Resurrecció (UE OLOT 3-1 UD Alzira)

La Unió Esportiva Olot segueix ben viu en la lluita per la permanència després de superar un rival directe com l’Alzira. Tot i que els visitants s’han quedat amb deu per l’expulsió del porter Adrián, l’Olot ha hagut de remuntar el gol d’Álvaro per quedar-se amb la victòria. Segona meitat de caràcter i efectivitat amb gols d’Urri i dos d’Ernest Forgas. Una tarda amb 894 espectadors a l’Estadi Municipal per acostar-nos a quatre punts del play-out. Propera estació, Rico Pérez d’Alacant. 

Quina bogeria de partit. En plena Setmana Santa, la qüestió era resurrecció o viacrucis. L’Olot ha optat per la segona perquè per fe i tossuderia no el guanya ningú. Primera meitat molt oberta amb arribades a les dues àrees, primer un parell de l’Alzira i després tres més de la UEO, especialment clares les de Manel i Èric Vilanova amb gran intervenció del porter Adrián. Abans de la mitja hora, Lluís Aspar i el posterior rebuig al pal han salvat el primer gol dels visitants en una indecisió defensiva. També hi hagut moviment a l’altre costat amb la vermella directa a Adriàn en una falta a Xumetra sortint fora l’àrea. D’aquí al descans, l’Olot ha intentat plasmar la superioritat numèrica però no ha trobat la paciència necessària en la circulació de bola per acabar de rematar la feina.

S’havia de fer a la represa, però s’han girat les tornes. En una acció aïllada, Álvaro González ha sorprès a tothom engaltant un tir molt col·locat des del vèrtex per signar el primer dels de la Ribera Alta (50′). Més èpica, tocava remuntar per no veure’s a tocar de l’abisme. I aquí han esdevingut vitals els canvis, les dues tecles que han tocat Blázquez i Iñigo. Eloi Amagat i Víctor Valverde, un amb pausa i l’altre amb verticalitat han fet esclatar l’atac olotí. La diana de l’empat ha vingut d’una centrada d’Aimar Moratalla i una rematada de cap d’Albert Orriols “Urri”, marcant el seu tercer gol del curs (62′). Quedava molt i ens vèiem valents i forts per acabar-ho de girar. Més setge a l’àrea; una de Callís i dues més de Forgas, que esdevindria el gran protagonista. Ell ha marcat el 2-1 després de la passada filtrada d’Urri per Manel, aquest ha posat la centrada de la mort i l’Ernest ho ha finalitzat a la xarxa (72′). Però hi havia un altre repte, el gol average (a Alzira, resultat de 2-1). Ha estat en una jugada força similiar; Eloi Amagat hi posa el criteri i la serveix a la banda dreta per Callís, que l’acompanya per a l’execució de Forgas amb el cap (83′). El mateix punta barceloní encara n’ha disposat d’un parell més per augmentar la renda. Però ja n’hi havia prou.

L’Olot ha salvat un matchball davant de quasi 900 espectadors, molt bona entrada tenint en compte que era Setmana Santa. Ens situem a quatre punts de la promoció de descens i a cinc de la salvació directa en una jornada propícia de resultats. Però encara no s’ha fet res, queden cinc finals i cal seguir remant. La propera, diumenge vinent al Rico Pérez de l’Hércules. Escenari majestuós per donar-hi la nota. Confiança i convicció en aquest equip!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Aimar (c), Ayala, Forgas, Èric Vilanova, Callís, Aspar (Valverde, 56′), Urri, Josep (Xumetra, 6′), Manel i Terma (Eloi, 56′).

UD Alzira: A. Fernández, Peleteiro, Cortijo, Kaiser (c), J. Soler, Lado, Álvaro G. (Revert, 92′), Joel (Issa, 92′), Pitu (Javi Serra, 55′), Pulpón (Solbes, 55′) i Joaquín Rodríguez.

Gols: 0-1, Álvaro (50′), 1-1, Urri (62′), 2-1, Forgas (72′), 3-1, Forgas (83′).

Àrbitre: Miguel Domato Pedreira. Ha amonestat amb TG a Uri Ayala i Urri (UEO) i Joaquín, Joel i Solbes (Alzira). Ha expulsat amb TV directa al porter visitant Adrián. 

Incidències: partit corresponent a la jornada 29 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF amb la presència de 894 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha fet un reconeixement a l’Infantil A Femení del club, que recentment ha estat campió de lliga del grup 13 de Segona Divisió.

Fotos: Joan Rigau-UE Olot

Leave a Reply