Alliberem-nos (UE OLOT 2-0 SCR Peña Deportiva)

La Unió Esportiva Olot encadena la segona victòria consecutiva i veu més a prop l’objectiu de la permanència. La inspiració de Josep Cerdà amb dos gols en cinc minuts desencalla un partit molt complicat davant de la Peña Deportiva, segon classificat i el menys golejat del grup. Nova lliçó de sacrifici i caràcter dels homes de Blázquez i Arriola, que guanyen a l’Estadi quatre mesos després i acumulen sis jornades sense perdre abans de visitar el Formentera. 

Amb la fletxa amunt. 133 dies després l’Olot somriu a casa i fa creure a l’afició que tot és possible. Amb el mateix esperit que a Paterna i amb un protagonista destacat, el pollencí Josep Cerdà. Primera meitat molt elèctrica amb la irrupció de Víctor Valverde, avui debutant com a titular a l’Estadi. El figuerenc n’ha tingut dues de molt clares; la primer se li escapa per sobre el travesser i la segona falla en el control davant Edu Frías. Els de Manolo González han dominat la pilota i han disposat de dues bones opcions a pilota parada; un llançament de falta directa de Barrero i un servei de córner enverinat que Callís ha pentinat al travesser.

Segona meitat amb un Olot més valent i incisiu a la contra. El mateix Valverde ha pogut marcar en una rosca fantàstica que ha marxat ajustada al pal. L’entrada de Forgas i Terma ha donat aire fresc a l’equip de Blázquez, que ha trobat el premi en una combinació entre el punta barceloní i Cerdà (68′). El balear l’acarona dins l’àrea, dribla el defensa i executa al fons de la xarxa per estrenar-se amb la samarreta del Centenari. Sense temps per escriure el tuit de celebració, arriba el segon. Mateixos protagonistes; passada bombejada de Forgas, la punxa Cerdà, s’interna dins l’àrea i posa el cos davant del defensa, s’atura amb un retall sec i la clava creuada a l’altra pal (73′). Bogeria a l’Estadi amb el “Pla Cerdà”. D’aquí al final, la Peña ha buscat retallar distàncies amb moltes centrades laterals i un joc més directe. Imperial Ayala i ben segur Arnau Fàbrega sota pals per tornar a deixar el zero a la porteria. Fins i tot Xumetra ha tingut el tercer en temps afegit en un mà a mà amb Edu Frías.

Tot rodó, segon triomf seguit i sis sense perdre. Tornem a tombar un dels candidats al play-off i ens situem a quatre de la permanència, escurçant quatre punts en només dues jornades. I ara no volem parar, volem la tercera diumenge a Formentera. Gràcies als 883 espectadors que hi han cregut amb nosaltres. Per fe, per tossuderia i per orgull olotí. Ho farem possible. Junts més amunt!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Arnau, Valverde (Sebas, 76′), Castells, Ayala, Eloi (c) (Terma, 57′), Èric Vilanova, Callís, Gonzalo, Josep Cerdà (Xumetra, 85′), Manel (Forgas, 57′) i Bigas.

SCR Peña Deportiva: Edu Frías, Fortes (Loren, 74′), Goyo, Cámara, Estellés (Samu, 74′), Barrero (Christian, 77′), Salinas (Sergio Montero, 63′), Robert Costa (c), Jofre, Roger C (Cristeto, 74′). i Chema Moreno.

Gols: 1-0, Josep Cerdà (68′), 2-0, Josep Cerdà (73′).

Àrbitre: Marcos Navarro Quiñonero. Ha amonestat amb TG a Uri Ayala, Èric Vilanova, Manel Busquets i a Fortes (Peña).

Incidències: partit corresponent a la jornada 22 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF amb la presència de 883 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. En la prèvia s’ha fet un reconeixement al patrocinador del futbol femení Toyota Aura Motor i l’associació Alliberem-nos ha llegit un manifest coincidint amb el Dia Internacional contra el LGTBIfòbia al món de l’esport. 

Fotos: Pau González

 

Leave a Reply