Marc Castells, Blázquez i Carles Mas. En canvi, tornarà Saïdou Bah després de la seva primera convocatòria amb Guinea.

El rival d’aquest dissabte és la UD Alzira, un club valencià de la Ribera Alta fundat l’any 1922, igual que la Unió Esportiva Olot ha celebrat enguany el seu centenari. Ha disputat una temporada a Segona A, una desena a l’antiga Segona B i més d’una trentena a Tercera Divisió. Fa dos cursos va aconseguir l’ascens a Segona RFEF, aquesta temporada ha estat finalista de la Copa RFEF (l’Arenteiro es va proclamar campió) i a la Copa del Rei va caure eliminat contra l’Athletic Club (0-2). Un club que també ha canviat de tècnic, just fa tres setmanes, amb l’arribada de Marc García en substitució de Fran Alcoy. Una plantilla amb moltes cares noves com Iago Beceiro (Laredo), Solbes (Hércules), Pitu (Badalona), Ramon López (Peña Deportiva) o Javi Serra, ex de l’Atzeneta com Abraham, Santi i Abel que també s’han incorporat a l’equip.

A la classificació, l’Alzira ocupa la plaça de promoció de descens amb onze punts, tres més que la UEO. El seu balanç és de tres victòries, dos empats i sis derrotes amb 12 gols a favor i 15 en contra. A casa, al Suñer Picó, ha sumat una victòria, un empat i tres derrotes. El seu màxim golejador és el defensa Juan Carlos Lázaro “Kaiser” amb quatre gols, mentre que Marenyà n’ha marcat tres.

El partit, corresponent a la jornada 12 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF, es disputarà aquest dissabte a partir de les 19.00h a l’Estadi Luis Suñer Picó d’Alzira. Es podrà seguir en directe per Ràdio Olot Esports i per la plataforma de pagament InSports TV. Després de l’entrenament i dinar conjunt, l’expedició amb els 18 convocats i el cos tècnic surt aquest migdia amb autocar cap a terres valencianes per allotjar-se en un hotel d’Almussafes, localitat propera a Alzira. Buscarem la segona victòria fora de casa! Som-hi Olot!

BAIXES: Cerdà, Castells, Blázquez, Carles (lesió), Bigas i Terma (sanció).

La prèvia de Risueño

“Juguem contra un rival que també ha canviat de tècnic fa poc, un rival de la nostra lliga i és un partit molt important. Anem amb moltes ganes i amb molta il·lusió de poder treure coses positives i emportar-nos la victòria cap a Olot”

“L’Alzira és un rival que té un camp gran i de gespa natural. Proposaran jugar a futbol, amb el nou entrenador volen tenir més la pilota amb possessions més llargues. Té bons jugadors que se senten còmodes amb la pilota. Plantejaran el partit per ser protagonistes amb la pilota”

“Hi ha moltes similituds en els dos equips, anirem allà a intentar tenir la pilota i hem d’aconseguir tenir fases llargues per estar més a prop de la victòria”

“Aquesta setmana hem treballat les pèrdues de pilota i les vigilàncies ofensives per no cometre els errors de l’últim partit”

“El treball ens pot aproximar al gol, la pressió després de pèrdua ha de ser millor i l’última passada ha de ser més clara per saber com volem ocupar l’àrea. Hem de millorar automatismes en l’últim terç de camp. No depèn només dels jugadors, s’ha de generar per a que tinguin ocasions per a poder anotar i agafar confiança poc a poc”.

Precedents

Primer vegada en la història que l’Olot visita el camp de l’Alzira per jugar contra l’Alzira. Curiosament, ja havia jugat a l’Estadi Luis Suñer Picó en el curs 2014-15 en aquest cas contra l’Olímpic de Xàtiva, que estava canviat la gespa del seu camp. Els xativins es van imposar per 3-1 i el gol olotí el va marcar Carlos Martínez. Un Carlos (FC Andorra) que és un dels quatre jugadors de l’onze titular d’aquell dia que actualment juguen a Segona A juntament amb Sergio Maestre (Albacete), Germán Sánchez (Real Racing) i Óscar Sielva (SD Huesca).

 

 

Leave a Reply