PRÈVIA J33: Orgull i honor

La Unió Esportiva Olot disputa l’últim partit de la temporada a casa després de consumar-se el descens de categoria. Serà aquest diumenge a les 12 del migdia davant d’un CF Badalona Futur que es troba immers en la lluita per escapar-se de les posicions compromesos. Blázquez té els dubtes de Manel i Ayala i les baixes confirmades de Cerdà, Aimar i Gonzalo. Tot plegat, en una matinal amb punt de donació de sang a l’exterior del camp, visita dels usuaris de La Caritat i reconeixement als títols del Sènior Femení i Benjamí D. 

Per la dignitat de la escut. Després del cop dur que ha suposat perdre la categoria de Segona RFEF, l’Olot afronta els dos últims partits del curs amb la màxima professionalitat per tal d’acabar amb bon gust de boca un any molt complicat. Les dues últimes derrotes, contra rivals ja descendits, han provocat que els olotins es quedessin sense opcions matemàtiques de continuar en la quarta divisió del futbol estatal. Una autèntica pena tenint en compte la bona segona volta que ha fet l’equip a les ordres d’Albert Blázquez i Iñigo Arriola. Ara només queda l’honor i l’agraïment davant de l’afició, que s’ha mantingut fidel al peu del canó tot i els mals resultats acumulats. Per aquest diumenge, no hi seran ni Josep Cerdà ni Aimar ni Gonzalo, tots tres lesionats, i està en dubte la presència d’Uri Ayala i Manel Busquets.

El rival d’aquest diumenge és el CF Badalona Futur, club de nova creació producte de la fusió, el passat estiu, del CF Badalona i la Unió Esportiva Costa Brava (l’antic UE Llagostera). Dirigit per Oriol Alsina, bon coneixedor de la categoria i que va arribar a dur el club llagosterenc al futbol professional, els escapulats compten amb una plantilla de molt nivell amb noms contrastats com Édgar Hernández, Fran Carbià, Isaac Becerra, Xavi Molina, a més dels ex-Olot Roger Barnils i Peque Polo, que està completant una gran campanya a la punta d’atac. També s’han reforçat en el mercat d’hivern amb el migcampista Sergio Cortés, procedent de l’UCAM Murcia i també ex del Llagostera. Si mirem la classificació, el CF Badalona Futur es troba en novena posició amb 41 punts i encara no té garantida la continuïtat a la Segona RFEF. Arriba al duel després d’empatar contra el Lleida Esportiu (0-0) i acumula un balanç de 10 victòries, 11 empats i 11 derrotes amb 34 gols a favor i 39 en contra. Lluny de casa, els números són de 3 victòries, 6 empats i 7 derrotes. El màxim golejador és precisament Peque Polo (7), seguit de Mateo (5), Fran Carbia (4) i Édgar Hernández (4).

El partit, corresponent a la jornada 33 del campionat de lliga del grup 3 de Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 12 del migdia a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Un matí en el qual repetim el punt de donació de sang del Banc de Sang i Teixits a l’exterior del camp en el marc de la Setmana de la Donació a Olot. També hi haurà reconeixement als títols de lliga del Sènior Femení i el Benjamí D, així com la visita dels avis i àvies de la residència La Caritat d’Olot. Últim compromís del curs a casa, ens toca donar una alegria a l’afició i acabar-ho amb bon gust de boca. Som-hi tots junts!

BAIXES: Josep Cerdà, Aimar i Gonzalo (lesió).

La prèvia de Blázquez

“Ho preparem per anar a treure el màxim de punts possibles en aquesta segona volta. Que el jugador sigui egoista, es vulgui mostrar de cara al seu cartell per la temporada vinent. Com a professionals que som, no pensem en res més que no sigui guanyar. L’estat d’ànim és diferent, a vegades ens han jugat una mala passada i a veure si ara, sense aquesta pressió afegida, es pot veure el jugador que portem a dins”.

“Hem tingut els dos últims partits contra equips descendits i hem perdut. Nosaltres no hem de ser menys, també hem d’anar a guanyar com van fer ells”.

“És qüestió d’honor i de poder sortir d’aquí amb el cap ben alt i que cadascú estigui amb la tranquil·litat de fer una bona feina. Donar un bon resultat a l’afició aquí a casa, on aquest any no hem estat especialment fins”.

“Sempre ha vingut gent al camp i crec que vindrà gent a veure un partit de Segona RFEF. Esperem oferir-los el millor espectacle possible, que per això som treballadors del club. No ha estat un any fàcil i sempre han estat 700, 800 o ara fins i tot 1000 al final”..

“Espero que ens surti la ràbia que hauríem de portar a dins, hem de treure l’orgull i voler guanyar com sigui”.

“Em sorprèn la situació del Badalona Futur, que vingui aquí a jugar-se la salvació. Per jugadors que té i per la seva trajectòria, però això és futbol i són dinàmiques. És un bon partit per demostrar que som professionals i que juguem contra un equip que es juga el descens i que anirà amb moltes ganes i motivació”.

Precedents

El CF Badalona és un dels forasters clàssics del futbol català a la capital de la Garrotxa. L’hemeroteca diu que són un total de 29 enfrontaments amb 13 victòries olotines, 7 empats i 9 victòries visitants. L’últim precedent va ser un 1-1 del curs 2020-21 amb gol de Xumetra de penal. El penúltim precedent és de bon i mal record alhora. Va ser en el curs 2019-20 amb triomf de l’Olot de Raúl Garrido per 2-0 (gols d’Álvaro Salinas i Moha Chabboura). I malauradament aquest va ser l’últim partit disputat abans de l’aturada per la pandèmia, just quan la UEO, a deu jornades per acabar la lliga, es trobava en el millor moment de la seva història a només dos punts del segon classificat de l’aleshores Segona Divisió B.

Leave a Reply