PRÈVIA J14: Oportunitats

La Unió Esportiva Olot sap que una victòria al camp del CD Ibiza (diumenge, 12h) el situaria de ple en la batalla per la permanència just a les portes de l’aturada nadalenca. Visitem a un rival directe que fa cinc jornades que no guanya i que acaba de destituir al tècnic Raúl Garrido, vell conegut de l’afició olotina, igual que futbolistes com Guzmán o Marc Mas. Amb Castells i Josep Cerdà plenament recuperats, els de Risueño intentaran trencar la malastrugança a les Illes Balears, on encara no han aconseguit la victòria en partit de lliga. 

Retallar i retallar. La UEO afronta dos partits crucials abans de l’aturada nadalenca, CD Ibiza i Mallorca B. Dos enfrontaments contra rivals directes que marcaran el desenvolupament del curs a la part baixa de la classificació. Seguim vius i amb opcions intactes, però el marge de maniobra cada vegada és més estret i cal encadenar una sèrie de resultats positius per aspirar a mantenir la categoria. L’evolució amb Risueño ens fa ser optimistes; un partit sense premi a Alzira i un punt més que merescut contra l’Hércules d’Alacant. Les sensacions futbolístiques i l’augment de recursos ofensius també van a l’alça i això ens fa pensar que els fruits, en forma de tres punts, han d’estar a la cantonada. Més bones notícies, la possible tornada d’homes com Josep Cerdà o Marc Castells, que ja s’entrenen amb el grup i podrien reaparèixer en qualsevol moment per sumar per a la causa. Són baixa els habituals Albert Blázquez i Carles Mas, més dels futbolistes que haurà de descartar el tècnic valencià.

El rival d’aquest diumenge és el Club Deportivo Ibiza Islas Pitiusas, fundat l’any 2012 i que ha militat en la majoria de la seva curta trajectòria a Tercera Divisió. Això sí, el curs 2020-21 va aconseguir l’ascens a Segona RFEF i l’any següent va realitzar una fantàstica campanya quedant-se a les portes del play-off (cinquè amb 50 punts, a dos del Lleida Esportiu). Una plantilla que comptava amb ex-Olot com Roger Barnils, J.A. Soler, Juan Delgado o Samu Pinto i dirigida per Raúl Garrido, que justament ha estat destituït aquesta mateixa setmana després d’encadenar quatre derrotes i un empat en els últims cinc partits. Un conjunt de molta qualitat amb dos reforços també ex-Olot com Iván Guzmán, tot polivalència, qualitat i sacrifici, i Marc Mas, punta d’olfacte i mobilitat molt vàlid per a la categoria. Els màxims golejadors són Pol Ballesteros, l’ex de Nàstic i Sabadell, el talentós esquerrà Pepe Bernal i el migcampista Marcos García, autors de tres dianes.

El partit, corresponent a la jornada 14 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 12h a l’Estadi Municipal Can Misses 3 d’Eivissa i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. L’expedició, amb 17 convocats, sortirà aquest dissabte al migdia després de fer l’últim entrenament i es dirigirà amb autocar fins a l’aeroport del Prat per agafar el vol direcció Eivissa. Som-hi, equip! Hem de tornar amb els tres punts!

BAIXES: Blázquez i Carles Mas (lesió)

La prèvia de Risueño

“L’objectiu de cada setmana és guanyar i emportar-nos els tres punts. Estem treballant per aconseguir la victòria a Eivissa”.

“En la situació que estem, nosaltres tampoc ens fixem molt en com està l’adversari. Encarem cada partit amb la mentalitat de guanyar, sigui el rival que sigui, de la part alta o baixa”.

“Els perills del CD Ibiza són els jugadors que tenen. És una plantilla feta per estar a dalt, tenen jugadors coneguts aquí com Ivan Guzmán o Marc Mas. Compte amb futbolistes ràpids i que fan molt de mal”.

“És una categoria molt igualada, hi ha ratxes positives i negatives de tots els equips. Nosaltres el que hem de fer és fixar-nos en nosaltres mateixos per enganxar una ratxa positiva”.

“Jugarem a un camp de gespa natural i bones dimensions, similar a l’Estadi Municipal. Es donen les condicions per poder ser nosaltres mateixos”.

“Està a prop d’arribar la primera vegada que l’Olot guanyi a les Balears, les estadístiques estan per trencar-les”

“Els jugadors estan entrenant molt bé i amb molta il·lusió, hi ha bon ambient i bona actitud de treball”

Precedents

Ni rastre de precedents entre CD Ibiza i UE Olot al llarg de la història. Això sí, són ja més de 15 visites en lliga a  les Illes Balears sense conèixer la victòria. Sí que ho vam fer en Copa del Rey al camp de la UD Poblense ara farà tres temporades.

Leave a Reply