PRÈVIA J23: Per terra, mar i aire

Després de dues victòries consecutives, la Unió Esportiva Olot buscarà la tercera aquest diumenge (11h, WebDirecto) a l’illa de Formentera. Encara sense Urri, lesionat, els d’Albert Blázquez lluitaran per trencar la malastrugança de les Balears i derrotar un equip perillós i que es troba a les portes de la promoció d’ascens. 

Acostar-se a l’objectiu. L’Olot encara no ha fet res, però sí que ha posat la llavor del que ha de ser la revifada de la segona volta. De moment, són set punts més els que ha sumat respecte la primera volta. Són sis jornades sense perdre amb quatre empats i dues victòries seguides. Són tres porteries a zero en els últims quatre partits. Amb els veterans sumant per a la causa (Xumetra i Eloi) i els joves marcant i reivindicant-se (Manel i Josep Cerdà). I tot plegat, dirigit des de la banqueta amb el seny de Blázquez i la rauxa d’Arriola. Un equip que es buida i que competeix durant els noranta minuts, sabent patir en els moments delicats i deixant aflorar el talent en els minuts importants. És l’Olot que ens agrada, que ens representa i el que s’ha de quedar a Segona RFEF.

El rival d’aquest diumenge és la SD Formentera, és un club balear de la ciutat de Sant Francesc fundat l’any 1969. L’any passat va ascendir a la nova Segona RFEF, on va quedar en setena posició amb 50 punts, a només dos de les places que donen dret a la promoció d’ascens. Un equip dirigit per segona temporada consecutiva per Michel Alonso i que ocupa la cinquena posició amb 32 punts després de la derrota a Lleida (2-0). Una desfeta que també ha deixat conseqüències amb les sancions de Celihueta i De Las Marinas, que es sumen a les baixes de Mena, Escoruela, entre d’altres lesionats. Ha sumat 9 victòries, 5 empats i 8 derrotes amb 20 gols a favor i 18 en contra. El seu màxim golejador és un vell conegut de l’afició olotina, Álvaro Salinas, autor de 5 dianes. En el mercat d’hivern s’han reforçat amb l’extrem Kepa Vieites (CD Teruel) i ha causat baixa Javi Llario.

El partit, corresponent a la jornada 23 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF, es disputarà a aquest diumenge a partir de les 11.00h al Municipal Sant Francesc de Formentera. Es podrà seguir en directe per Ràdio Olot Esports i Web Directo (4’95€). L’expedició sortirà aquest dissabte amb els 18 convocats direcció a l’aeroport del Prat, on agafarà un vol fins a Eivissa i un ferri fins a Formentera, on descansarà abans del partit. Ha d’arribar la tercera! Per terra, mar i aire!

BAIXES: Urri, Carles i Ferran (lesió)

La prèvia de Blázquez

“Cada setmana anem a buscar la victòria i esperem que això ens porti a la salvació. Guanyar i guanyar, independentment de coses històriques, que també estaria bé posar el nostre nom a les estadístiques”

“Cada setmana és el partit més important, en la situació que estem no podem mirar més enllà. Si guanyem ens acosta més on volem estar, tot passa per guanyar i encara la següent setmana amb més motivació que mai per enganxar-te a la zona de més tranquil·litat”

“L’escenari és completament diferent, el rival et proposa un futbol que et fa canviar la manera de jugar. Allà tot passa més ràpid, les pressions son més ràpides, la pilota bota diferent…Hem d’adaptar-nos el millor possibles”

“Són partits per competir i igualar al rival amb el seu fort, que per això porten tants punts. Si ho fem segur que es decantarà cap a nosaltres”

“Formentera: després del partit a casa nostra van canviar el xip i van acabar cap a dalt, estan lluitant per ficar-se al play-off. Han trobat la manera de ser intensos, de guanyar caigudes i fer atacs ràpids. Tenen jugadors amb qualitat per tirar passades de gol”

“Crec que estem defensant molt bé, si no reps gols estàs més a prop de la victòria. És mèrit de tot el bloc, inclòs el porter, que està donant molta seguretat”

Precedents

Una única sortida al camp del Formentera que es va saldar en empat (1-1). Va ser en el curs 2017-18 i justament en el debut de Raúl Garrido i Kevin Martínez a la banqueta olotina. Aquell dia va marcar Marc Mas a passada d’Albert Blázquez, l’actual tècnic.

Leave a Reply