PRÈVIA J30: Amb sang freda

Enfortits i esperançats després del triomf contra l’Alzira, la Unió Esportiva Olot vol seguir fent camí cap a la permanència amb l’exigent sortida al Rico Pérez d’Alacant (diumenge, 18h). Allà l’espera un Hércules de Lolo Escobar amb les ungles afilades i a tocar del play-off després de la victòria al camp del Lleida. Blázquez recupera Gonzalo en defensa però perd el balear Josep Cerdà, possiblement per a la resta de temporada.

L’hora de la veritat. Sonarà a tòpic però és quan els equips es juguen les garrofes, quan la pilota crema, quan cada gol i cada punt pot esdevenir decisiu de cara al recompte final. Més enllà dels números i les calculadores, l’Olot està viu. Està viu per punts i està per sensacions, com va demostrar diumenge contra l’Alzira. Va aixecar una situació complicada i de màxima pressió; el rival, amb deu homes, es posa per davant i l’Olot, amb sang freda, aconsegueix la remuntada en una brillant segona meitat. Aquest és el caràcter i l’esperit que necessitem en aquestes últimes jornades. Com si ens hi anés la vida a cada jugada, com si cada pilota fos la del gol que ens pugui donar la permanència. És qüestió de fe. De joc, talent, efectivitat però també de creure-hi, insistir i tenir fe. Pel que fa als efectius, Albert Blázquez perd una peça important, Josep Cerdà, lesionat muscularment i que segurament ja ha dit adéu a la temporada. En defensa recuperem Gonzalo i David Bigas també ja està al cent per cent.

El rival d’aquest diumenge és l’Hércules de Alicante Club de Fútbol, club fundat l’any 1922 i una entitat històrica del futbol estatal amb una vintena de temporades a Primera Divisió i més d’una quarantena a Segona Divisió A. Una plantilla de gran qualitat dirigida per Lolo Escobar, que va substituir Ángel Rodríguez a principis de desembre per canviar la dinàmica de mals resultats. Un Hércules que s’ha recuperat i que, després de guanyar al camp del Lleida (0-1), es troba a les portes del play-off, setena posició a només dos punts de la promoció d’ascens. Acumula onze victòries, nou empats i nou derrotes amb 29 gols a favor i 32 en contra. Al Rico Pérez, els números són de sis victòries, cinc empats i tres derrotes. Míchel i Alvarito, amb sis gols cadascun, capitalitzen el poder ofensiu dels alacantins.

El partit, corresponent a la jornada 30 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 18.00h al Estadio José Rico Pérez d’Alacant i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot i la plataforma de pagament WebDirecto (5’95€). Cinc jornades per a donar-ho tot, cinc setmanes per a fer quadrar els números de la salvació. Sense complexos i sense renunciar a res. Som l’Olot i ens volem quedar a la categoria!

BAIXES: Josep Cerdà, Carles i Ferran (lesió).

La prèvia de Blázquez

“Anirem al camp de l’Hércules a treure els tres punts com cada setmana, no és un matchball perquè els rivals directes juguen entre ells”.

“Hem enviat el missatge de fa un mes, semblava tot molt maco després de tres victòries i ens vam fotre una bona seca. Esperem que no torni a passar, que després de l’eufòria a vegades ve la derrota”.

“El Rico Pérez ens farà estar més pendents que mai. Hi anirem amb la màxima humilitat i respecte possible, així és quan hem tret millors resultats”.

“El nom del rival i l’estadi de l’Hércules és un punt favor que tenen ells, hi va força gent i és gent que apreta. La pressió també els hi pots jugar en contra si fem un bon partit i veuen que el seu equip no està fi”.

“L’Hércules té un equipàs que està a prop de play-off, és el seu objectiu. Estan força més ordenats, tenen molt clar on tirar les pressions i el posicionament defensiu. Amb pilota tenen grans jugadors que marquen la diferència i et donen punts”.

“Hem de fer un partit seriós defensivament, semblant a les victòries que hem tret contra els equips de dalt. L’equip ha d’estar unit i sacrificat en ajudes defensives, a més de ser atrevits amb pilota, hi haurà molt espais”.

Precedents

Sis visites de la UEO al Rico Pérez on encara se’ns resisteix la victòria. En total són dos empats i quatre derrotes, la primera d’aquestes durant els anys vuitanta. En l’últim precedent, del curs 2019-2020, el conjunt aleshores entrenat per Raúl Garrido va arrencar un valuós punt del feu alacantí (0-0).

Leave a Reply