Mèrits per puntuar (UD Alzira 2-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot torna d’Alzira amb les mans buides de manera totalment injusta després de signar una actuació notable en joc i arribades. Els locals s’han avançat abans del descans amb gol d’Álvaro Gómez i han ampliat la renda just començar amb un altre de Javi Serra. Gran segona meitat dels olotins que, liderats per un fantàstic Saïdou Bah, han retallat distàncies mitjançant Ernest Forgas. El mateix Forgas i Callís, entre d’altres, han disposat de clares opcions almenys per empatar a l’Estadi Luis Suñer Picó. Proper partit, Hércules a casa. 

El futbol ens dóna l’esquena. Davant d’un rival directe i amb la necessitat imperiosa de puntuar, la UE Olot ha vist com la mala fortuna es tornava a aliar amb l’equip i el privava d’obtenir un resultat positiu del camp de l’Alzira. Primera meitat molt oberta amb ocasions als dos costats. Saïdou, avui el millor de l’Olot, ha estat un perill constant per la banda i ha tingut una oportunitat molt bona per provar la vaselina però finalment ha buscat la centrada per Manel. El mateix Busquets, Ferran Brugué i AImar Moratalla, amb un tir des de la frontal, també han tingut a prop el gol. A l’altra banda, Arnau Fàbrega, de nou titular, ha mostrat bons reflexos en una canonada de Lado. Poc després, Pitu ha disparat al pal i en la següent acció, en una bona paret dins l’àrea, ha arribat la diana inicial. Ha estat Álvaro Gómez caçant una pilota morta dins l’àrea petita ((37′). Abans del descans, gran jugada personal d’Urri que no pot culminar per la sortida del porter de l’Alzira.

Inici de la segona meitat també amb moltes alternatives però més efectivitat del conjunt valencià. Javi Serra ha guanyat l’esquena a la defensa i ha anotat el segon davant d’Arnau (51′). El partit feia molta pujada però l’Olot no es rendeix mai. Bona paret entre Saïdou i Sebas, acabat d’entrar, i rematada oportuna d’Ernest Forgas, també de refresc (56′). Primera diana en lliga del davanter barceloní que ha servit per reactivar l’equip i creure que treure alguna cosa era possible. I més encara amb la segona meitat que ha firmat el conjunt de Risueño, que ha sotmès totalment el rival amb bon futbol i arribades constants per les dues bandes. Les oportunitats no s’han fet esperar; Èric Vilanova, Sebas, Saïdou i especialment dues de molt importants, primer una de Forgas que s’ha trobat amb la bona intervenció d’Adrián, i després una altra de Callís amb cama esquerra que el porter també ha pogut allunyar. En temps afegit, Uri Ayala també s’ha sumat a l’atac i ha tingut alguna altra opció en joc aeri. Tampoc hi ha hagut fortuna, una vegada més.

Però ens ha agradat l’Olot, ha proposat, ha generat i ha rematat. La punteria, però, ens ha tornat a fer la guitza i l’eficàcia del rival ens ha penalitzat. Cal aixecar-se, cal quedar-se amb les moltes notes positives i créixer a partir d’aquí. Hem de trencar aquesta dinàmica i ho hem de fer-ho ja, diumenge vinent amb la visita de l’Hércules d’Alacant. Més junts i més units que mai!

FITXA TÈCNICA

UD Alzira: Adrián, Cortijo (Sergio, 78′), Kaiser (c), Javi Soler, Lado, Beceiro, Álvaro Gómez (Abraham, 57′), Solbes (Ramón López, 57′), Marenyà, Pitu (Selfa, 78′) i Javi Serra (Zarzo, 66′)

UE OLOT: Arnau, Aimar (c), Ot Serrano (Sebas, 52′), Ayala, Èric Vilanova, Callís, Gonzalo, Urri, Manel (Xumetra, 56′), Ferran (Forgas, 45′) i Saïdou Bah (Eloi, 74′).

Gols: 1-0, Álvaro Gómez (37′), 2-0, Javi Serra (51′), 2-1, Forgas (56′):

Àrbitre: Salvador Abril Portillo. Ha amonestat a Solbes (Alzira) i a Ferran, Manel, Aimar (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 12 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF amb la presència d’uns 700 espectadors a l’Estadi Luis Suñer Picó d’Alzira. Els jugadors de l’Olot han lluït el braçalet arc iris LGTBI en defensa de la diversitat i en contra de l’homofòbia i el masclisme.

 

Leave a Reply