PRÈVIA J29: Últims cartutxos

En plena Setmana Santa la Unió Esportiva Olot afronta un partit crucial de cara a les opcions de permanència. Serà aquest diumenge (17h) davant de la UD Alzira, conjunt que marca la posició de play-out amb set punts més que els olotins. Estrenem horari d’estiu en el que serà la primera visita dels de la Ribera Alta a la Garrotxa. Gonzalo Pereira, sancionat, és baixa per al conjunt d’Albert Callís, que recupera Marc Castells i Bigas. 

El ser o no ser. Aquesta jornada estem davant d’una de les últimes oportunitats per enganxar-nos a la salvació, un dels últims cartutxos per somiar amb la continuïtat a la categoria. L’equip ve de puntuar i fer un bon partit a Saragossa, hem recuperat la confiança i l’autoestima en el moment decisiu de la temporada. Ara calen gols i victòries per retallar punts, i més contra rivals directes. Per aquesta nova batalla, Blázquez tindrà la baixa del defensa Gonzalo Pereira, que va rebre la cinquena targeta groga, però pot recuperar Marc Castells i David Bigas, aquest últim amb molèsties musculars.

El rival d’aquest diumenge és la UD Alzira, un club valencià de la Ribera Alta fundat l’any 1922 i que ha disputat una temporada a Segona A, una desena a l’antiga Segona B i més d’una trentena a Tercera Divisió. Un conjunt, el de Marc Garcia, que ha patit molts moviments durant el mercat d’hivern. Reguitzell d’incorporacions com Isak Aketxe (Nucía), Víctor Revert (Alcoyano), Sergi González (Pobla de Mafumet), Joel Rodríguez (Inter Turku de Finlàndia), Joaquín Rodríguez (sense equip). Els del Luis Suñer Picó ocupa la 13a posició amb 33 punts, ocupant plaça de promoció de descens. Ha sumat un total de vuit victòries, nou empats i onze derrotes amb 31 gols a favor i 37 en contra. El màxim realitzador és Pitu amb cinc dianes, seguit de Joel i Álvaro amb quatre cadascun.

El partit, corresponent a la jornada 29 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a partir de les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Sabem que és Setmana Santa, sabem que molts esteu de vacances, però us demanem un últim esforç per donar suport a l’Olot. Ens hi va la categoria, tots al camp! Junts ho farem possible!

BAIXES: Gonzalo (sanció), Carles i Ferran (lesió)

La prèvia de Blázquez

“És un partit molt important, sabem el que ens juguem. No ho pintaria com una final perquè matemàticament encara no hi haurà res decidit”

“Sortir d’aquí amb tres punts et dóna confiança per atrapar l’Alzira en els cinc partits que quedarien”

“Venim d’un bon partit a Saragossa, l’equip està entrenant molt bé i estem en bon moment”

“És estrany però se’ns estan donant millor els equips de play-off que els de baix. Potser volem ser més protagonistes del que hem de ser, ens cedeixen la pilota i ens exposem més”

“No ens hem de creure que per jugar a casa hem de ser cent per cent dominadors de la pilota. Ens hem de centrar en defensar bé i mirar de fer mal amb un joc més directe, anar més per feina”

“La UD Alzira és un equip que proposa i vol tenir pilota. Es senten més còmodes amb pilota que sense, és un bon equip i amb bons jugadors. És un equip complicat tot i la posició que ocupen, tenen molt clar al que juguen”

“Necessitem que l’afició vingui i apreti. Prefereixo 500 aficionats animant a mort que 1000 callats. Això t’activa i et dóna el factor de motivació que ens fa falta”

Precedents

Ni rastre de precedents històrics entre els dos clubs en territori olotí. Només un enfrontament, per tant, el de la primera volta al Luis Suñer Picó amb resultat favorable als locals (2-1). Va ser el 26 de novembre de 2022 en el primer desplaçament amb Jonathan Risueño com a tècnic. Els gols d’Álvaro Gómez (37’) i Javi Serra (51’) van donar una bona diferència a l’Alzira, tot i la insistència de la UEO amb la diana d’Ernest Forgas (56’) i diverses ocasions clares per a puntuar. Un partit on van destacar els extrems Sebas Coris i Saïdou Bah, precisament els protagonistes en la jugada del gol de l’Olot.

Leave a Reply