PRÈVIA COPA CAT: Una prova real

Després de dos testos davant de rivals de superior categoria, la Unió Esportiva Olot té aquest dissabte el primer examen en competició oficial. Serà en la primera ronda de la Copa Catalunya i davant de la Fundació Grama, club que aquest estiu ha realizat una aposta ambiciosa per lluitar per tot a Tercera RFEF. Barnils i Pedrosa, tocats, seran baixa per al conjunt de Pedro Dólera, que ja podrà comptar amb la nova incorporació, l’extrem Fode Diakhaby. 

La primera hora de la veritat. Després de setmanes d’entrenaments, de conceptes tàctics i de càrrega física, aquest dissabte arriba el primer partit de l’estiu amb una certa seriositat. Més que res per mesurar i avaluar el nivell real de la plantilla davant d’un conjunt de la seva categoria i que, pel que es veu, també té intencions d’estar a la part alta. L’equip de Dólera ha competit dignament contra el Girona i el Sabadell, ha ensenyat detalls de la nova proposta i ha confirmat que els Pedro del Campo, Marc Mas, Uri González i companyia tenen ganes de bon futbol i de fer que l’Olot faci soroll aquesta temporada. Per aquest compromís no hi serà encara Roger Barnils, acabant de fer net de les molèsties, ni tampoc el jove David Pedrosa. Qui sí ja pot entrar és Fode Diakhaby, extrem barceloní d’origen senegalès fitxat aquesta setmana procedent de l’Alcorcón B.

El rival és una Fundació Grama que s’ha reforçat a consciència per estar entre els equips capdavanters. Han firmat, entre d’altres, al porter Sergio Fernández (Cerdanyola), els defenses Nil Pradas (Vilafranca) i Sebas Giménez (Tona), els migcampistes Fernando Galeano (Europa) i Roger Peris (Hospi) i els davanters Elhadji Bandeh (Prat), Xavi Civil (sense equip) i l’ex-Olot Kilian Villaverde (Europa). Tot plegat, per suplir les onze baixes que han patit d’homes importants com Guiseris, Escarrabill, Montalbán o Acedo. El seu tècnic és José Solivelles, ex del Granollers, Sabadell, entre d’altres.

El partit, corresponent a la primera ronda de la Copa Catalunya Absoluta es disputarà aquest dissabte a partir de les 19.30h al Municipal de Santa Coloma de Gramenet (entrada general: 10€). El vencedor d’aquesta eliminatòria s’enfrontarà al vencedor del partit entre UE Sant Andreu i CF Peralada. És el moment de competir fora de casa i lluitar per avançar ronda! Som-hi Olot!

BAIXES: Barnils i Pedrosa (lesió)

La prèvia de Pedro Dólera

“Dissabte tenim una prova exigent en un camp complicat. Trobarem una Fundació Grama que s’ha reforçat molt bé amb gent de molta experiència i que la seva intenció és lluitar per pujar. Al seu camp apreten molt amb una bona afició. Ja he guanyat una Copa Catalunya amb l’Europa i he arribat a semis amb el Prat. Sempre intento prendre’m-ho seriosament, al final també depèn del calendari i dels rivals. Potser ara és quan anem més cansats i acumulem més càrrega de treball, però anirem a competir i a intentar fer-los mal amb el que sabem. Serà un partit amb ritme i espero que les cames ens responguin”.

Precedents

L’última visita al camp de la Grama, del curs 2021-22, es va saldar amb una derrota per 3-1. Els gols de Fran (6′ i 56′) i el de Montalbán (61′) van deixar els tres punts en territori colomenc. Precisament l’ara jugador de la Grama, Kilian Villaverde, va maquillar el resultat en els últims minuts (84′).

Pel que fa a l’últim precedent de l’Olot en Copa Catalunya, just el curs passat, l’equip es va plantar fins a semifinals de la competició, on va ser eliminat pel FC Andorra a l’Estadi (0-1). Abans havia superat al Cerdanyola (no presentat), CE Europa (1-0) i Nàstic de Tarragona (1-0).

Leave a Reply