PRÈVIA J26: Un tren que s’ha d’agafar

Després de la derrota a Terrasa, el tren de la promoció de descens passa per l’Estadi Municipal amb la visita del Lleida Esportiu, rival directe amb dos punts més que la Unió Esportiva Olot. Serà aquest diumenge a les 12 del migdia amb la promoció “Un soci, un acompanyant” per engrescar l’afició en un duel clau per a la permanència. Tornen Ayala i Urri, Cerdà és dubte i Castells complirà partit de sanció. 

Un esforç que val la pena. Fa unes setmanes, la UEO estava tocada, lluny de la permanència i sense trobar la tecla dels resultats positius. L’equip ha revifat, ha encadenat vuit partits sense perdre i diumenge passat va caure a Terrassa. Però segueix a prop i amb opcions intactes. El més important és mantenir el to competitiu, la solvència defensiva i recuperar la inspiració atacant que ha mancat en els últims dos partits. Podem fer un pas de gegant contra un rival immediat, i més a casa, amb l’escalf i l’energia dels nostres. És una oportunitat d’or que hem d’agafar com un clau roent. Bones notícies per a Blázquez amb la tornada d’Ayala després de la sanció i d’Albert Orriols “Urri” després de la lesió. En canvi, és baixa Marc Castells, expulsat a l’Olímpic de Terrassa, i el pollencí Josep Cerdà és dubte per molèsties a l’adductor.

El rival d’aquest diumenge és el Club Lleida Esportiu, el successor de la Unió Esportiva Lleida, un dels clubs més representatius del futbol català, amb presència fins i tot al cim del futbol estatal amb dos anys a Primera Divisió i més d’una vintena a Segona Divisió Aquest està essent un curs mogut a la banqueta amb la destitució de Pere Martí a finals de desembre, el breu pas de Toni Seligrat (ara al cos tècnic del Valencia CF) i l’arribada d’Ángel Viadero. En el mercat d’hivern s’ha reforçat amb el migcampista senegalès Pape Diamanka i el davanter Mario Rivas (Alcorcón B), que cobreix la baixa d’Adri de Mesa. Els de la Terra Ferma ocupen la posició de promoció de descens amb 27 punts, dos més que els olotins. Arriben al matx després d’encaixar una golejada al camp de l’Atlético Saguntino (4-0) i amb un balanç de sis victòries, nou empats i deu derrotes amb 19 gols a favor i 21 en contra. Lluny del Camp d’Esports, on per cert va guanyar-hi la UEO a la primera volta (0-1), els seus registres són de tres victòries, tres empats i sis derrotes. El màxim golejador és “Chuli” Vázquez, davanter amb molt recorregut al futbol professional, que ha marcat cinc dianes.

El partit, corresponent a la jornada 26 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 12 del migdia a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Recordeu que reactivem la campanya “Un soci, un acompanyant” per gaudir al doble de l’ambient i el caliu dels nostres aficionats. No hi podeu faltar! L’Olot us necessita!

BAIXES: Castells (sanció), Ferran i Carles (lesió)

La prèvia de Blázquez

“És un rival directe però no és una final. Encara quedaran molts punts per jugar-se. Si guanyem ens donarà molta vida, hem de mirar de fer un bon partit aquí a casa”

“Ens ho agafem amb molta il·lusió i com una oportunitat per estar més a prop de l’objectiu i per agafar confiança de cara als últims partits”

“Serà un partit per mirar com estem de ment, de nerviosisme i ànsies de fer les coses. Ara és quan més tranquils i menys bojos hem d’estar”

“El Lleida és un equip fort en defensa, saben molt bé el que han de fer i costar fer-los mal. Seguirem intentant crear ocasions com el dia del Manresa, que també és un equip molt sòlid. Hem d’agafar aquest partit de referència”

“Mirarem de treure els tres punts per anar amb totes les forces a Sagunt. Després d’una victòria sempre hi ha bon ambient i es treballa millor”

“Intentem fer que la gent surti contenta del camp. Hem de donar motius a la gent per creure-hi, això és la base de tot. Demano un esforç per ser el màxim de gent possible a l’Estadi. He jugat aquí en moments que et jugues la vida i quan això està ple és impossible perdre. Que l’afició ens doni i ens animi, nosaltres també els hi tornarem”. 

Precedents

El Lleida Esportiu, i comptant també la UE Lleida, ha trepitjat l’Estadi Municipal en onze ocasions amb uns números de cinc victòries olotines, tres empats i tres triomfs visitants. El precedent més recent és del curs 2020-21 a Segona B amb tres punts del conjunt aleshores dirigit per Raúl Garrido (2-1). Gols de Jordi Xumetra (11’) i Pedro del Campo (83’) abans que Quim Araujo retallés distàncies (85’). Altres duels entre Olot i Lleida ens deixem un repartiment de punts en el curs 2015-16 amb gol d’Uri Santos (1-1) i alegria per a l’Olot en la temporada 2014-15 amb dianes de Carlos Martínez i Musa Bandeh (2-0). A l’altra cara de la moneda, triomf lleidatà en l’any del debut dels olotins a la categoria de bronze (0-2).

 

Leave a Reply