PRÈVIA J20: Sortida d’emergència

Després de l’empat al camp del líder, la Unió Esportiva Olot té un examen decisiu a casa aquest diumenge (16.30h) contra el CD Ebro, el darrer classificat del grup. Amb Blázquez i Arriola debutant a l’Estadi, la victòria no es pot escapar per conservar opcions de quedar-nos a la categoria. Sense baixes i plantilla al complert en una tarda on toca resposta de l’afició dins i fora del camp, ja que s’ha programat un punt de donació del Banc de Sang i Teixits.

Amb gust de final. Potser és un tòpic i tot just comencem el mes de febrer, però la necessitat imperiosa de punts i la visita d’un rival directe provoquen que el destí de la UE Olot es concentri principalment en el resultat d’aquest cap de setmana. Hi arribem amb confiança i autoestima després d’un bon empat a Pinilla contra el primer classificat. Solidesa defensiva, intensitat col·lectiva i opcions ofensives que s’han de concretar aquest diumenge davant del cuer. Amb Blázquez agafant la batuta tàctica i Arriola sacsejant l’estat emocional de la plantilla, els olotins s’ho han de creure i enganxar una sèrie de triomfs que ens permetin veure-ho més a prop. La matèria primera la tenim, el caràcter i l’ànima de la gent de casa la tenim, ara només falta fer el clic definitiu i que tants empats es decantin finalment cap a la balança garrotxina.

El rival d’aquest diumenge és el Club Deportivo Ebro, club arlequinat fundat l’any 1942 i refundat el 1961. Un habitual de les últimes temporades a Segona Divisió B, des de la 2014-15 quan va aconseguir l’ascens a la categoria de bronze. Enguany, però, està patint, com l’Olot, un curs molt difícil a la zona perillosa de Segona RFEF. A més, també amb relleu a la banqueta; Raúl Jardiel va ser destituït a finals de novembre arran dels mals resultats. El seu substitut és Javier Genovès, tècnic aragonès de 30 anys que estava entrenant el CD Robres, filial del CD Ebro a Tercera Divisió.El club de Saragossa s’ha mogut de valent en el mercat d’hivern amb els reforços del davanter de l’Espanyol B Óscar Romero, l’extrem brasiler Vinicius Amorin (Avilés), el central Jorge García (Mar Menor FC), el migcampista David Sánchez (Langreo), el lateral Sito Barrera (Tarazona), i el davanter Ramon López (Alzira). Un CD Ebro que hores d’ara ocupa l’última posició de la classificació amb 12 punts, dos menys que l’Olot. Arribarà amb moral a la cita després de sumar la seva primera victòria del curs contra el Lleida Esportu (1-0). Ha empatat un total de 9 partits i n’ha perdut també 9 amb 9 gols a favor i 17 en contra. Lluny de La Almozara, els seus registres són de 4 empats i 6 derrotes. Els màxims realitzadors són Andreu Arasa i Dani Salas, autors de dos gols cadascun.

El partit, corresponent a la jornada 20 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 16.30h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot Esports. A més, durant tota la tarda hi haurà un punt de donació de sang a l’exterior del camp en el marc de la Setmana de la Donació del Banc de Sang i Teixits a la nostra ciutat. Tothom que hi col·labori rebrà una entrada gratuïta per assistir al partit d’aquest diumenge. Olotins i olotines, donem-ho tot dins i fora del camp!

BAIXES: Carles Mas i Ferran Brugué (lesió).

La prèvia de Blázquez

“Ara ja estic posat amb el nou rol, hem de mirar de salvar-lo des del lloc que toqui. Ens hem d’ajudar entre tots, se m’ha proposat això i he dit que sí. Així puc ajudar al club amb el que es necessita i endavant”

“Ja porto anys preparant-me al juvenil de l’Olot al costat d’en Ketxa, s’està fent molt bon treball en tot el futbol base”

“A mi m’agrada el joc amb pilota però no renuncio a jugar més directe segons el rival, que ens marcarà el que vulguem proposar. Hem d’estar preparats per interpretar el que toca en cada moment del partit”

“Entenc que la pilota crema una mica més i hi ha més nerviosisme i no et pots arriscar tant. Esperem que els resultats acompanyin i els jugadors puguin treure tot el futbol que porten a dins”

“Tot és possible i més amb l’equip que tenim. Els veig motivats i amb ganes, hem entrenat súper bé aquesta setmana i ens ha anat bé el punt al camp del líder. A veure si diumenge podem treure els tres punts”

“CD Ebro: ha tingut partits que ha pogut guanyar, de fet ha perdut tots els partits per resultats ajustats. Ens ho posaran complicat, és un equip molt consistent i que costa fer-los mal”

“Ens agradaria que vingués molta gent a l’Estadi, sabem que els resultats també han d’acompanyar i hem de fer bon futbol. Tenim la majoria de jugadors d’aquí i és una motivació més veure el camp ple. En moments d’hores baixes estaria bé que l’afició ens donés suport”. 

Precedents

Tres visites del Club Deportivo Ebro a l’Estadi Municipal amb un balanç de dos empats sense gols i una victòria olotina. Repartiment de punts sense encetar el marcador durant dos cursos consecutius, 2017-18 i 2018-19. Es va trencar la igualtat en el primer partit de lliga de la campanya següent. Va ser un 1-0 amb gol del timó llançanenc Héctor Simón des del punt de penal (83’). Aquell dia van ser titulars homes com Blázquez, Carles Mas, Xumetra Eloi Amagat i Lluís Aspar.

Leave a Reply