Més vius que mai (Valencia Mestalla 1-2 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot dóna un cop sobre la taula i treu els tres punts del camp del Valencia Mestalla, el líder fins aleshores. El filial valencianista ha dominat la primera meitat amb gol d’Esquerdo i diverses ocasions clares. El guió ha canviat com un mitjó a la represa amb remuntada olotina gràcies als gols de Manel Busquets i Eloi Amagat, que manté el seu idil·li particular amb l’Antonio Puchades. Cinc jornades sense perdre, retallem distàncies i ens omplim de confiança abans de rebre la Peña Deportiva a l’Estadi.

Paterna, talismà de nou. Hi ha camps que no saps perquè tenen una màgia especial, un aroma positiu, unes vibracions agradables que ens empenyen a sumar. I això que la primera meitat ha estat complicadíssima amb l’alt nivell del Mestalla. Alt nivell tècnic, de circulació de bola, de pressió i també d’oportunitats importants com dos tirs al pal d’Adri Gómez i Marí. A l’altra àrea, l’Olot ha reclamat un penal que semblava força clar sobre Josep Cerdà, avui fent parella atacant amb Manel Busquets, que ha tingut un cop de cap a centrada de Bigas. Qui ha obert la llauna ha estat Esquerdo (32’), aprofitant un refús d’Arnau Fàbrega després d’un altre tir potent i col·locat. Pintaven bastos però hem sabut resistir i aguantar el desavantatge mínim fins al descans.

Amb el canvi d’Eloi per Aspar, avui fent tasques de lateral dret, la UEO ha tornat dels vestidors amb un altre aire i trepitjant molt més el camp contrari. De fet, Eloi Amagat ha estat a punt de sorprendre Bernad en un llançament de falta lateral que s’ha enverinat moltíssim. Pressió més alta i sacrifici col·lectiu dels Castells, Terma I Èric Vilanova que ha incomodat de valent al filial d’Ángulo. Precisament Castells ha estat l’autor de l’assistència per a Manel Busquets, que ha marxat per velocitat del seu marcador, ha driblat a Bernad i ha definit creuant la pilota (55’). Ha estat una segona meitat amb alternatives i arribades als dos costats, ja que Esquerdo i Marí han estat a prop de tornar a avançar-se. Ha tocat serrar les dents, patir ben juntets i esperar el moment a la contra, convençuts que arribaria. I clar que ha arribat. Èric Vilanova veu la posició de Xumetra, cursa profunda de la Bala de l’Estartit, que habilita Eloi, es desfà del defensa i la clava a la xarxa (79’). Un altre cop Eloi, un altre cop a Paterna, com si el temps no hagués passat. S’ha fet etern fins al final, i més amb els sis minuts de descompte, I un parell d’intervencions decisives d’Arnau Fàbrega.

Xiulet final i victòria, 106 dies després. Quatre empats consecutius i per fi sumem de tres en tres, i més al camp del líder i un dels que millor futbol practica. Molt de mèrit i molt valuosa per seguir creient en la salvació. En necessitem més, començant per diumenge vinent a les 12h a casa contra la Peña Deportiva, un altre dels forts de la categoria. Però aquest Olot té caràcter, té orgull i té més vides que un gat. Seguim lluitant per l’objectiu!

FITXA TÈCNICA

Valencia Mestalla: Bernad, Adri Gómez (Gustavo Maia, 69’), Marí, Mosquera, Iranzo, Alemán, Simón Luca, Inoussa, Javi Guerra, Esquerdo i Yellu.

UE OLOT: Arnau, Castells, Ayala, Èric Vilanova, Callís, Gonzalo, Aspar (Eloi, 45’), Josep Cerdà (Xumetra, 64’), Manel Busquets (Forgas, 76’), Bigas © i Terma (Sebas, 92′)

Gols: 1-0, Esquerdo (31’), 1-1, Manel (55’) , 1-2, Eloi (79’)

Àrbitre: Francisco J. Fernández Cintas. Ha amonestat Marí (VCF) i a Marc Castells, Gonzalo i Eloi (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 21 del campionat de lliga del grup 3 de Segona RFEF amb la presencia d’uns 300 espectadors a l’Estadi Antonio Puchades de Paterna. 

Leave a Reply