Anem de debò (SD Formentera 1-4 UE OLOT)

Exhibició de contundència ofensiva de la Unió Esportiva Olot a Sant Francesc i tercera victòria consecutiva. Els de Blázquez i Arriola s’han avançat ben aviat amb diana de Valverde, la primera amb la samarreta olotina, i han encarrilat el matx a la represa amb gols de Manel Busquets, Forgas i Jordi Xumetra. Trenquem el malefici de les Illes Balears amb la setena jornada sense conèixer la derrota que ens acosta a dos punts de la salvació. Proper objectiu, Manresa.

Totes ens ponen. La dinàmica positiva de l’Olot només ha fet que engreixar-se aquest matí a Sant Francesc de Formentera. Davant d’un rival que lluita per entrar al play-off i que avui estava minvat per un grapat de baixes defensives, els garrotxins han estat solvents a les dues àrees i s’han pogut endur els tres punts per tercera jornada seguida. Inici rodó de partit amb la diana de Víctor Valverde, que ha aprofitat molt bé l’assistència d’Aimar Moratalla des de la línia de fons (3′). Primera diana del figuerenc, que ha estat un dels destacats en aquest primer temps amb el seu atreviment i velocitat per banda dreta. Els locals ho han provat mitjançant l’ex-Olot Salinas i també Markus però s’han topat amb un Arnau Fàbrega molt fiable sota pals. També l’Olot podria haver ampliat la renda en una acció d’Eloi Amagat, que el defensa li ha tret en l’últim sospir, i també en una altra rematada massa alta de Manel Busquets, ben assistit per Valverde. Ha tocat defensar i replegar-se en moltes fases davant d’un conjunt més directe que ha buscat el joc aeri de Górriz per fer mal a la nostra àrea.

L’entrada a la segona meitat ha marcat el desenvolupament del partit. I és que la UEO ha obert escletxa al marcador amb dues barraques més. Primer amb la de Manel Busquets, caçant la pentinada de Forgas, avançant pel carril central i definint amb molta tranquil·litat davant de Santiago (52′).Quatre minuts després, magistral contraatac conduït per Eloi Amagat, passada filtrada per Busquets que li dóna en safata a Forgas per clavar el tercer (56′). Quarta diana del davanter barceloní aquesta temporada, mentre que el seu soci Busquets signava el tercer del seu compte particular. Faltava posar-hi la cirereta i aquesta ha arribat després dels canvis. Josep Cerdà i Xumetra han entrat de refresc i s’han inventat una jugada de molts quirats. El pollencí es desfà de tres defenses, habilita Xumi a l’espai i aquest la pica per sobre Santiago per tancar el marcador (73′). Efectivitat total i absoluta d’un Olot que ha fet molt de mal a la contra. El gol d’Ekiza de penal, comès per Aspar sobre Górriz, ha estat una simple anècdota en la recta final (81′).

Tot rodó, un altre cop sobre la taula d’un Olot que es vol salvar i ho demostra setmana rera setmana. Tres triomfs seguits, set sense perdre i el millor conjunt de la segona volta. Ah, i a més trenquem la malastrugança històrica en lliga a les Illes Balears amb més de 15 enfrontaments sense conèixer la victòria. Avui ho hem fet a Formentera i per la porta gran. Estem a dos de l’objectiu quan fa res estàvem a vuit. Seguim creient que tot és possible. Diumenge al migdia, contra el Manresa a casa, esperem la millor entrada de la temporada per ajudar-nos a sortir del pou. Anem de debò, ara ja ho veieu. Anem-hi junts!

FITXA TÈCNICA

SD Formentera: Santiago, Nando, Górriz (c), Ekiza, Diego Díaz, Facu, Algisí (Ngoya, 58′), Marc, Salinas (Vieites, 68′), Markuss i De la Mata.

UE OLOT: Arnau, Aimar, Valverde (Josep, 61′), Castells, Ayala, Eloi Amagat (c) (Ot Serrano, 73′), Forgas (Saïdou, 76′), Èric Vilanova, Gonzalo (Aspar, 76′), Manel (Xumetra, 61′) i Bigas.

Gols: 0-1, Valverde (3′), 0-2, Manel (52′), 0-3, Forgas (56′), 0-4, Xumetra (73′), 1-4, Ekiza de penal (81′).

Àrbitre: Kevin Javier Moreno Muñoz. Ha amonestat amb TG a Manel i Aspar (UEO) i a Ekiza, Facu, Diego Díaz i Górriz (Formentera).

Incidències: partit corresponent a la jornada 23 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF amb la presència d’uns 250 espectadors al Camp Municipal de Sant Francesc de Formentera.

Leave a Reply